Cum să comunici corect cu îngerul tău păzitor? Sfaturi de la Sfântul Paisie.

Cum să comunici corect cu îngerul tău păzitor? Sfaturi de la Sfântul Paisie.

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 June 2023 in CredințăDe SufletSfaturiSpiritualitate

Fiecare persoană are un înger păzitor. El ne protejează de rău, ne ajută să facem alegeri, să luăm decizii, ne oferă sprijin și protecție. Ai simțit vreodată în momentele grele că există cineva nevăzut, dar important lângă tine? Acea persoană poate suferi împreună cu tine, împărtășește bucuria ta, este mereu acolo.

Acea persoană este îngerul tău păzitor! În cartea “Cuvinte”, Sfântul Paisie scria că oricine a fost botezat are un înger păzitor. Îngerul este alcătuit dintr-o substanță subtilă, conștiință superioară și este pur și simplu minunat.

Potrivit cuvintelor bătrânului, atunci când o persoană săvârșește fapte rele, îngerul păzitor poate să se retragă de la el. Dar nu-l va părăsi niciodată definitiv! Pur și simplu va sta deoparte și se va uita trist la acea persoană.

Unii oameni se pot simți ca și cum cineva ar fi dezamăgit de ei, sau că cineva s-ar fi întristat. Oare tocmai de aceea ne confruntăm cu mustrări de conștiință pentru faptele noastre? Îngerul păzitor este dezamăgit?

Însă când o persoană săvârșește fapte bune, simte o bucurie în suflet, o satisfacție, iar unii simt că această bucurie se răspândește în jurul lor, ca și cum cineva ar sta lângă ei și i-ar aplauda.

Sfântul Paisie scria în cartea sa că o persoană care începe mereu să facă numai fapte bune, răspândind iubire și bucurie, își creează propriul rai în jurul său. Și fiecare este în stare să-și creeze propriul rai chiar în timpul vieții.

Dacă o persoană își umple viața cu fapte rele și cu furie, agresiune, nervi, își creează singur ceva asemănător unui iad. În astfel de circumstanțe, cu astfel de sentimente și chinuri, este pur și simplu imposibil să trăiești, spunea Sfântul Paisie.

Îngerul păzitor poate să facă adevărate minuni, ajutându-l astfel pe om în viața sa pământească. De exemplu, el ne protejează de necazuri, de catastrofe, de întâlniri neplăcute, de accidente nefericite. Și, de asemenea, îngerul păzitor poate să ne ofere o surpriză neașteptată.

Atunci când o persoană simte prezența îngerului păzitor, în timp, devine mai sensibilă, mai echilibrată, cu mintea limpede și încrezătoare în propriile forțe.

Cuviosul Paisie scria că îngerii sunt, de asemenea, capabili să simtă emoții și suferă atunci când comportamentul unei persoane este neplăcut. Dacă o persoană a făcut lucruri pe placul îngerului, după moarte, sufletul său merge împreună cu îngerul către Dumnezeu, având un sentiment de datorie împlinită.

Cuviosul povestea că pentru îngerul păzitor este o adevărată tortură să fie alături de o persoană crudă și rea care săvârșește fapte neplăcute. În acele momente, el trebuie să meargă la Dumnezeu fără nimic. Deci, îngerul este într-un fel responsabil pentru faptele unei persoane, și măcar din respect pentru munca lui, trebuie să încercăm să fim mai buni, astfel încât să nu ajungem în iad mai târziu.

Sfântul Paisie scria și despre propria sa experiență personală. Odată a fost într-o situație foarte dificilă de care nu putea să scape. Nici măcar rugăciunile nu i-au putut ajuta! Într-una din zile, el a văzut un înger peste umărul său. Acela părea a fi un băiat de 12 ani, cu fața luminoasă. Doar prezența lui i-a adus liniște bătrânului, iar toate îngrijorările au dispărut brusc. După un timp, Paisie a găsit soluția problemei sale și, desigur, a mulțumit îngerului păzitor.

Potrivit cuvintelor Sfântului Paisie, comunicarea cu îngerul păzitor trebuie să se facă în primul rând prin fapte, nu prin vorbe. Îngerul va fi mândru dacă ai făcut ceva bun. Cu cât emană mai multă bucurie, pace și tot ce e mai bun din partea ta, cu atât îngerul păzitor va fi mai mulțumit și fericit!

Tu comunici cu îngerul tău?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!