Cum putem reduce stresul cu ajutorul meditatiei, tehnici care te vor ajuta sa iti relaxezi atata mintea cat si corpul!

Cum putem reduce stresul cu ajutorul meditatiei, tehnici care te vor ajuta sa iti relaxezi atata mintea cat si corpul!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 April 2019 in Spiritualitate

“Am descoperit că, dacă iubești viața, și viața te va iubi pe tine.” – Arthur Rubinstein

Cand stresul se transforma in marea ta problema existentiala, trebuie sa iei atitudine: invata niste tehnici de meditatie menite sa te readuca pe linia de plutire. Practicate in mod constant, acestea te vor ajuta sa reduci stresul definitiv si sa te bucuri de o viata echilibrata.

Corpul uman este “proiectat” in asa fel incat sa experimenteze stresul si sa reactioneze la el. Intr-o anumita masura, stresul poate fi chiar pozitiv pentru ca ne mentine tot timpul in alerta si ne ajuta sa evitam pericolul.

Stresul devine insa negativ cand o persoana este supusa unor provocari continue, fara sa aiba pauze de relaxare mentala. in timp, acea persoana acumuleaza din ce in ce mai multa tensiune psihica, iar stresul se instaleaza. Starea psihica negativa poate determina insa si probleme fizice: dureri de cap si stomac, tensiune arterala ridicata, dureri in piept sau probleme cu somnul.

Am descoperit toate aceste lucruri interesante, legate de stres, pe site-ul medical webmd.com. Parerile emise de specialisti sunt ingrijoratoare. Stresul necontrolat se poate transforma, in timp, intr-un mare dusman, care ne pune in pericol nu numai bunastarea, dar si sanatatea. Desi nu prea avem cum sa evitam stresul, il putem totusi tine sub control. Solutiile contra stersului sunt multe, insa astazi iti voi prezenta cateva tehnici de meditatie simple, create special pentru a diminua tensiunea psihica.

2 tehnici de meditatie ce pot fi practicate atat de incepatori cat si de cei mai avansati pentru a reduce stresul

1. Inspiratie si expiratie in meditatie – Respiratia adanca este o tehnica simpla, dar extrem de puternica, pe care o poti pune in aplicare in timpul meditatiei pentru a te elibera de stres. Ca sa functioneze, trebuie sa inveti sa respiri corect astfel incat sa-ti umpli plamanii cu cat mai mult oxigen. Cu cat corpul primeste mai mult oxigen, cu atat se relaxeaza mai bine si stresul se diminueaza.

Cum se face: aseaza-te confortabil pe o perna de meditatie si tine spatele drept. Pune o mana pe piept si un ape stomac. Respira pe nas; mana de pe stomac ar trebui sa se ridice, iar cea de pe piept sa se miste foarte putin. Expira pe gura si impinge afara tot aerul. Continua sa respiri in acest fel cel putin zece minute. Repeta exercitiul de respiratie zilnic.

2. Relaxarea progresiva a muschilor – Este o tehnica de relaxare in care iti incordezi si iti relaxezi constient diferite grupe de muschi din corp. Scopul este sa te familiarizezi cu zonele din corp unde resimti tensiunea; ideea este ca tensiunea apare tot din cauza stresului. Pe masura ce corpul se relaxeaza, si mintea se relaxeaza.

Cum se face: fa-te cat mai confortabila, descalta-te de ciorapi. Respira de cateva ori ca sa te relaxezi. Cand te simti relaxata, muta-ti concentrarea de pe respiratie pe piciorul drept: simte-l. incordeaza-ti incet muschii, strangand din ce in ce mai tare; tine piciorul incordat pana cand numeri la zece si apoi relaxeaza-l. Simte cum tensiunea dispare pe masura ce piciorul se relaxeaza. Respira adanc de cateva ori, iar apoi muta-ti concentrarea pe piciorul stang. Repeta actiunea. Continua si cu alte grupe de muschi: gambe, solduri, stomac, piept, spate, brate, gat si umeri, fata.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!