Știi cine este Shigeaki Hinohara? Spre deosebire de mulți gerontologi care au predat longevitatea, dar nu au reușit să o atingă, acest medic japonez, din propria sa experiență, ne-a arătat cum poți să te menții sănătos și activ chiar și la o vârstă foarte înaintată.
Dacă trupul multor oameni, după 70 de ani, se află într-o stare extrem de uzată, Hinohara, chiar și după 100 de ani, urcă scările și câte două trepte simultan, aceasta este regula sa. Și, desigur, această regulă nu a fost singura care l-a ajutat să își păstreze tinerețea.
Așadar, iată 5 reguli de longevitate de la medicul Shigeaki Hinohara:
1. Nu vă retrageți de la muncă și, dacă totuși o faceți, continuați să aveți o activitate.
Există un astfel de concept în biologie – principiul activității. Numai efortul poate păstra potențialul organismului și numai super-efortul îl poate dezvolta și mai mult. Sportivii trebuie să se antreneze din ce în ce mai mult în fiecare zi, abia atunci va exista un rezultat. Același lucru se aplică și minții, dezvoltă soluția problemelor complexe.
Concluzie: pentru a păstra potențialul psihofizic la maturitate și bătrânețe, este necesar să continuați să lucrați, efortul împiedică o persoană să „ruginească”. Hinohara, chiar și la vârsta de 105 ani, a continuat să trateze pacienții și a lucrat câte 15-18 ore pe zi.
2. Trebuie să faci mai multă mișcare, dar să mănânci cu măsură.
Ai auzit până acum despre acest lucru? Ne conformăm cu toții la acest lucru? Este important să eviți atât obezitatea, cât și depozitele excesive de grăsimi, în special în abdomen. Toate acestea dau naștere la dezvoltarea sindromului metabolic, de la care apar multe probleme de sănătate.
Pentru ca un astfel de regim să devină normal, Hinohara a sfătuit lumea să-și impună mai întâi acest lucru, până când devine obișnuință. Mesele ar trebui să fie formate din alimente sănătoase și minimul necesar de calorii. Hinohara însuși mânca de obicei legume, fructe, orez, pește și ulei de măsline. De două ori pe săptămână, el suplinea necesarul de proteine cu o cantitate mică de carne slabă. „Plăcerea nu trebuie căutată în mâncare, ci în activitățile de zi cu zi”, spunea el.
3. Viața fiecărei persoane ar trebui să aibă propriul său scop.
Hinohara spunea adesea că cel mai sigur mod de a îmbătrâni mai repede este să nu ai un obiectiv bine definit. Scopul alimentează energia vieții. Dacă acțiunile animalelor sunt determinate de instincte, atunci viața unei persoane este determinată de scopul său. O persoană nu ar trebui să se ocupe cu ceva doar pentru a trece timpul, ci ar trebui să-și stabilească un obiectiv și să se străduiască în fiecare zi să-l îndeplinească.
Scopul lui Hinohara însuși era să salveze oamenii și să dezvolte principiile longevității. El a fost inspirat să facă acest lucru de un alt medic care și-a vindecat mama cu mult timp în urmă. De atunci, Hinohara și-a dedicat viața îngrijirii oamenilor. După ce medicul a introdus metodele sale de îngrijire în sistemul japonez de sănătate, speranța de viață a început să crească, iar acum este cea mai mare din lume.
4. Bazați-vă mai întâi pe voi înșivă, și abia apoi pe medici.
Oricât de mult ar încerca medicii, ei nu pot vindeca totul în lume. Mai ales când starea corpului este deja neglijată. Ține minte, este mai bine să previi decât să tratezi. Prin urmare, ai grijă de sănătatea ta de la o vârstă fragedă și nu te abate niciodată de la un stil de viață sănătos. Aceasta este o regulă simplă pe care toată lumea o cunoaște, dar nu toată lumea o respectă. Așadar, dacă vrei să ai longevitate, amintește-ți-o constant și nu te abate de la ea, iar atunci natura va fi de partea ta.
5. Evitați stresul și priviți mereu partea pozitivă a lucrurilor
Stresul și negativismul sunt distructive. Acestea drenează sistemul nervos și conduc la dezvoltarea multor afecțiuni. Desigur, viața nu este ușoară, dar sarcina unei persoane este de a menține o atitudine veselă, o perspectivă pozitivă și stabilitate psihologică. Psihicul uman este un instrument de rezolvare a problemelor, nu un sac de box.
Buna dispoziție și veselia ar trebui să devină condiții normale de muncă. „Cu toții ne amintim foarte bine cum, în copilărie, când ne jucam cu prietenii și ne distram, eram atât de fericiți, încât uitam de foame sau de somn”, spunea Hinohara, „și sunt sigur că suntem capabili să menținem această atitudine în viață, chiar și pe măsură ce creștem și ajungem la bătrânețe ”.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.