Cum ne putem conecta la intuitia noastra, busola care ne ajuta sa gasim drumul cel bun, cel mai bun prieten

Cum ne putem conecta la intuitia noastra, busola care ne ajuta sa gasim drumul cel bun, cel mai bun prieten

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 January 2019 in Spiritualitate

Definită de către specialişti ca fiind al şaselea simţ al omului, intuiţia este puntea de legătură dintre sentimente şi minte. Este vocea interioară care-ţi va spune mereu cu o subtilitate şi blândeţe ieşite din comun, încotro ar fi indicat să o iei sau ce anume să alegi. Este „vocea” delicată care sugerează şi nu insistă, şi pe care o simţi sub formă unor emoţii.

Cu toată „sensibilitatea” ei, ea joacă un rol esenţia în viaţa noastră: atât în cea profesională, cât şi în cea personală. Carl Jung, spre exemplu, susţine că intuiţia reprezintă una dintre cele patru funcţii majore ale omului alături de senzaţie, gândire şi sentimente. El spune că, echilibrând aceste funcţii, putem să ne maximizăm potenţialul, putem ajunge acolo unde ne dorim, putem “cuceri” tot ceea ce ne-am propus şi, mai important, putem dobândi liniştea interioară mult râvnită.

Intuitia este ghidul nostru interior, busola care ne ajuta sa gasim drumul cel bun, cel mai bun prieten. Iata ce fac oamenii intuitivi.

Isi asculta acea voce interioara

Oamenii intuitivi asculta mai degraba decat ignora glasul intuitiilor si sentimentelor lor. Pentru a lua cele mai bune decizii, avem nevoie de un echilibru de intuitie – care serveste pentru a reduce decalajul dintre instinct si rationament – si gandirea rationala.

Au nevoie de timp petrecut in solitudine

Daca vrei sa intri in contact cu intuitia ta ai nevoie de timp doar tu cu tine. Solitudinea stimuleaza gandireaa creativa si ne ajuta sa ne conectam la cea mai adanca intelepciune interioara. Persoanele intuitive sunt adesea si introvertite.

Sunt creativi

Oamenii creativi sunt extrem de intuitivi. Atat creativitatea cat si intuitia pot creste prin practica.

Practica tehnici de constientizare

Meditatia si alte practici de constientizare pot fi o modalitate excelenta de a intra in contact cu intuitia ta si de a te cunoaste mai bine si a-ti intelege personalitatea. Intuitia crescuta, compasiunea, creativitatea si pacea interioara sunt efecte secundare minunate ale meditatiei.

Isi asculta trupul

Oamenii intuitivi invata sa comunice cu trupul lor si sa tina cont mesajele acestuia. Emotiile si tiparele de gandire se stocheaza in organism iar acesta ne comunica problema pentru a o rezolva

Se conecteaza profund cu ceilalti

Sa citesti gandurile poate parea SF insa se intampla zilnic. Emotiile sociale precum vinovatia, rusinea, mandria, jena, dezgustul si pofta pot fi experimentate doar uitandu-ne la alti oameni. Acordandu-te la propriile tale emotii si petrecand timp observand si ascultand alti oameni te va face mai empatica.

Acorda atentie viselor lor

Visele nocturne reprezinta o modalitate de a intra in contact cu procesele de gandire subconstienta ale mintii tale. Atat visele, cat si intuitia provin din subconstient. Te conectezi cu aceasta parte a mintii tale in timpul somnului si poti obtine o multime de informatii utile.

Stiu sa se relaxeze

Un program aglomerat, in permanenta pe graba, omoara intuitia. Devii atat de orientata catre lumea exterioara incat nu mai ai timp sa iti asculti vocea interioara. Persoanele intuitive stiu sa gaseasca un echilibru intre perioada de efort sustinut si ccea de relaxare.

Renunta la emotiile negative

Emotiile puternice, mai ales cele negative, au darul de a ne afecta capacitatea de a ne conecta cu intuitia. Atunci cand esti intr-o astfel de stare, calmeaza-te folosind respiratia constienta, meditatia sau plimbarea si abia apoi conecteaza-te la intuitie.

Crede în tine

Un om care are o încredere mare în el şi în capacităţile sale, este un om cu performanţe, un om care poate realiza tot ceea ce şi-a propus, unul care oferă şi inspiră încredere şi celor din jur. Ascultă-ţi vocea interioară şi, mai ales ai încredere în ea. Nu contează că la început vei face, probabil, şi alegeri mai puţin inspirate, pe parcurs, intuiţia ta va deveni mai solidă şi alegerile vor deveni mai inspirate.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!