Cum își arată o pisică iubirea față de stăpân

Cum își arată o pisică iubirea față de stăpân

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2023 in CuriozitățiLifeStyleViata

Un lucru ce pare a fi o convingere comună este că, dacă un animal de companie poate să iubească cu adevărat pe stăpânul său, atunci acest animal poate fi orice specie, dar nu o pisică.

Se spune că acești egoiști pufoși, care umblă pe cont propriu, nu sunt capabili de atașament sincer. Ei sunt prea egoiști și se preocupă prea mult de propria persoană. Total greșit! Pisicile sunt cele mai tandre, cele mai devotate animale de companie pentru oameni. Doar că ele nu își vor arăta atașamentul așa cum o fac alte animale.

De exemplu, ele pot să vrea să toarcă pe burtica sau genunchii tăi. Știți ce înseamnă “torsul”? Este unul dintre primele gesturi caracteristice pentru puii de pisică nou-născuți. Prin tor, puii mângâie piciorușele mamei pentru a mai primi câteva picături de lapte din sânii ei!

Despre faptul că pisicile adesea aduc stăpânului lor șoareci sau păsări prinsă știm cu toții. Întrebare: de ce fac asta? Ca să ne sperie? Cu siguranță, un astfel de “cadou” nu este pentru cei slabi de inimă! Dar hai să fim serioși! Pisica nu a vrut să te supere prin acest gest. Pisica care a prins un șoarece consideră acea pradă ceva? Corect! Un trofeu, ceva obținut în lupta aprigă. Deci, pentru pisică, este un obiect valoros. Și este dispusă să îl împartă cu tine. Nu este asta adorabil? Și tu te sperii imediat! Și îi iei în derâdere!

Mulți proprietari de pisici sunt nedumeriți: de ce se “luptă” pisicile cu stăpânul lor? Ce vor să-i arate? Exact ceea ce fac mereu! Dragoste. Și să arate că tu ești ceva ca o posesie a lor. Interesant, nu-i așa? Cine este în acest caz stăpânul cui? Dacă pisica ta se mângâie de genunchii tăi, asta înseamnă că acei genunchi sunt teritoriul ei? Exact așa!

Iar acea privire misterioasă a pisicilor, cu ochii puțin strâmbi! Unii stăpâni spun despre asta: se uită ca și cum ar vrea să te mănânce. Dar pisica nu vrea să te mănânce! Ea nu este un tigru! Acea privire atentă cu ochii mari este echivalentul săruturilor noastre.

Dacă pisica ta își dezvăluie adesea burtica în fața ta și îți permite să o mângâi în zona aceea sensibilă, felicitări! Ți s-a acordat încrederea cea mai înaltă.

Uneori totuși, ele te pot mușca. Nu la fel ca câinii, dar totuși. Însă dacă la câini mușcătura este de obicei un semn de agresiune, la pisică este invers. Este un semn de iubire. Oh, doare? Ei bine, iubirea nu este întotdeauna numai flori, uneori există și spini.

Toate pisicile torc. Dacă animalul tău de companie activează sunetele sale cu prea multă frecvență și prea tare, atunci ești un stăpân bun. Deoarece torsul pisicii este semnul celei mai mari fericiri. Deci, te descurci să creezi cele mai confortabile condiții pentru iubitul tău (sau iubita ta).

Și în final: pisicile iubitoare umblă adesea după picioarele stăpânului. Uneori, atât de mult încât omul se împiedică de această ființă moale care se strecoară sub picioare. Nu te enerva. Acesta este și un semn de atașament față de tine, pe care pisicile par să-l fi învățat de la câini.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!