Cum să completăm vitaminele necesare imunității chiar dacă ținem post: remedii naturale care întăresc sănătatea și puterea

Cum să completăm vitaminele necesare imunității chiar dacă ținem post: remedii naturale care întăresc sănătatea și puterea

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 April 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În timpul Postului Mare, este deosebit de important să ai grijă de sănătatea ta. Chiar dacă sezonul rece este pe sfârșite, vântul de primăvară aduce mari bătăi de cap sistemului imunitar. Decocturile de plante medicinale și fructe de pădure vă vor ajuta la întărirea sistemului imunitar și la completarea rezervelor de vitamine.

Le puteți prepara pe tot parcursul zilei și le puteți bea în locul ceaiului sau cafelei obișnuite. Sunt o doza perfectă de energie în lupta cu schimbarea care se produce în organism pe parcursul postului.

Postul Mare nu înseamnă doar abținerea de la hrana de origine animală, ci și educarea voinței. Refuzul ispitelor ajută la cultivarea forței minții, la curățarea de păcate cu ajutorul rugăciunilor sincere și la menținerea armoniei. Experții ne sugerează includerea decocturilor de vitamine gustoase și sănătoase în dietă, care adaugă putere și energie.

Decocturi de vitamine pentru susținerea sănătății și imunității

În ziua de astăzi, nu va fi greu să găsești ingredientele necesare dacă nu ți-au mai rămas stocuri din toamnă. Pentru decoct veți avea nevoie de:

 • 3 linguri de cătină;
 • 2 linguri de miere;
 • 0,5 litri de apă clocotită;
 • 3 felii de portocale.

Se toarnă apă clocotită peste cătină, se zdrobesc puțin boabele, astfel încât să dea zeamă, se adaugă feliile de portocală și se lasă să fiarbă 10-15 minute. Mierea, dacă se dorește, poate fi adăugată în ceainic sau direct în cești. Puteți adăuga și o linguriță de ceai negru la această infuzie.

Decoctul de întărire a imunității

Un astfel de decoct vă va înviora și întări perfect sistemul imunitar. Se bea dimineața ca să nu se simtă oboseala din timpul zilei.

Compoziție:

 • ghimbir – o rădăcină mică;
 • scorțișoară – 1-2 bețe;
 • cuișoare uscate – după gust;
 • lămâie – jumătate;
 • 1 litru de apă clocotită.

Clătiți rădăcina de ghimbir, decojiți și tăiați în felii subțiri, apoi puneți-le într-un termos. Adăugați peste ghimbir un bețișor de scorțișoară, jumătate de lămâie tăiată felii, câteva cuișoare uscate. Se toarnă peste acestea apă clocotită și se lasă să fiarbă timp de 15 minute. Un astfel de decoct se va încălzi perfect și vă va da putere pentru munca de zi cu zi.

Decoctul de primăvară pentru a reumple energia

În timpul muncii avem nevoie multă forță și energie. Pentru o bună dispoziție, vivacitate și sănătate, este recomandat să preparați un decoct de vitamine, pentru care veți avea nevoie de:

 • 3 linguri de măceșe ;
 • 1 lingura frunze de merișoare;
 • o mână de cătină;
 • miere după gust.

Fructele de pădure și frunzele de merișoare se pun într-un vas pe foc într-un litru de apă clocotită timp de 10 minute, apoi se toarnă într-un termos și se lasă să stea încă câteva ore. Un astfel de decoct este benefic și pentru prevenirea bolilor.

Vitaminele conținute de acesta, inclusiv C, A, E, vor ajuta la întărirea sistemului imunitar și vă vor face să uitați de răcelile care interferează cu o viață fericită.

Voi ce remedii folosiți pentru a vă întări imunitatea?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!