Cum să folosești aspirina pentru a scăpa de mătreață

Cum să folosești aspirina pentru a scăpa de mătreață

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 October 2021 in Articole

Mătreața sau pitiriazisul înseamnă acumularea de particule moarte ale pielii pe scalp . Din păcate, un număr mare atât de bărbați, cât și de femei suferă de această problemă. Desigur, acest fenomen este foarte neplăcut, deoarece nu numai că afectează aspectul unei persoane, dar îi provoacă și mâncărime. Așadar, astăzi vă vom prezenta cum puteți scăpa de mătreață folosind aspirină.

Dacă nu tratați mătreața la timp, aceasta poate duce chiar la căderea intensă a părului.

Oamenii care au avut mătreață măcar o dată în viață folosesc o varietate de remedii pentru a scăpa de ea. Acestea pot consta atât în produse din comerț, cât și în remedii naturale, dar principalul interes este ca ele să fie eficiente și sigure pentru organism.

Dacă nu vă lasă inima să cheltuiți mulți bani pe produse împotriva mătreții care se găsesc în magazin, vă sfătuim să citiți cu atenție acest articol. În el vom vorbi despre modalitățile incredibile de a utiliza aspirina pentru a combate problemele dermatologice.

Cum putem scăpa de mătreață cu ajutorul aspirinei

Credeți sau nu, oamenii de știință au descoperit recent că un medicament obișnuit și accesibil precum aspirina poate fi un tratament eficient pentru mătreață. Acest analgezic conține o cantitate mare de acid salicilic, care are proprietăți antimicrobiene și antifungice. De aceea, acest principal ingredient activ al aspirinei ajută la combaterea simptomelor mătreții.

Aplicarea regulată pe scalp a produselor pe bază de aspirină poate reduce semnele de inflamație, poate elimina mâncărimea, exfolia pielea moartă și satura celulele pielii cu oxigen. Și aceasta nu este lista completă a beneficiilor aspirinei pentru sănătate și frumusețe. Dacă doriți să vă luați rămas bun de la mătreață pentru totdeauna, vă sfătuim să țineți cont de următoarele sfaturi:

1. Șampon cu adaos de aspirină

În primul rând, vă recomandăm să citiți întotdeauna ingredientele cu atenție atunci când alegeți un șampon. Nu cumpărați un șampon cu un conținut ridicat de componente chimice sau parfum, deoarece aceste substanțe pot deteriora părul și pot provoca mătreață.

Iată o metodă interesantă de utilizare a aspirinei pentru tratarea mătreții și a altor probleme dermatologice.

Veți avea nevoie de 3 linguri de șampon (45 ml) și 3 comprimate de aspirină. În primul rând, zdrobiți comprimatele de aspirină într-o pulbere fină. Adăugați aspirina măcinată în șampon și amestecați foarte bine. Udați-vă părul și distribuiți uniform șamponul cu aspirină pe toată lungimea lui. Masați produsul în scalp timp de 5 minute. Acest lucru va ajuta ca componentele active ale produsului să pătrundă adânc în foliculii de păr.

Așteptați cel puțin 5 minute pentru ca acidul salicilic să își facă efectul, apoi clătiți părul de șampon cu multă apă caldă. În final aplicați un balsam de păr, pe care îl clătiți după 5 minute. Se recomandă să folosiți un balsam special care combate mătreața.

Pentru a obține rezultate cât mai bune, trebuie să vă spălați pe cap cu acest remediu pe bază de aspirină de cel puțin de două ori pe săptămână. Credeți-mă, într-o perioadă scurtă de timp veți observa cum mătreața va începe să dispară.

2. Pulverizează cu apă și aspirină

Aveți nevoie de 2 comprimate de aspirină și 2 pahare de apă (500 ml). În primul rând, zdrobiți aspirina într-o pulbere și amestecați-o foarte bine cu apa încălzită în prealabil. Așteptați până când amestecul a ajuns la temperatura camerei și puneți-l într-o sticlă cu pulverizator. Aplicați spray-ul pe toată lungimea părului de la rădăcină până la vârf. Această procedură trebuie repetată în fiecare seară înainte de culcare.
Dimineața după procedură trebuie să vă spălați capul cu șampon pentru mătreață (cel din rețeta de mai sus).

Deși toate aceste metode de utilizare a aspirinei sunt complet naturale și sigure, vă recomandăm să testați mai întâi dacă sunteți alergic la aspirină, pentru a nu avea efecte secundare. Pentru a face acest lucru, aplicați pe scalp o cantitate mică de șampon cu aspirină. Dacă după câteva ore, dacă nu există simptome neplăcute, puteți continua să utilizați acest remediu.

Alte sfaturi utile pentru tratarea mătreții

Pieptănați-vă părul în mod regulat pentru a stimula regenerarea celulară. Dar atenție, acest lucru trebuie făcut ușor pentru a nu deteriora părul și a-l face să cadă.

Încercați să evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui. Soarele și căldura stimulează transpirația, care poate încetini procesul de dispariție a mătreții.

Beți multă apă. De multe ori mătreața apare ca urmare a deshidratării și uscării excesive a pielii, motiv pentru care este întotdeauna indicat să avem grijă să menținem echilibrul apei.

Consumați cât mai multe alimente bogate în zinc , sulf și vitamine A, C și E. Aceste substanțe pot stimula repararea părului deteriorat și pot accelera creșterea celulelor noi și sănătoase.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!