Cum putem reduce tensiunea arterială: 6 moduri rapide și sigure

Cum putem reduce tensiunea arterială: 6 moduri rapide și sigure

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 September 2021 in Sanatate

Hipertensiunea arterială este o afecțiune mai periculoasă decât am putea crede. Chiar daca este posibil ca unele persoane să nu prezinte simptome ale hipertensiunii arteriale, există totuși riscul de accident vascular cerebral și alte complicații cardiovasculare. De cele mai multe ori, medicamentele din industria farmaceutică pot avea, pe lângă efectele pozitive, și efecte negative asupra organismului. De aceea, în acest articol vă vom prezenta cum puteți să scădeți tensiunea arterială fără să apelați la medicamente.

Hipertensiunea arterială este considerată unul dintre principalii factori de deces la nivel global în ceea ce privește bolile cardiovasculare. Această afecțiune, de cele mai multe ori nu prezintă simptome sesizabile, dar totuși crește probabilitatea de apariție a patologiilor cardiovasculare.

Tensiunea se măsoară mereu în următorul format: 120/80, 190/150, 80/70.

Ce spun acești indicatori?

  • Numărul 1 – presiunea sistolică – indică cât de intens (în mm Hg) sângele apasă pe pereții vasculari în timpul bătăilor inimii.
  • Numărul 2 – presiunea diastolică – arată tensiunea arterială în perioada de repaus a inimii dintre bătăi.

 Iată cum puteți reduce rapid tensiunea arterială folosind remedii simple:

1. Respirație profundă

Relaxați-vă și închideți ochii. Acest lucru vă va ajuta să vă eliberați de stres. Inspirați aer adânc în piept, în timp ce numărați până la 5. Expirăm în același fel, numărând până la 5.

Cum ne ajută acest lucru? Respirația profundă timp de 3-5 minute stimulează fluxul de sânge din țesuturi, trimițându-l către brațe și picioare. Prin urmare, presiunea din artere va scădea.

2. Baie fierbinte

Se toarnă apă fierbinte de aproximativ 45 ° C într-un lighean și se bagă mâinile și picioarele în apă timp de aproximativ 10 minute. Apa fierbinte va provoca vasodilatație la nivelul extremităților, va crește fluxul de sânge către acestea, și ca urmare, tensiunea va începe să scadă.

3. Baie rece

O altă modalitatea de a scădea tensiunea arterială este să faceți baie într-o cadă plină cu apă de 32 ° C . Pe măsură ce corpul se răcește, pulsul va scădea, ceea ce va duce la scăderea tensiunii arteriale.

4. Ceai cald de mentă

Consumul zilnic de ceai de mentă vă va ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Mod de preparare: într-un ibric se pune apa la fiert, după ce apa atinge punctul de fierbere se pune un vârf de frunze de mentă și se lasă la fiert încă 10 minute. Se lasă la răcit și se servește între mese sau după cină.

5. Comprese cu oțet de mere

Umezim un tifon sau un șervețel de pânză în oțet de mere (3-9%) și îl ținem pe picioare timp de 10-15 minute. Oțetul de mere conține anumiți compuși care, atunci când sunt absorbiți, scad tensiunea arterială.

De asemenea, o altă modalitate de a beneficia de proprietățile oțetului este să puneți 1 linguriță de oțet într-un pahar cu apă și să beți această compoziție.

De reținut! Dacă, după administrare, observați o durere de dinți, arsuri la stomac sau indigestie, nu mai luați remediul.

6. Medicamente pe bază de valeriană

Medicamentele pe bază de valeriană sunt, de asemenea, foarte bune pentru scăderea tensiunii arteriale. Valeriana este considerată un sedativ popular care ajută la combaterea anxietății, stresului și tensiunii, așadar tensiunea arterială va scădea.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!