Cum să distingem vocea sufletului de vocea minții?

Cum să distingem vocea sufletului de vocea minții?

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 August 2023 in Spiritualitate

Adesea, oamenii confundă vocea minții cu vocea sufletului. De ce se întâmplă acest lucru? Mulți oameni au dificultăți în a se asculta pe ei înșiși, pe sufletul lor, pur și simplu pentru că nu sunt obișnuiți cu asta.

Încă de la o vârstă fragedă, ei au fost învățați să ia decizii bine gândite, bazate pe rațiune. Li se spunea: „Gândește-te bine la asta”, „Gândește-te de 3 ori înainte să iei o decizie sau să faci ceva”, și nimeni nu spunea: „Fă ceea ce simți că e mai bine pentru bunăstarea ta”, „Spune ce simți acum”.

În final, omul se obișnuiește să gândească, dar nu să simtă. El acționează și ia decizii bazându-se exclusiv pe rațiune, pe logica sa. Dar mintea noastră nu știe ce ne dorim cu adevărat. Doar sufletul nostru știe asta.

Mintea ne vorbește cu o voce foarte tare, insistentă, care nu poate fi confundată cu nimic altceva. Când începeți să gândiți, vă tensionați, luptați cu îndoieli, explorați diferite variante.

Poate că unele variante vi se par corecte, interesante, și vă opriți la ele. Dar apoi, când începeți să acționați, acest interes dispare rapid și în final veți simți nemulțumire.

Vocea sufletului este liniștită, calmă și armonioasă. Când ceva provine din suflet, de la sufletul vostru, nu există îndoieli că aceasta este singura decizie corectă pentru voi. Simțiți inspirație, satisfacție, sunteți în armonie cu voi înșivă.

Urmând vocea sufletului, mergeți către obiectivele voastre autentice pe propriul vostru drum unic, întâlniți oameni care sunt pe aceeași lungime de undă și acționați corect în orice situație.

Cum să învățăm să ne ascultăm sufletul?

Începeți să satisfaceți nevoile sufletului vostru. Întrebați-vă cât mai des: “Ce mă va face pe mine fericit?”. De fiecare dată când faceți o alegere, întrebați-vă: “Care dintre variante îmi va aduce mulțumire sufletească?”. Puteți începe cu lucruri de zi cu zi, cum ar fi alegerea hainelor, a mâncării, cu lucruri simple.

Încredeți-vă mai mult în sentimente decât în rațiune. Înlocuiți expresia “Mă voi gândi la asta” cu “Voi analiza care dintre variante mă va face fericit”. În timpul zilei, întrebați-vă cât mai des: “Ce simt acum?”.

Încercați să priviți situațiile dintr-o perspectivă emoțională și senzorială, nu din perspectiva minții. De exemplu, când vi se pune o întrebare, nu o analizați, ci observați ce sentiment experimentați chiar în acel moment.

Tu cum iei deciziile de obicei? Le iei în funcție de ce îți spune mintea sau ce îți spune sufletul?



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!