Cum iti influenteaza firea si caracterul anotimpul in care te-ai nascut

Cum iti influenteaza firea si caracterul anotimpul in care te-ai nascut

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 November 2018 in Curiozități

Cred că unul dintre cele mai mari riscuri în viață este să nu ai niciodată curajul să riști. – Oprah Winfrey

Eşti născută vara, sub imperiul soarelui? Eşti o fire optimistă, binedispusă şi puternică. Dacă ai venit pe lume iarna, frigul te-a făcut ambiţioasă, rezistentă şi exigentă. Cercetătorii spun că o parte din trăsăturile noastre de caracter seamănă cu anotimpul în care ne-am născut.

Legătura puternică dintre personalitate şi anotimpul în care ne-am născut nu mai este demult doar o speculaţie interesantă. Studiile recente demonstrează că vremea şi lumina soarelui la momentul naşterii ne influenţează din plin caracterul, sănătatea şi chiar capacităţile intelectuale. Copiii născuţi toamna sunt mult mai atraşi de sport, decât cei născuţi în restul anului. Note mari la şcoală se pare că au, în general, copiii născuţi primăvara. În ceea ce priveşte sănătatea, cei născuţi iarna şi vara sunt predispuşi unui număr mai mare de afecţiuni, decât cei născuţi toamna.

Lumina joacă un rol important în dezvoltarea mentală şi psihică a bebeluşului, în primele zile după naştere.

Cum era vremea când te-ai născut? – Ceasul biologic reglează dispoziţia omului, dar şi condiţiile atmosferice în care ne-am născut lasă asupra noastră o amprentă adâncă. Se spune că persoanele născute vara sunt mai vesele şi mai active, iar cele născute iarna sunt mai retrase şi mai leneşe. Generalizările sunt, însă, înşelătoare, pentru că vremea se schimbă foarte mult de la începutul unui anotimp, până la sfârşitul lui. Martie este rece şi ploios, uneori mai ninge, spre deosebire de luna mai, când vara începe să îşi intre în drepturi.

Ca atare, unii cercetătorii au aprofundat studiile în funcţie de echinocţiuri şi solstiţii, luând în calcul luna în care ne-am născut. Astfel, persoanele născute din februarie până în aprilie sunt mai interesate de noutăţi şi mai impulsive, decât cele născute din octombrie până în ianuarie, care sunt mai degrabă caractere reflexive şi ordonate. Aceasta este una din concluziile unui studiu realizat în 2001 de un grup de cercetători suedezi.

Ce amprentă a lăsat primăvara? – (persoanele născute între echinocţiul de primăvară, 21 martie – şi solstiţiul de vară, 21 iunie):

Personalităţi pline de viaţă, dinamice şi efervescente. Sunt impulsive, uneori uşuratice, gata să încerce lucruri noi şi să se bucure de tot ceea ce le oferă viaţa. Le lipseşte simţul organizării şi diplomaţia. Vin cu idei interesante, dar se ocupă de prea multe proiecte deodată. Îşi fac prieteni cu uşurinţă şi răspândesc o energie pozitivă molipsitoare.

Martie: sinceri, generoşi, dar cu firi schimbătoare, visătoare, secretoase.

Aprilie: firi dinamice, aventuroase, curajoase, uneori răzbunătoare.

Mai: încăpăţânaţi, instabili emoţional, pasionali, imaginativi, clarvăzători.

Ce zestre ascunde anotimpul verii – (persoanele născute între solstiţiul de vară, 21 iunie – şi echinocţiul de toamnă, 23 septembrie):

Firi active, pasionale, dar calde şi altruiste. Uşor sarcastice, aceste persoane sunt analitice şi bune ascultătoare. Pe de altă parte, sunt înclinate să judece pe toată lumea. Perfecţioniste la locul de muncă, acceptă greu criticile, fiind convinse că au întotdeauna dreptate. Îşi exprimă greu sentimentele şi nu ştiu să îşi pună prea bine în valoare talentul nativ.

Iunie: sensibili, temperamentali, comici, vorbăreţi, prietenoşi, uşor de rănit.

Iulie: impredictibili, sinceri, dar secretoşi, muncitori, mândri de sine.

August: glumeţi, spirituali, nervoşi, geloşi, buni observatori, curajoşi.

Trăsăturile pe care ți le dă toamna – (persoanele născute între echinocţiul de toamnă, 23 septembrie – şi solstiţiul de iarnă, 22 decembrie):

Caractere independente, puternice şi deosebit de răbdătoare. Se bucură de forţă fizică şi de rezistenţă. Sunt orientate spre carieră, bine organizate şi pot face faţă presiunii, lucrând la mai multe proiecte în acelaşi timp. Gândesc mult înainte de a acţiona şi se bazează pe raţiune. Au momente în care caută singurătatea, dar sunt gata să se distreze când li se oferă ocazia. Impredictibili, dar calzi şi prietenoşi.

Septembrie: firi precaute, bine organizate, atente la detalii, studioase.

Octombrie: secretoşi, egoişti, romantici, hotărâţi, sinceri, irascibili.

Noiembrie: caractere ambiţioase, generoase, răbdătoare, capabile de sentimente profunde.

Ce influenţă are frigul iernii – (persoanele născute între solstiţiul de iarnă, 22 decembrie – şi echinocţiul de primăvară, 21 martie):

Percepute ca personalităţi puternice şi sigure pe sine, dar, în realitate, sunt destul de timide şi rezervate. Iubitoare de singurătate, îşi fac puţini prieteni, dar le sunt loiali toată viaţa. Buni organizatori şi lideri, sunt înclinaţi spre cariere strălucitoare. Sunt capabile de realizări deosebite, fără să ceară ajutor din partea altora. Sunt categorice şi ţin cont numai de interesul lor, când sunt puse în faţa unor alegeri dificile. Le place să rişte, chiar dacă pierd.

Decembrie: firi sociabile, îi influenţează uşor pe ceilalţi, nerăbdătoare, logice şi practice.

Ianuarie: le place să critice, extrem de atenţi, inteligenţi, tăcuţi, introvertiţi.

Februarie: încăpăţânaţi, rebeli, nu suportă restricţiile, petrecăreţi, realişti, critici.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!