Cum să descoperi adevărata esență a unei persoane: metoda rapidă a lui Sigmund Freud

Cum să descoperi adevărata esență a unei persoane: metoda rapidă a lui Sigmund Freud

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 September 2023 in De SufletLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

„Măsura personalității tale este determinată de mărimea problemei care te poate scoate din minți.” Afirma Sigmund Freud. Pentru a privi în sufletul unei persoane, trebuie să mănânci cu ea un kilogram de sare, să treci prin schimbări și incendii, să pierzi cinci valize grele într-un aeroport internațional.

De asemenea, trebuie să studiezi cu atenție și în detaliu visele sale, relația cu mama, cu animalele și cu cei care îi sunt inferiori în rang. Să întrebi despre vise și planuri. Informația trebuie adunată și interpretată corect.

Câți oameni poți scana astfel? Cinci? Zece? De aceea se spune că a găsi un partener de viață demn este ca și cum ai câștiga la loterie.

E mai simplu să închizi ochii la defecte, să te resemnezi cu ele, decât să găsești persoana perfectă.

Totuși, există o metodă care te va ajuta să economisești timp. Metoda Freud.

Hindușii sunt convinși: „Omul este un vas. Ceea ce este în el, aceea se varsă.”

Dificultăți, stres, probleme, mereu schimb[ri și renovări – aceasta este forța puternică care ne împinge, ne doboară și ne lovește, ca pe niște vase, și ne vărsăm.

Sigmund Freud a spus:

„Măsura personalității tale este determinată de mărimea problemei care te poate scoate din minți.”

Dacă o persoană, confruntându-se cu ceea ce i se pare dificil de controlat, începe să aibă crize isterice, ar trebui să te îndepărtezi de ea.

Toate aceste țipete, explozii, strigăte, furie, dorința de a face scene nu indică lipsa inteligenței, ci lipsa maturității. Infantilismul este principala boală a zilelor noastre.

Dar ce înseamnă maturitatea?

Abilitatea de a proiecta în viitor. Responsabilitate. Abilitatea de a planifica. Autocontrol.

Un domn în vârstă a început să o curteze pe prietena mea. A cerut numărul ei de telefon. A sunat-o seara și i-a cântat la pian melodiile lui Joe Dassin, recitând poeziile lui Osip Mandelstam:

Crezând că a făcut suficient pentru a o impresiona cu erudiția sa și pentru a o cuceri cu lumea sa interioară, a întrebat: „Te vei căsători cu mine?”. Femeia a refuzat. Și a auzit atât de multe jigniri despre ea! Nimeni din toată lunga ei viață nu a insultat-o atât de mult…

Atâta timp cât îi spui cuiva „da”, îi dedici timp, îi dai bani, te supui în orice, vezi partea lui bună. Dar când îi spui „nu”, te afli în fața demonilor săi…

Cum să procedăm cu astfel de oameni? Un alt înțelept, Confucius, ne-a dat un sfat:

„Tratează pe toți cu bunătate, chiar și pe cei care sunt grosolani cu tine. Nu pentru că ei sunt demni, ci pentru că tu ești o persoană demnă.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!