Cum sa-i iertam pe cei care ne-au distrus sufletul si inima

Gandurile pe care le avem in cap, vorbele pe care le rostim tot timpul formeaza lumea noastra si experienta. Multi s-au obisnuit cu gandirea negativa si nu inteleg ce prejudiciu isi aduc lor insisi. De aceea, citind oricare dintre afirmatiile de mai jos, in fiecare zi, tot ce scrie in ele va fi atras in viata neaparat! Principalul e sa credem in ceea ce spunem si sa meditam asupra ceea ce rostim. VINDECAREA MEA DEJA SE PETRECE Fiind gata de a ierta, incepe procesul vindecarii mele.Permit dragostei inimii mele sa spele, sa curete si sa vindece fiecare particica din corpul meu. stiu ca sunt vrednic de vindecare. EU SUNT GATA SA IERT Iertarea de sine si a celorlalti oameni ma elibereaza de trecut. Iertarea – e solutia tuturor problemelor mele. Iertarea e darul meu pentru mine. Eu iert si ma eliberez. EU SUNT PROFUND MULTUMIT DE CEEA CE FAC Fiecare moment din zi este special pentru mine. Eu imi urmez instinctele superioare si imi ascult inima. Sunt linistit in lumea mea si in lucrarile mele. EU MA INCRED IN CURGEREA VIEtII Viata curge lin si ritmic si eu sunt parte a ei. Viata ma sustine si imi aduce numai experiente bune si pozitive. PUTEREA E CONCENTRATA PE MOMENTUL PREZENT Trecutul e dat uitarii si nu are putere asupra mea. Eu pot sa fiu liber(a) chiar din acest moment. Sunt liber si linistit. EU VREAU SA MA SCHIMB Vreau sa scap de vechile prejudecati negative. Ceea ce ma impiedica sunt gandurile mele. Noile mele ganduri sunt pozitive si constructive. NICIUN REPROS Eu ma eliberez de patima de a invinovati pe careva, inclusiv pe mine insumi. Toti ne straduim sa ne folosim de cunostintele noastre si de punctele noastre de vedere. EU DAU DRUMUL TUTUROR ASTEPTARILOR Eu plutesc usor prin viata. Eu ma iubesc pe mine insami. stiu ca la fiecare cotitura a vietii pe mine ma asteapta binele. VIATA MEA E OGLINDA Oamenii din viata mea sunt reflectarea mea. Aceasta imi da posibilitatea sa cresc si sa ma schimb. SUNT UN PRIETEN BUN Eu sunt empatic cu gandurile si sentimentele celorlalti oameni. Dau sfaturi, ii sustin pe prietenii mei si pur si simplu ii ascult cand au nevoie. LIBERTATEA E DREPTUL MEU DUMNEZEIESC Eu sunt liber in gandirea mea si pot sa aleg numai gandurile mele bune. Eu ma accept si fac pace in interiorul meu. Sunt iubit si ocrotit. EU IUBESC VIAtA Dreptul meu inca de la nastere este sa traiesc deplin si liber. Eu dau vietii exact ceea ce doresc de la ea. Iubesc viata! iMI IUBESC TRUPUL Eu creez pacea in sufletul meu. si trupul meu reflecta pacea sufletului meu, fiind intr-o stare perfecta de sanatate. FIECARE PARTE DIN EXPERIENTA MEA EU O PREFAC IN POSIBILITATE Fiecare problema are solutie. intreaga experienta imi da posibilitatea sa invat si sa cresc. Eu sunt linistit. EU SUNT LINISTIT Linistea divina si armonia ma inconjoara si locuiesc in mine. Eu simt rabdare, compasiune si dragoste fata de toti oamenii, inclusiv fata de mine. Sursa: caplimpede.ro Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Toți am fost trădați sau cineva s-a comportat urât cu noi: te-a înșelat soțul, te-a jignit partenerul, minciuna prietenilor, batjocura celor mai mari – și lista poate continua la infinit.

Toate aceste amintiri de atunci ne provoacă suferință și astăzi.

Emoțiile noastre

Reacționăm diferit la acțiunile obijduitoare ale celor din jur. Unii cred că problema se va rezolva de la sine, iar altora le este greu să treacă peste și să meargă mai departe.

Emoțiile pe care ni le trezește comportamentul urât al celor din jur – sunt inerente psihicului nostru. Motivul pentru care nu putem să ne îndepărtăm de relațiile nocive este: creierul nostru crează amintiri proporționale emoțiilor noastre.

După acest principiu, creierul reacționează la evenimentele negative, de exemplu, la o atitudine proastă a altora sau la traume emoționale. Prin urmare, foarte mult timp nu putem scăpa de emoțiile negative cauzate de acțiunile ofensive ale altora, și anume nu putem scăpa de anxietate, depresie, teamă, insomnie etc.

