Cum să determinați ce emisferă a creierului vă domină

Cum să determinați ce emisferă a creierului vă domină

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 September 2021 in CuriozitățiDezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieStiinta

În 1981, oamenii de știință au realizat un test care vă permite să determinați cu o precizie incredibilă emisfera dominantă a creierului uman. Diferite emisfere sunt responsabile pentru diferite acțiuni, gândire și abordare pentru rezolvarea problemelor.

Știind care emisferă este mai bine dezvoltată, puteți alege cea mai potrivită profesie sau puteți explica comportamentul dvs. aparent ciudat în orice situație. Și părinții pot identifica abilitățile și talentele copilului și, în funcție de acest lucru, pot decide să îi ducă la lecții de șah, de exemplu, sau să deseneze.

Înainte de a începe, pregătiți-vă

Luați 2 coli de hârtie: pe una veți nota rezultatele, iar a doua veți avea nevoie pentru rezolvarea unor puncte. După ce ați rezolvat fiecare punct, scrieți rezultatul pe hârtie. Întregul test nu vă va dura mai mult de 7 minute.

1. Împletiți-vă degetele

Puneți mâinile împreună și împletiți-vă degetele. Care deget mare este deasupra?

Dacă este cel de la mâna stângă, scrieți litera “S” pe foaie, dacă este cel de la mâna dreaptă – litera “D”.

Nu este nicio greșeală aici. Fiecare emisferă a creierului controlează partea opusă a corpului, deci dacă mâna dreaptă domină, aceasta este controlată de emisfera stângă și invers.

2. Testul lui Rosenbach

Luați un creion în mână și puneți-l în fața ochilor, ca în imagine. Priviți la vârful creionului și „centrează-l” cu ambii ochi deschiși. Închideți mai întâi un ochi, apoi celălalt. La care ochi închis poziția creionului se schimbă?

Dacă poziția creionului se schimbă mai mult când ochiul drept este închis, puneți litera „D” pe foaie, dacă stânga – „S”. Dacă imaginea este schimbată la fel, atunci notați „0 – zero”.

3. Poza lui Napoleon

Ridică-te și încrucișează-ți brațele peste piept, ca în imagine. Care degete ale mâinii sunt la vedere? Dacă degetele mâinii stângi – puneți “S”, dacă dreapta – “D”.

4. Aplauze

Bate din palme și fii atent la mâna care era deasupra ta.

Dacă palma stângă – puneți litera “S”, dacă dreapta – litera “D”.

5. Stai picior peste picior

Stai picior pese picior. Care picior e deasupra? Dacă este dreptul – puneți litera „D”, dacă stângul – litera „S”.

6. Faceți cu ochiul

Cu care dintre ochi ai făcut acțiunea? Dacă a foste dreptul – „D”, stângul – „S”.

7. Rotire

Ridică-te în picioare și rotește ușor în jurul axei tale. În ce direcție te-ai rotit? În sens invers acelor de ceasornic – „D”, în sensul acelor de ceasornic – „S”.

8. Desenați linii

Ia a doua foaie. Acum, cu fiecare mână, fără a număra sau ține cont, desenați câteva linii verticale la rând. Apoi numărați liniile. Cu ce ​​mână ai trasat mai multe linii?

Dacă mâna stângă a desenat mai multe, scrieți litera “S”, dacă mâna dreaptă – litera “S”. Dacă cu ambele mâini ați trasat același număr de linii, atunci scrieți „zero”.

9. Cerc

Folosiți mâna pentru a desena un cerc. În ce direcție ați desenat cercul? Dacă ați desenat cercul în sens invers acelor de ceasornic – puneți „D”, în sensul acelor de ceasornic – „S”.

Este timpul să introduceți datele în formula de calcul. Nu vă fie teamă, este ușor

Faceți totalul de litere „S” și introduceți acest număr în partea din stânga sus a formulei. Numărați literele „D” și introduceți numărul total în partea dreaptă a formulei.

Apoi calculați rezultatul:

Peste 30% – dominația completă a emisferei stângi.

De la 10% la 30% – dominanță incompletă a emisferei stângi.

De la -10% la + 10% – dominanță incompletă a emisferei drepte.

Mai mult de -10% – dominația completă a emisferei drepte.

Câteva lucruri despre tine

În emisfera stângă este centrul vorbirii, așa că oamenii care sunt dominați de „emisfera stângă” le place să vorbească. Dar emisfera stângă nu poate înțelege decât sensul literal al cuvintelor.

Emisfera dreaptă este responsabilă de intonație. Oamenii „dreapta-emisferici” vorbesc mai puțin, dar acordă o atenție specială intonației.

Emisfera dreaptă este sensibilă la umor și înțelege metafore.

Emisfera stângă nu percepe muzica – dreapta este responsabilă de aceasta.

Recunoașterea fețelor umane obișnuite este o funcție a emisferei drepte. Prin urmare, este posibil ca oamenii dominați de „emisfera stângă” să nu vă recunoască pe stradă.

Oamenilor dominați de „emisfera stângă” le place să adâncească detaliile, sunt meticuloși.

Emisfera dreaptă ne oferă ocazia să visăm și să ne imaginăm. Cu ajutorul emisferei drepte, putem inventa diferite povești.

Cei dominați de „Emisfera dreaptă” mai întâi „captează” complet imaginea, apoi evidențiați detaliile.

Cei dominați de „Emisfera stângă” sunt atenți mai întâi la detalii, iar detaliile formează o idee a subiectului în ansamblu.

Emisfera dreaptă este responsabilă de păstrarea emoțiilor, sentimentelor, experienței personale.

Emisfera stângă se ocupă cu conexiunile logice, graficele și sistemele.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!