Cum ne afectează soarta, sănătatea și viitorul faptul că ne plângem de viața noastră

Cum ne afectează soarta, sănătatea și viitorul faptul că ne plângem de viața noastră

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Plângerile constante afectează negativ atât sănătatea, cât și conștiința. Dacă ai observat o astfel de dependență la tine, atunci trebuie să scapi de ea cât mai repede posibil. Viața unei persoane este otrăvită de plângeri și nemulțumiri. Furia, ura și invidia au, de asemenea, un impact negativ. Ce zone sunt afectate în primul rând de negativ?

O persoană care se înconjoară cu negativitate este puțin probabil să ducă o viață sănătoasă. Cert este că plângerile și nemulțumirile au un efect dăunător asupra sănătății, iar starea de sănătate are de suferit grav.

Negativitatea crește nivelul hormonului de stres din sânge, și anume cortizolul. Din cauza acestui hormon, organismul intră în așa-numitul mod de atac – luptă sau fugă.

Hormonul cortizol crește nivelul zahărului din sânge, iar problemele de tensiune arterială apar deoarece inima începe să funcționeze mai repede pentru a pune mai mult stres asupra sistemului muscular, pe măsură ce creierul decide că este timpul pentru o acțiune rapidă – să alerge sau să lupte pentru viață. Însă în lumea reală nu facem nimic de acest fel, doar ne enervăm, ne plângem, ne jignim, ne certăm cu ceilalți sau pur și simplu devenim nervoși.

Ca urmare a distribuției inegale a energiei, care a fost alocată pentru acțiuni rapide, o persoană începe să experimenteze insomnie și organismul își pierde imunitatea, bolile cronice sunt agravate și așa mai departe, problemele cresc ca un bulgăre de zăpadă.

Dacă nu vă schimbați atitudinea față de gândirea negativă, corpul începe să se uzeze cât mai repede posibil, apar ridurile, articulațiile încep să doară, mușchii se slăbesc, apar problemele cu tensiunea arterială și inima.

Vrei să fii o persoană sănătoasă?

În primul rând, lucrează la gândirea ta și scapă de negativitatea din viață. Dacă simți că viața îți oferă în mod constant surprize neplăcute, atunci încearcă să-ți concentrezi atenția asupra lucrurilor pozitive. Probabil că există o mulțime de lucruri pentru care trebuie să te bucuri și în viața ta. Încearcă să introduci treptat în rutina ta zilnică obiceiul de a mulțumi atât persoanelor, cât și circumstanțelor. Mulțumește Lui Dumnezeu pentru tot ce ai în viața ta!

În cazul în care primiți lecții de viață, trebuie să mulțumiți pentru experiența dobândită și să nu vă pierdeți în negativ, care, în plus, tinde să se acumuleze. Nervii și plângerile constante afectează negativ productivitatea unei persoane. Treptat, o persoană care trăiește în negativitate nu poate rezolva nici măcar probleme simple, se concentrează pe lucruri importante, activitatea sa profesională suferă serios.

Într-o situație stresantă, este dificil să treci cu bine un examen sau să duci la bun sfârșit un lucru. Chiar și un interviu sub stres este mai bine evitat. Puțini oameni doresc să comunice și să fie prieteni cu o persoană negativă. Adesea, astfel de oameni sunt considerați toxici iar cei din jur încearcă să-i evite în orice mod posibil. Nimeni nu vrea să se infecteze cu emoții negative.

În plus, pentru a încerca întotdeauna să te raportezi la viață cu recunoștință și într-un mod pozitiv, trebuie, de asemenea, să minimizezi comunicarea cu oamenii negativi. Negativitatea stă în calea norocului. Gândurile noastre se materializează, astfel încât oamenii care se plâng constant despre viață ca răspuns primesc o nouă porțiune de motive pentru negativitate. Rezultatul este un cerc vicios care devine tot mai greu de spart în timp.

Aura unei persoane care are o atitudine negativă față de viață devine acoperită de găuri. Energia curge prin aceste găuri, biocâmpul devine mai slab în fiecare zi. Negativitatea duce la o deteriorare a situației financiare, probleme în familie, cu persoanele apropiate, productivitate și bunăstare.

O persoană care se plânge constant de viață și îi critică pe ceilalți începe să ia din ce în ce mai multe decizii greșite în diferite domenii ale vieții sale și se confruntă cu situații de viață neplăcute.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!