Cum să ajutăm ficatul să curețe sângele de toxine: un mod simplu și eficient pe care puțini oameni îl știu

Cum să ajutăm ficatul să curețe sângele de toxine: un mod simplu și eficient pe care puțini oameni îl știu

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Astăzi revenim la subiectul sănătății ficatului. Funcția principală a acestui organ este detoxifierea substanțelor care intră în organism odată cu alimentele sau din mediu. Datorită activității hepatocitelor – principalele celule ale ficatului – aceste substanțe sunt transformate, după care sunt excretate în siguranță din organism.

Studiile arată că după vârsta de 50-55 de ani, din cauza unui stil de viață nesănătos și ca urmare a proceselor naturale de îmbătrânire celulară, funcția de detoxifiere a ficatului este slăbită semnificativ. Ca urmare, substanțele nocive se instalează în celulele corpului și perturbă metabolismul, ceea ce accelerează și mai mult îmbătrânirea și provoacă o serie de afecțiuni.

Vestea bună este că natura a înzestrat ficatul cu capacitatea de a se regenera. Cu alte cuvinte, auto-reparare. Pentru ca acest proces să se desfășoare fără probleme, este important să oferiți în mod regulat o îngrijire adecvată ficatului. Iată o modalitate simplă care va ajuta ficatul să vă curețe mai bine sângele.

Îmbunătățirea funcției de detoxifiere a ficatului

Acest principiu este format de oamenii de știință pe baza rezultatelor unui mare studiu indian-chinez. El constă în faptul că periodic, este necesar să se asigure ficatului condiții favorabile și suficient timp pentru ca el să se poată recupera în siguranță.

Cu alte cuvinte, ficatul trebuie să fie golit de toxine, îmbunătățind în același timp circulația sângelui în el. Pentru a face acest lucru, o alimentație specială combinată cu o activitate fizică moderată este cea mai bună soluție.

În practică, arată așa: Cel puțin o dată sau de două ori pe an, timp de o lună / o lună jumătate până la două luni, este necesar să se asigure ficatului un regim de economisire și acest lucru constă într-o tranziție temporară la o alimentație mai corectă.

Datorită acestui fapt, cantitatea de toxine și substanțe cu o formulă chimică complexă care intră în organism este redusă. Acest lucru creează condiții de „sanatoriu” pentru hepatocite, în care acestea se vindecă și își restabilesc funcțiile.

Volumul alimentației rămâne normal (numărul de calorii nu este redus), dar sunt recomandate patru sau chiar cinci mese mici pe zi, acest lucru ajută la descărcarea sistemului digestiv.

Sfaturi pentru alimentație

Mâncărurile ar trebui să conțină suficiente proteine, este important ca acestea să fie ușor digerabile: ouă, pește, fructe de mare.

Grăsimile vegetale și cele animale trebuie împărțite în mod egal. Dintre legume, prezența uleiurilor de in și de măsline este importantă. Este important ca și cantitatea totală de grăsime în această perioadă să nu depășească 80 g pe zi.

Pentru această perioadă, este important să abandonați carbohidrații rapizi. Este mai bine să obțineți carbohidrați lenți din cereale integrale.

Este important să consumați legume și fructe bogate în fibre (dovleac, sfeclă, morcovi, mere, piersici etc.). Ele ajută la normalizarea activității microbiomului, ceea ce reduce semnificativ nivelul de toxine din intestine, ceea ce înseamnă încărcarea ficatului.

Atenție! Alcoolul va fi complet exclus pentru această perioadă.

Sfaturi pentru exerciții

În această perioadă, activitatea fizică regulată este esențială. Este nevoie de ea. Datorită exercițiilor fizice, prin ficat trece de 6-7 ori mai mult sânge decât de obicei, acest lucru hrănește celulele cu oxigen și le îmbunătățește metabolismul.

Sunt recomandate cele mai simple exerciții – genuflexiuni, aplecări, alergare, mers rapid, fitness ușor. Obiectivul este de a accelera activitatea inimii și de a adânci respirația.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!