Cum sa identifici usor oamenii negativisti pentru a te distanta de ei! Nu ai nevoie de ei in viata ta!

Cum sa identifici usor oamenii negativisti pentru a te distanta de ei! Nu ai nevoie de ei in viata ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 March 2019 in Dezvoltare Personala

“În viață nu e suficient că ai ales drumul cel bun. Dacă nu mergi repede înainte, te calcă în picioare cei care vin din urmă.” — Will Rogers

Vei ajunge sa intelegi de ce multi oameni nu-si dau seama de negativitatea lor si cum le distruge viata si cum ii distruge pe ceilalti. Aceste semne de avertizare te vor ajuta sa fii in alerta pentru a evita sa cazi in gaura neagra a negativitatii.

Acestea sunt cele ZECE trasaturi ale oamenilor negativi:

1. Isi fac tot timpul griji – Persoanele negative supravietuiesc in urma in urma ingrijorarii – o dieta foarte nesanatoasa. Aceasta mentalitate este orientata spre nevoia de a se simti protejat si constient intr-o masura exrema. Practicarea meditatiei si dezvoltarea prezentei sunt modalitati minunate prin care te poti elibera de griji.

2. Incearca sa-ti spuna ce sa faci – Cand oamenii incearca sa-ti spuna ce trebuie sa faci cu viata ta, ce casca sa cumperi sau daca ar trebui sa-ti schimbi slujba, poti sa fii sigur ca se afla in echipa negativitatii. Ei nu-si dau seama, dar acesta este un semn sigur ca nu si-au rezolvat propriile probleme de viata. Este mult mai usor sa le spui tuturor celorlalti cum sa-si traiasca viata!

3. Sunt absenti – Exista o explicatie neurologica pentru care unii oameni ajung sa fie atat de negativi. Are de-a face cu acea parte a creierului numita amigdala, care functioneaza ca o alarma si este mereu gata sa semnaleze pericolul, frica si vestile proaste. Oamenii de stiinta cred ca aceasta este pozitia implicita a creierului. In termeni evolutivi, acest lucru este usor de inteles; totul face parte din mecanismul de frica in care creierul foloseste majoritatea neuronilor pentru a tine pasul cu vestile rele care sunt stocate in memorie.

Persoanele pozitive dezvolta capacitatea de a evalua si de a face fata problemelor care pot contracara acest mecanism.

4. Traiesc in secret – Daca intalnesti o persoana negativa la o petrecere, vei descoperi ca acea conversatie este una destul de obositoare. Tematori sa dezvaluie prea multe informatii despre ei insisi, acesti oameni traiesc cu teama ca acest lucru ar putea sa fie folosit impotriva lor intr-un anumit fel. Ei foarte rar cred ca ceea ce vor spune va putea fi folosit intr-o lumina pozitiva.

Daca te afli in defensiva si esti inchis in timpul conversatiei, gandeste-te la posibilele motive.

5. Au piele foarte subtire – Cei care sunt negativi sunt mult mai susceptibili la a fi sensibili la critici, chiar se intampla sa interpreteze complimentele in mod gresit. Ei interpreteaza remarcile nevinovate ca fiind condescendente sau nepoliticoase. De exemplu, o persoana negativa ar putea considera glumele despre persoanele scunde ofensatoare, deoarece ea insasi nu este foarte inalta.

6. Se plang foarte mult – Oamenii negativi au tendinta de a se plange foarte mult, sunt convinsi ca intreaga lume este impotriva lor. De obicei, acestia sunt victime ale vremii proaste, unui sef dificil, norocului sau educatiei lor. Rareori incearca sa analizeze alti factori, cum ar fi lipsa energiei, creativitatea sau munca grea.

7. Nu se misca niciodata in afara zonei de confort – Iesirea din zona de confort este o anatema pentru oamenii negativi. Acestia nu se pot confrunta cu posibilitatea unei mari frici, disconfortului, provocarilor sau esecurilor. Astfel, ei nu pot incerca niciodata experiente noi si sunt condamnati sa locuiasca in zona lor de confort plictisitoare.

8. Nu sunt incantati niciodata de proiecte viitoare – Ai observat vreodata ca cei care sunt negativi nu pot vorbi niciodata despre planuri sau proiecte viitoare intr-un mod pozitiv? De fapt, ei rareori vorbesc despre planuri pentru ca sunt prea infasurati in mizeria lor prezenta. Ca persoana pozitiva, ai vise. Ai proiete si viziuni asupra viitorului tau. Esti pe o autostrada deschisa in timp ce ei sunt blocati intr-un tunel intunecat.

9. Devin vampiri energetici – In afara faptului ca sunt exigenti, oamenii negativi sug toata energia, la fel ca un vampir. Ei sunt pur si simplu incapabili sa produca energie pozitiva si iti vor absorbi atentia, timpul si energia in timp ce vor continua sa mearga in jos pe spirala negativitati.

10. Le lipsesc lucrurile bune ale vietii – O persoana negativa abia recunoaste bucuria, pasiunea, multumirea si entuziasmul. Acestea nu sunt emotii sau senzatii pe care le experimenteaza in mod regulat. Desigur, acest lucru nu este deloc surprinzator cand consideram ca aceste persoane sunt fixate pe locurile lor de munca nesatisfacatoare, pe relatii si pe statut social.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!