Cum să folosiți oțetul de mere pentru păr și ce beneficii are

Cum să folosiți oțetul de mere pentru păr și ce beneficii are

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 July 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Majoritatea oamenilor folosesc oțetul doar în bucătărie, în timpul preparării diferitelor mâncăruri, în special a salatelor din legume proaspete și a conservelor pentru iarnă. De asemenea, este folosit ca un agent eficient de curățare pentru diferite suprafețe.

Dar aceasta nu este singura modalitate de utilizare a acestui produs. În prezent, multe femei au început să își cumpere oțet de mere pentru păr, nu pentru gătit. De ce fac acest lucru? Ce efect are oțetul asupra părului? Iată răspunsul:

Dacă sunteți sătulă de părul tern, fără viață și foarte fragil, ar trebui să știți că oțetul de mere vă poate ajuta în această privință. Iată cum să vă restaurați părul folosind oțet obișnuit, în loc de proceduri costisitoare la salon.

Beneficiile utilizării oțetului de mere:

1. Curăță scalpul. Acidul acetic poate elimina depunerile de diferite produse de pe scalp, astfel încât părul va fi curățat în mod optim.

2. Stimulează creșterea. Oțetul de mere contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui, ceea ce, așa cum știm, influențează direct creșterea părului.

3. Oferă netezime. Oțetul va transforma părul dintr-unul tern și lipsit de viață, într-unul moale și lucios. Va normaliza echilibrul acid-alcalin și va face părul neted și catifelat.

4. Elimină mătreața. Oțetul de mere are proprietăți dezinfectante. Deoarece are proprietăți antibacteriene, acesta curăță pielea capului, elimină senzația de mâncărime și tratează problema cu mătreața.

Cum se utilizează corect 

Supraexpunerea oțetului de mere pe păr este cea mai mare greșeală pe care o puteți face în timpul aplicării sale. În realitate, 5-10 minute vor fi suficiente pentru a obține un rezultat bun. Ținând prea mult timp oțetul pe păr, nu veți amplifica efectul, ci vă veți pune părul în pericol.

Cum se aplică pe păr:

1. Amestecați oțetul de mere cu apă, respectând proporțiile 1:5. Puneți amestecul obținut într-un pulverizator.

2. Spălați-vă capul în mod obișnuit, folosind șampon și balsam. Apoi, aplicați amestecul de oțet pe scalp și pe părul umed cu ajutorul pulverizatorului, distribuindu-l pe toată lungimea.

3. După 5-10 minute, clătiți bine oțetul de pe păr cu apă caldă (fără a folosi șampon).

Înainte de a începe să utilizați oțetul ca agent de restaurare pentru păr, vă recomandăm să efectuați un mic test de reacție alergică.

Aplicați produsul făcut în casă pe păr și pe o mică parte a scalpului, timp de doar 2-3 minute. Dacă pielea și părul reacționează bine, puteți trece la utilizarea regulată a oțetului de mere, lăsându-l pe păr tot timpul necesar.

Ați folosit vreodată acest tratament cu oțet de mere pentru păr? Dacă da, ce părere aveți despre acesta?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!