Image

Cum ne avertizeaza corpul cand avem o problema de sanatate. Multe dintre aceste semne le trecem cu vederea.

Publicat de Patricia Esca pe 8 January 2020 in Sanatate

Felul în care funcționează organismul nostru este fascinant, suntem deja de acord cu asta. Poate păstra controlul asupra milioane de procese care se întâmplă în mod independent, și totuși, e ca și cum ar exista un echilibru stabilit între ele toate.

Un echilibru pe care nici măcar nu-l observăm. În ciuda acestor fapte, nimic nu e întotdeauna perfect, iar de fiecare dată când ceva nu merge bine, corpul nostru se asigură că găsește o modalitate prin care să ne avertizeze. Pe multe dintre ele, majoritatea dintre noi nu le observăm, iar chiar dacă o facem sau nu, avem proasta tendință de a le ignora.

Iată o listă cu simptome și semne pe care nu ar trebui să le ignorăm niciodată, căci în esență, sunt strigăte de ajutor ale corpului nostru:

1. Unghiile și părul fragil. – Ele sunt un indiciu că nu ai vitamina D și calciu suficient în organism. Asta înseamnă că trebuie să consumi mai multe alimente bogate în vitamina D și calciu. Exemple: lapte, leguminoase, cartofi, germeni de grâu și cereale integrale.

Citeste si  Apăsați acest punct pe corp pentru a ameliora stresul și anxietatea.

2. Pofta pentru fructe de mare. – Există multe tipuri de pofte alimentare și fiecare dintre ele înseamnă ceva diferit. În acest caz, dorința de a consuma fructe de mare înseamnă că în corpul tău nu este suficient iod.

3. Pofta pentru hrană acră. – Dacă simți nevoia de a mânca alimente acre, fără nici un motiv întemeiat, asta poate însemna că ficatul și vezica biliară au nevoie de stimulare suplimentară. Cel mai bun lucru pe care-l poți face este să consumi multe afine și lămâi.

4. Pofta pentru alimente crude. – Dacă ai poftă de a consuma alimente crude, ar putea însemna că ai probleme cu ficatul. De asemenea, ar putea fi vorba de gastrită. În acest caz, ar trebui să-ți satisfaci pofta prin a consuma alimente crude. Asta te va scuti de crampe și dureri de stomac.

5. Pofta de ceva dulce. – Dacă simți nevoia să consumi dulciuri în mod regulat, asta poate însemna că suferi de o epuizare nervoasă, și că, de pildă, ești obosită. Nevoia de zahăr este de fapt o nevoie de glucoză, care este o sursă de energie. În acest caz, în loc să optezi pentru toate acele variante nesănătoase de dulce, de ce nu încerci să-ți satisfaci pofta de dulce cu miere sau ciocolată neagră?!

Citeste si  Starea pielii feței este redată de starea creierului. Nouă sfaturi pentru o piele tânără și un creier sănătos, oferite de un neurofiziolog

6. Pofta de mâncăruri sărate. – Poftele alimentare ce implică un conținut ridicat de sare pot indica deseori o inflamație sau o infecție în corpul tău. De obicei, se întâmplă să fie vorba de sistemul urogenital.

7. Pielea uscată de pe coate. – Acesta este un indiciu care arată deficiența de vitaminele C și A. Pentru a remedia problema, ar fi înțelept să consumi mai mulți morcovi, dovleci, portocale și caise. Consumul de fructe și legume ar ajuta, dar cele de mai sus sunt mai potrivite pentru această problemă.

8. Piele uscată în general. – Dacă simți că ai pielea uscată pe tot corpul, ar putea fi un indice al deficienței de vitamina E. Dacă e cazul, ar trebui să consumi multe alimente bogate în vitamina E, cum ar fi uleiul vegetal și nucile.

9. Gingiile sângerânde. – Ca toate problemele legate de dinți, gingiile sângerânde ar putea însemna că nu ai vitamina C. Include mai multe fructe și legume în dieta ta, în special usturoi.

Citeste si  Terapia cu pisici: 8 beneficii ale pisicilor pentru organismul omului

10. Crampe ale membrelor inferioare, somn slab, iritabilitate. – Toate simptomele sunt semne că în corpul tău nu există suficient potasiu și magneziu. Cea mai ușoară modalitate de a crește nivelul de potasiu este să mănânci multe legume cu frunze verzi, kale, spanac, etc. Pentru a crește nivelul de magneziu, ar trebui să consumi mai multe seminte de floarea soarelui, midgale, semințe de in și nuci în general.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!