Cum sa fii fericit dupa varsta de 40 de ani! 8 sfaturi frumoase

Cum sa fii fericit dupa varsta de 40 de ani! 8 sfaturi frumoase

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2022 in LifeStyleSfaturi

După doi ani de cercetări și peste 400 de interviuri cu persoane de vârstă medie, reporterul NPR, Barbara Bradley Hagerty a primit cele mai bune sfaturi despre cum să trăiască bine la o vârstă înaintată. Iată cele mai bune recomandări:

1. STABILEȘTE SCOPURI DE LUNGĂ DURATĂ, NU FUGI DUPĂ PLĂCERI DE CÂTEVA MOMENTE

Cel mai probabil vei întâlni și una și alta. Aristotel era de părere că toate motivele de comportament ale unei persoane sunt bazate pe dorința de a fi fericit. Cu toate acestea, nu are valoare fericirea pe care o simți atunci când de exemplu mănânci ceva gustos sau stai pe plajă. Fericirea este să atingi un scop în viață: de exemplu, să educi bine copii sau să alergi la maraton. Realizează-ți visele și vei fi fericit.

2. ALEGE CEEA CE CONTEAZĂ CU ADEVĂRAT

Scopurile de scurtă durată au un efect negativ asupra vieții noastre. De exemplu, dacă te concentrezi asupra unei activități care imediat îți face plăcere, o ignori pe cea mai dificilă, dar care este mult mai importantă.

Foarte multe persoane pun pe primul loc lucru și nu familia deoarece rezultatele muncii tale le poți vedea și simți imediat. Muncești o noapte întreagă și realizezi un proiect important, după care ești promovat și șefii îți mulțumesc pentru munca depusă. În familie nu este așa. Adevărul este că anume cele mai apropiate persoane ne aduc cea mai mare fericire. Atunci când relația cu familia ta este una deosebită și puternică, reușitele din celelalte domenii vin pe rând.

3. FUGI DE PLICTISEALĂ, DAR NU DE FRICĂ

Majoritatea oamenilor devin profesioniști în sfera lor de activitate pe la 40 de ani, iar atunci au de făcut o alegere: să joace atent mai departe sau să riște. De mult ori frica de a risca este motivul stagnării și a sentimentului de neîmplinire în viață.
Ține minte că ai toate cărțile în mână – este o diferență foarte mare între un an și 20 de ani de experiență. Însă asta nu înseamnă că nu trebuie să îți realizezi fanteziile. Mai bine te-ai gândi cum să faci ca să îți scoți la suprafață capacitățile, talentul și abilitățile profesionale.

4. LA FIECARE ETAPĂ DIN VIAȚĂ TREBUIE SĂ FII ÎNCEPĂTOR ÎNTR-UN DOMENIU

Încearcă să faci lucruri noi. Chiar dacă vei suferi pierderi, asta te va face mai puternic. Plimbă-te cu bicicleta sau practică oricare alt hobby de-al tău. În viața noastră întotdeauna trebuie să existe lucruri noi pe care să le practicăm pentru prima dată. Asta ne va face viața deosebită.

5. ADAUGĂ SEMNE DE PUNCTUAȚIE ÎN VIAȚA TA

Însuși începutul vieții adulte are foarte multe etape: absolvirea universității, începutul unei cariere, nuntă, primul copil. Vârsta medie a unei persoane poate fi comparată cu o carte fără structură: fără propoziții, fără capitole, fără aliniate, fără semne de punctuație. Trebuie să memorezi faptul că scopurile pe care le avem în viață ne fac să gândesc. Micile victorii ne conving să ne trezim în fiecare dimineață și să fim fericiți. Stabilește-ți scopurile și muncește pentru a le realiza.

6. EȘECURILE ÎȘI AU ROSTUL ÎN VIAȚĂ

Se pare că cele mai mari pierderi pe care le trăiești o persoană sunt atunci când se află la o vârstă medie: pierderea persoanei iubite, a părinților, pierderea locului de muncă, a sănătății. Însă oamenii cu o viață liniștită, adică fără nici o lovitură din partea vieții, de regulă, se simt nefericiți și depresivi în comparație cu cei care au avut parte de experiențe nefericite în viața lor. Unele greutăți în viață te determină să te privești altfel și, de asemenea, te determină să-ți spui alte scopuri în viață.

7. CELE MAI MARI PERICOLE PENTRU O CĂSNICIE SUNT PLICTISEALA ȘI LIPSA DE ATENȚIE

Încearcă împreună cu partenerul tău să trăiți experiențe noi. De exemplu, faceți camping. S-ar părea că nu există activitate mai plictisitoare, însă merită să încerci: grămădiți lucrurile necesare, chemați copii și prietenii și mergeți în căutarea a ceva nou. Ieșiți din rutină și din zona de confort, chiar și pentru câteva momente care vă vor face viața mai interesantă, iar relația voastră va deveni mai puternică.

8. FERICIREA – ESTE DRAGOSTE. PUNCT

George Vaillant, psihiatru și cercetător, a realizat un studiu timp de câteva decenii: de ce unele persoane au succes în viață, iar altele nu? Răspunsul este unul simplu. Nu este de vină genetica, statutul social sau studiile superioare. Nu contează IQ-ul sau educația. Secretul înfloririi sociale – relațiile „calde”.

Iar la sfârșit îți voi reaminti un gând despre fericire: a doua șansă este oferită întotdeauna, cel mai important este să fii cu ochii deschiși.

Sursa: dozadesucces.ro



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!