Dacă trăiești oricare dintre stările de mai sus, este necesar ca sănătatea ta psihologică să poată face față acestei situații. Acest lucru va necesita timp și efort, dar în timp, te vei simți mult mai bine moral.

Puterea iertării și de ne este atât de greu să iertăm

Iertarea – probabil este unica care ne poate scăpa de durerea pe care ne-au provocat-o alții.

A ierta o persoană nu înseamnă să uiţi sau să justifici toate faptele rele și să continui să trăieşti.

A ierta înseamnă să faci o alegere și să renunți la dorința de a pedepsi pe răufăcător sau pe sine însuși.

Iertarea este alegerea noastră. Problema este că, chiar dacă realizăm acest lucru, poate fi dificil să iertăm cu adevărat o persoană.

De ce se întâmplă asta? De vină sunt emoțiile noastre, precum și faptul că avem tendința de a justifica logic totul. Aminteşte-ţi: nu eşti responsabil pentru acțiunile altora.

Cu toate acestea, eşti responsabil pentru acțiunile, gândurile și emoțiile tale.

Eşti responsabil pentru a ierta și ceea ce este important: eşti responsabil pentru propria ta fericire și pace interioară.

Cum să iert?

După cum explică dr. Enright, trebuie să folosim un model format din 4 faze, care ne vor ajuta să ne iertăm pe noi înșine sau pe alții:

Înţelege că poţi ierta

Pentru a începe calea spre iertare, trebuie să ne dăm seama că putem ierta. Cel puţin, acceptă faptul că iertarea este o soluție posibilă pentru problema noastră.

Fă o alegere în favoarea iertării

„O persoană nu poate fi forțată să ierte. Mi se pare extrem de important ca persoana în sine să facă această alegere „, spune Enright.

După cum s-a spus mai sus, iertarea nu înseamnă uitarea sau justificarea acțiunilor infractorului. Când vei înţelege acest lucru, dar și că iertarea poate influenţa pozitiv emoțiile tale – vei fi cu un pas mai aproape de a ierta cu adevărat.

Publicitate

Fă o listă

Va trebui să faci o listă a tuturor oamenilor, chiar din copilărie, care te-au jignit. După ce lista este gata, aranjează toți oamenii într-o anumită ordine: la începutul listei vor fi cei care te-au jignit cel mai mult și așa mai departe în ordine descendentă.

Începe de la sfârșitul listei, iartă oamenii care ţi-au făcut rău și treci treptat în sus.

Nu te grăbi, ai grijă de emoțiile tale. Vei înțelege când eşti gata să faci următorul pas.

Nu ţine furia în tine

„Acest pas este un fel de sondaj pentru tine. Răspunde la următoarele întrebări: Cum tratezi furia? Negi că ești supărat? De fapt, ești furios mai mult decât crezi? Care sunt consecințele fizice ale furiei? ”

Dr. Enright subliniază, de asemenea: „De îndată ce vei vedea cum te afectează furia, va apărea întrebarea: Vrei să scapi de ea?”

Stabileşte un scop

„După ce ai terminat prima fază și ai văzut cum toată această răutate din interiorul vostru nu îţi permite să fii fericit – stabileşte-ţi scopul de a-l ierta pe răufăcător”, explică Enright.

Gândeşte-te la răufăcătorul tău

Anume la această etapă începe munca pentru a ierta. Trebuie să priveşti acea persoană cu alţi ochi. A fost dureros pentru el? Dacă da, poate că de asta te-a jignit.

Aminteşte-ţi că răufăcătorul tău este o persoană ca şi tine

„Amândoi ați fost născuți în această lume, amândoi veți muri, sunteți atât carne, cât și sânge și ambii aveți ADN unic. În lume nu va exista niciodată cineva ca tine. Gândeşte-te, abuzatorul tău poate fi la fel de special, unic și de neînlocuit ca și tine”, spune Enright.

Acceptă-ţi durerea

Este destul de normal să simţi emoții puternice în acest moment. Vei simți durerea, dar datorită ei vei putea să mergi mai departe.

„Această durere te va ajuta să îţi ridici stima de sine. Dacă ai putea vedea omenirea în cineva care nu voia să vadă în tine – ești mult mai puternic decât credeai.

Realizează

„De obicei îi înțelegem mai mult pe cei din jurul nostru care suferă. De exemplu, suntem mai atenți față de persoanele care au avut o zi proastă. Înțelegem durerea celorlalți și noi înșine dorim să emanăm bine „, explică Enright.

Când durerea noastră trece, vine o anumită perioadă de conștientizare. Înțelegem că am devenit mai puternici și mai fericiți.

Repetă întregul procesul

Adu-ti aminte unde am început? După un timp, va trebui să ne întoarcem la început și să facem din nou aceeaşi paşi.

Vei putea să-i ierţi abuzătorii tăi mai repede decât ai crezut și, ca rezultat, să devii mai fericit și mai puternic.

Sursa: dozadesuccess

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet