Cum iti ajuta ficatul doua cani de cafea? Afla de ce oamenii care beau cafea au ficatul mai sanatos

Publicitate

Iată ce pot face 2 ceşti de cafea pe zi cu ficatul dumneavoastră!

Nu veţi afla aceste lucruri din publicitate. Dar noi vă spunem totul aşa cum este!

Cafeaua este o băutură controversată. În funcţie de unghiul sub care privim efectele sale, o putem considera extrem de dăunătoare sau super-folositoare.

Dar în ciuda tuturor informaţiilor pe care le-aţi aflat până acum, există şi multe efecte bune ale consumului de cafea. De exemplu ea conţine mulţi antioxidanţi, care reduc riscul de dezvoltare a o mulţime de boli. Ea conţine de asemenea cofeină – un stimulator care multor oameni le provoacă tulburări de somn. În articolul nostru de azi vom sublinia toate avantajele şi dezavantajele acestui produs.

O CEAŞCĂ OBIŞNUITĂ DE AMERICANO (DE 240 ML) CONŢINE:

11% din norma zilnică de vitamina B2 (riboflavină)

6% din norma zilnică de vitamina B5 (acid pantotenic)

2% din norma zilnică de vitamina B1 (tiamină)

2% din norma zilnică de vitamina B3 (niacină)

1% din norma zilnică de acid folic

3% din norma zilnică de mangan

3% din norma zilnică de potasiu

2% din norma zilnică de magneziu

1% din norma zilnică de fosfor

Concluzia principală: cafeaua conţine multe vitamine, minerale şi antioxodanţi necesari organismului nostru. Dacă pe lângă cafea mai consumaţi şi fructe şi legume proaspete, puteţi uita de problemele de insuficienţă vitaminoasă!

COFEINA STIMULEAZĂ METABOLISMUL ŞI FUNCŢIONAREA CREIERULUI

Conţinutul de cofeină într-o ceaşcă de cafea poate varia între 30-300 mg, dar într-o ceaşcă obişnuită se conţin circa 90-100 mg.

Există o mulţime de studii care demonstrează că acestă substanţă într-adevăr stimulează funcţionarea creierului şi îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt. Cofeina accelerează metabolismul cu 3-11% şi îmbunătăţeşte rezultatele antrenamentelor fizice cu 11-12%.

CAFEAUA REDUCE RISCUL DE DEZVOLTARE A BOLILOR ALZHEIMER ŞI PARKINSON

Publicitate

Acestea sunt cele mai răspândite boli neurodegenerative din lume. Cercetările arată că oamenii care consumă regulat cafea au un risc mai redus cu 65% pentru dezvoltarea Alzheimer şi cu 32-60% pentru dezvoltarea bolii Parkinson. Practic consumul de cafea vă reduce şansele de a pierde minţile la bătrâneţe.

CONSUMATORII DE CAFEA SUFERĂ MULT MAI RAR DE DIABET TIP 2

În ultimii zece ani răspândirea diabetului tip 2 a crescut de 10 ori, ajungând la circa 300 milioane de bolnavi în întreaga lume! Oamenii care consumă cafea regulat sunt expuşi mai puţin la această boală cu 23-67%.

CONSUMATORII DE CAFEA SUFERĂ MAI RAR DE BOLI DE FICAT

Oamenii care fac abuz de sucuri dulci şi alcool riscă să se îmbolnăvească de ciroză hepatică, o boală gravă ce afectează ficatul. Consumatorii de cafea se îmbolnăvesc cu 84% mai rar de această boală, iar riscul de îmbolnăvire cu cancer de ficat este cu 40% mai mic.

CONSUMATORII DE CAFEA SUNT MAI PUŢIN EXPUŞI LA DEPRESIE ŞI SINUCIDERE

Depresia poate să nu pară a fi boală foarte gravă, dar consecinţele sale pot fi din cele mai triste. Un studiu realizat de universitatea din Harvard arată că oamenii care preferă cafeaua au cu 20% mai puţine şanse de a cunoaşte această boală. În acelaşi timp alte 3 cercetări au demonstrat că asemenea oameni cu 53% mai rar îşi pun capăt zilelor.

CAFEAUA POATE PROVOCA ANXIETATE ŞI TULBURĂRI DE SOMN

Adevărul e că această băutură poate avea şi urmări negative. Oamenii care consumă prea multă cafea pot suferi de nervozitate, anxietate, ritm cardiac crescut şi tulburări de somn. Dacă observaţi asemenea efecte asupra sănătăţii dvs., vă recomandăm să reduceţi cantitatea de cafea consumată sau chiar să renunţaţi complet la acest produs dacă efectele persistă.

COFEINA PROVOACĂ DEPENDENŢĂ

Cofeina este un narcotic, punct. Un indiciu clar al acestui fapt e că organismul cere cantităţi tot mai mari de cafea pentru a obţine aceleaşi rezultate. În acelaşi timp abstinenţa de la cofeină poate provoca dureri de cap, oboseală şi iritabilitate, simptome care pot dura câteva zile.

