Cum îți pot ține sub control tensiunea arterială bananele

Cum îți pot ține sub control tensiunea arterială bananele

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Experții în medicină spun că dacă adaugi banane în alimentația zilnică, acestea îți vor da un plus de energie și  vor ajuta la menținerea unei tensiuni arteriale normale.

Cum scad bananele tensiunea arterială?

Potrivit unor studii, consumul de alimente bogate în potasiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Bananele sunt extrem de bogate în potasiu și un nivel redus de sodiu. O dietă bogată în potasiu poate reduce riscul de hipertensiune arterială, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Excesul de sodiu din organism produce o presiune asupra vaselor de sânge. Consumul de alimente care conțin potasiu reduce presiunea asupra rinichilor și, de asemenea, ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism  prin urină. Potasiul ajută, de asemenea, la menținerea echilibrului fluidelor în organism, ceea ce ajută la controlul tensiunii arteriale.

Câte banane poți mânca pe zi?

Potrivit cercetărilor, una sau două banane pe zi este o cantitate perfectă, iar dacă le mănânci timp de o săptămână îți pot reduce tensiunea arterială cu 10%. Adresează-te medicului tău înainte de a include bananele în alimentație dacă suferi de alte probleme de sănătate.

Valoarea nutrițională

O banană de dimensiuni medii conține doar 109 calorii, 18 grame zahăr natural, 20 grame carbohidrați și 1 gram proteine. De asemenea, conține vitamina C, folat și vitamina A.

Cât de mult potasiu se află în banane?

Bananele sunt o sursă dietetică de potasiu. Bananele mici conțin 362 miligrame potasiu, pe când bananele medii au 422 miligrame potasiu, iar bananele mari conțin 487 miligrame potasiu.

Cum să alegi bananele?

Dacă vrei să le consumi imediat este bine să fie coapte, pentru a beneficia de toți nutrienții. Bananele necoapte pot fi consumate mai târziu, după ce le lași o zi la temperatura camerei.

Cum se păstrează bananele?

Bananele se păstrează, de regulă, la temperatura camerei, departe de căldura directă și de lumina soarelui.
Evitați să le puneți în frigider sau în congelator și ține-le departe de alte fructe.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!