Cum să identificați oamenii toxici și să-i excludeți din viața voastră? – Sfaturi de la înțelepți

Cum să identificați oamenii toxici și să-i excludeți din viața voastră? – Sfaturi de la înțelepți

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 October 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

S-a întâmplat să simțiți un disconfort inexplicabil când v-ați întâlnit și ați discutat cu o persoană? Uneori, negativitatea nu se simte doar la nivel emoțional, ci chiar fizic: puteți avea dureri de cap, oboseală sau somnolență bruscă. Vă simțiți epuizați.

Probabil că mulți vor fi surprinși să afle că au căzut victime ale unui adevărat abuz psihologic. Renunțarea la comunicare cu oamenii toxici nu este ușoară, deoarece aceștia sunt adesea oameni interesanți și atrăgători.

Aveți în vedere că adevărata intenție a unei astfel de personalități este să prindă victima în “plasele” lor pentru a o folosi în propriile lor scopuri.

Cum să identificați un vampir emoțional?

Pentru a vă proteja și a nu cădea în capcana unei persoane toxice, ar trebui să vă familiarizați cu semnele lor distinctive. Acești oameni sunt maeștri în a întinde astfel de capcane! Deci, după ce semne puteți să vă dați seama că o persoană vă “descarcă” de energie și putere?

1. Plângerile despre viața lor sunt cea mai mare plăcere și necesitate pentru o personalitate toxică. În expresia feței lor, veți vedea că ei se consideră cea mai nedreptățită ființă de pe planetă.

2. Aceștia pot găsi orice motiv să critice ceea ce este în jurul lor, și nu veți primi niciodată laude de la un “vampir”. Cu toate că par a fi luminoși și încrezători în exterior, acești oameni au multe complexe și compensează prin umilirea celorlalți.

3. Nu sunt capabili să simpatizeze sincer. Oamenii toxici, în general, vor oferi ajutor, dar veți simți că ați fost parte a unui spectacol rău în acțiunea lor, și nu veți simți sinceritate în acțiunile lor.

4. Nu vă așteptați la adevăr de la acești oameni. Minciuna este a doua lor natură. Fără sinceritate, sunt obligați să spună minciuni. Adesea, acești escroci morali mint în chestiuni minore, dar pot crea și minciuni mari.

5. Sunt egoiști înrăiți. Laudele și amabilitatea sunt mereu masca lor, dar, de fapt, îi folosesc pe cei apropiați în mod constant. Menținând aparența de relații prietenoase, acești oameni își câștigă dreptul de a apărea în viața voastră atunci când le convine.

6. Oamenii toxici vă fură constant timpul. Nu le pasă dacă puteți sau nu să le acordați atenția în momentul respectiv. Nu se vor dezlipi de voi până nu-și vor satisface nevoile.

7. Sunt imprevizibili. Pot dispărea și apărea brusc, iar motivele nu vor fi niciodată explicate: îți vei face tot felul de idei! Ei cu siguranță nu vor da importanță la inconvenientul pe care l-au cauzat.

8. Simțiți că sunteți supuși unui control constant din partea acestor “vampiri”. Și controlează fără nici o jenă. Puteți scăpa de acest control doar prin ruperea completă a legăturilor.

9. Vă epuizează moral, împingându-vă spre pesimism. Chiar și cea mai favorabilă situație va fi transformată în ceva negativ prin de aducerea fricilor și a îngrijorărilor în discuție.

10. Manipulatorii morali se vor compara în mod constant cu voi, cu copiii voștri, soții sau îi vor compara pe cei din jur cu voi. Desigur, nu în favoarea voastră.

Dacă nu doriți să deveniți un coș de gunoi pentru descărcarea emoțiilor negative ale altora și nu doriți să fiți o “bucățică” pentru un escroc emoțional înfometat, evitați astfel de oameni fără să vă uitați în urmă!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!