Vă îndemnăm să priviţi treaz problema consumului de cafea şi să identificaţi soluţia ideală pentru organismul dvs.! Aceasta e o informaţie care trebuie cunoscută de toţi iubitorii de cafea.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Publicitate
Alte Articole
Sanatate
Sfaturi

Viaţa noastră are un singur scop…să dea viaţă, dar pentru asta trebuie să învăţăm să ne simţim vii mereu! Este momentul să ne dăm seama că dacă iubim viaţa, viaţa ne va iubi întotdeauna!

Publicitate

Unde ne este viaţa? ne întrebăm de multe ori de parcă viaţa ar fi un obiect preţios pe care îl punem bine, sau la păstrare, un obiect pe care nu trebuie să îl pierdem şi de care trebuie să avem mare grijă, dar pe care să nu îl folosim.

Avem senzaţia că viaţa ne este dată pentru ca eventual să o punem la ciorap sau la bancă, pentru a o trăi dar nu acum ci mai încolo când suntem pregătiţi sau când avem mai mare nevoie şi uite aşa uităm să ne trăim viaţa şi ne lăsăm în schimb trăiţi de tot felul de angoase şi frici, care în loc să ne dea viaţă ne-o răpesc picătură cu picătură şi ajungem să o pierdem mai înainte să fie a noastră cu adevărat.

Alţii se poartă cu viaţa cam cum se poartă cu cheile de la casă sau de la maşină pe care le aruncă la întâmplare, uitând că la un moment dat vor avea nevoie urgentă de ele. Îşi ignoră viaţa pur şi simplu, considerând că li se cuvine să o aibă şi să facă cu ea ce vor şi ce cred de cuviinţă.

Astfel de oameni riscă să rămână fără viaţă tocmai când au mai mare nevoie de ea, căci viaţa, ca orice fiinţă dacă vede că nu este băgată în seamă pleacă la alţii care ştiu să o preţuiască mai bine şi uite aşa ajungem nişte fantome fără viaţă în propriile trupuri, care uită de ce s-au născut sau de ce mai trebuie să se trezească dimineaţa.

Mai sunt şi oameni care se poartă cu viaţa cam cum se poartă un copil cu cel mai dorit dar, pe care îl găseşte în fiecare dimineaţă sub bradul veşnic verde. Pentru ei viaţa este o bucurie trăită mereu cu zâmbetul pe buze şi cu nările pline de aromele de cozonacii copţi de mama. Ei sunt cei care reuşesc să nu se supere pe viaţă şi pe Arhitectul ei atunci când darul este neaşteptat sau nu este ceva la care s-ar fi gândit.

Ei ştiu că la urma urmelor un dar este un dar, este un gest de iubire şi de devotament, de grijă şi afecţiune şi de aceea ştiu să spună mulţumesc pentru tot ceea ce primesc de la viaţă.

Publicitate

Fiecare are propria strategie conştientă sau nu, de a se raporta la propria viaţă, la firul aparent nesfârşit de clipe pe care le avem de petrecut pe acest pământ. Ea nu ne este dată pentru a o păstra, dar nici pentru a o pierde, ea ne este dată pentru că în fiecare moment cu fiecare respiraţie să ne simţim vii, ne este dată pentru a învăţa să ne regăsim în ceilalţi fără a ne anula identitatea, pentru a sărbători diferenţele şi asemănările, pentru a ieşi în întâmpinarea celor din jur cu un zâmbet şi o vorbă bună, cu o îmbrăţişare şi o privire plină de iubire şi compasiune.

Aşadar unde ne este viaţa aceasta pe care unii o văd ca un şir de întâmplări fără logică, alţii de lecţii fără profesor, un şir de pedepse sau de binecuvântări, un şir de daruri sau un şir de frustrări, fiecare după posibilităţile egoului?

Viaţa este acolo unde ne aşteptăm mai puţin. Viaţa fiecăruia dintre noi este în ceilalţi, căci fiecare cuvânt spus şi faptă împlinită, fiecare gând şi fiecare sentiment plecat din noi spre ceilalţi, este ca o transfuzie de viaţă. Viaţa noastră ajunge să atingă alte vieţi şi când atingerea este una de bucurie, şi viaţa noastră se împlineşte prin împlinirea pe care o aduce.

Nu vă mai căutaţi viaţa în rezultate, succese, eşecuri, conturi, diplome, ierarhii, căutaţi-vă viaţa acolo în ceilalţi, dacă vreţi să ştiţi cum mai este viaţa voastră priviţi în ochii oamenilor pe care îi întâlniţi azi… dacă ochii vă vor zâmbi înseamnă că aţi făcut ce trebuie cu viaţa voastră…dacă întâlniţi priviri indiferente sau reci să ştiţi că ar fi cazul să vă treziţi şi de data asta ar fi cazul să vă treziţi la viaţă! Dansaţi, cântaţi, lucraţi, gândiţi,rugaţi-vă ca şi cum aţi face-o pentru cea mai dragă fiinţă din viaţa voastră şi veţi simţi că nu v-aţi născut degeaba!

Viaţa noastră are un singur scop…să dea viaţă, dar pentru asta trebuie să învăţăm să ne simţim vii mereu! Este momentul să ne dăm seama că dacă iubim viaţa, viaţa ne va iubi întotdeauna!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet