Cum să faceți un antiviral de casă cu ghimbir

Cum să faceți un antiviral de casă cu ghimbir

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Dacă doriți să creșteți proprietățile antivirale ale ghimbirului, îl puteți combina cu alte ingrediente medicinale și îl puteți consuma sub formă de ceai.

Datorită proprietăților sale vindecătoare, ghimbirul este folosit din ce în ce mai mult ca remediu natural pentru diferite boli. Este foarte eficient în tratarea problemelor cardiovasculare și musculare, în special a simptomelor generale ale gripei, răcelii și tusei .Pentru a profita la maximum de proprietățile sale, puteți face un antiviral puternic acasă cu ghimbir.

Beneficiile generale ale ghimbirului

1. Îmbunătățește metabolismul.

Această plantă favorizează absorbția nutrienților. De asemenea, ajută la creșterea poftei de mâncare dacă luați puțin înainte de prânz.

2. Combate amețelile și greața.

În loc să recurgeți la pastile, puteți folosi ghimbir. Dacă mestecați o bucată mică de rădăcină de ghimbir, în scurt timp veți simți cum vă trece amețeala. Pentru a scăpa de gustul puternic, vă recomandăm să luați puțină miere la sfârșit.

Puteți mesteca și ghimbir dacă aveți greață. Este recomandat mai ales femeilor însărcinate ca opțiune naturală în timpul apariției grețurilor specifice sarcinii. Cel mai bine este să faceți acest lucru dimineața.

3. Ameliorează durerile musculare.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, această plantă acționează asupra articulațiilor și mușchilor pentru a reduce durerea cauzată de îmbătrânire sau exerciții fizice intense.

4. Desfundă nasul.

O ceașcă de ceai de ghimbir este ideală pentru a vă desfunda nasul, în plus vă va ajuta să dormiți mai bine noaptea. Se spune că inhalarea esenței de ghimbir este ideală pentru deblocarea căilor respiratorii.

5. Ajută la menținerea sănătății inimii.

Ghimbirul este recomandat și pentru tratarea și prevenirea bolilor de inimă. Mulți oameni cu diverse boli de inimă consumă ghimbir pentru a rămâne sănătoși.

De ce este un antiviral excelent?

Rădăcina este cea mai utilă parte a ghimbirului. Compușii ghimbirului, cum ar fi vitamina C, curcumina, diverși aminoacizi, acid oxalic și flavonoizi, îl fac pe acesta un agent antiviral excelent. Este un remediu excelent pentru tuse, gripă și răceli, deoarece este antiinflamator, antiviral, antioxidant , antibacterian și expectorant.

Cum se face ceai antiviral cu ghimbir

Există multe modalități de a consuma ghimbir pentru a obține cele mai multe beneficii. Cu toate acestea, ceaiul este una dintre cele mai eficiente modalități de a profita de proprietățile ghimbirului.

Ceai de ghimbir

Mai jos vă oferim o modalitate ușoară de a prepara ceai de ghimbir cu câteva ingrediente suplimentare pentru un gust mai plăcut.

Aveți nevoie de 2 bucăți de rădăcină de ghimbir, 2 pahare de apă (500 ml) și miere (după gust). Mai întâi, spală bine ghimbirul și taie-l în bucăți medii. Puneți apa la fiert, iar când aceasta începe să fiarbă adăugați rădăcina de ghimbir și fierbeți timp de încă 10 minute. Timpul de gătit va determina cât de concentrat va fi ceaiul. După ce îl luați de pe foc, trebuie să-l strecurați și să-l îndulciți cu miere. Vă recomandăm să beți acest ceai de 2-3 ori pe zi pentru a vedea rezultatele.

Ceai cu ghimbir și scorțișoară

Scorțișoara este un excelent agent antiinflamator și antibacterian care reglează temperatura corpului. Este ideal să-l combinați cu ghimbirul pentru a combate eficient răcelile.

Veți avea nevoie de o felie de ghimbir, un baton de scorțișoară, puțin suc de lămâie, un pahar de apă (250 ml) și miere (după gust).

La fel ca mai sus, când apa începe să fiarbă, adăugați ghimbirul și scorțișoara și fierbeți timp de aproximativ 10 minute. Apoi se ia de pe foc, se adaugă suc de lămâie, se îndulcește cu miere și se lasă la răcit. Vă recomandăm să beți unul sau două pahare pe zi.

Dacă îndulciți sau nu ceaiul depinde de preferințele dvs., dar mierea va îmbunătăți efectul antiviral, deoarece mierea are proprietăți antibiotice excelente, care vă vor ajuta să scăpați de viruși și bacterii. De asemenea, mierea are proprietăți expectorante pentru tratamentul astmului și a altor boli respiratorii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!