Cum atragem saracia in viata noastra si ce trebuie sa facem sa schimbam asta

Cum atragem saracia in viata noastra si ce trebuie sa facem sa schimbam asta

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 January 2019 in Dezvoltare Personala

“Dacă împrumuţi cuiva 20 de lei şi nu mai vezi niciodata acea persoană, probabil ca atât valoreaza ea.” – Anonim

Dupa 12 ani de practica psihologica, am reusit sa identific un sir de obiceiuri proaste care sunt caracteristice oamenilor saraci. Este interesant sa observi cum saracii respecta aceste obiceiuri iar si iar. Dar, cel mai interesant este atunci cand oamenii talentati repeta si ei obiceiurile celor saraci si se transforma in saraci.

Obiceiul 1: saracii intotdeauna cauta vinovati

Saracii nu-si asuma niciodata responsabilitatea pentru sine. El mai degraba ar da vina pe colegii sai, pe sef sau pe sistem decat sa recunoasca ca este infrant. Saracul crede astfel: „Daca nu ar fi fost ei, atunci as fi avut succes”, „Toata lumea este in calea mea, nu pot face nimic”.

Obiceiul 2: trag de timp

De la copilarie, ni s-a impus vechea „intelepciune” populara: „De sapte ori masoara – odata taie”. Timpul trece si voi toti ganditi, masurati si, in cele din urma, exista cineva mai entuziasmat, care taie din piesa „ta” si pleaca. Castigatorul este cel care nu se teme sa faca primul pas si sa-si asume riscuri, unul care isi foloseste ideile si nu le ingropa in colturile memoriei sale.

Obiceiul 3: actioneaza doar cand este sigur

Saracii nu-si asuma riscuri. Ei prefera un venit stabil, desi nu mare. Ca rezultat, ei traiesc de la salariu la salariu, dar sub o aripa imaginara de stabilitate.

Obiceiul 4: invata gratuit

Un reprezentant tipic al saracilor este abonat la un numar mare de cursuri si seminarii gratuite, pe majoritatea dintre care nu le va asculta niciodata. Prin urmare, traieste in iluzia invatarii, dar, de fapt, nu se dezvolta.

Pentru a deveni un antreprenor de succes trebuie sa comunici direct cu mentorul tau, ai nevoie de un curs clar de actiuni in directia atingerii scopului. Pretul training-ului nu este doar un indicator al succesului viitor, ci si pretul motivarii.

Obiceiul 5: nu-i plateste pe altii pentru munca lor

Unei persoane cu mintea unui om sarac ii place sa traiasca in detrimentul altora. Muzica, antrenament, filme sau software – le pompeaza de pe torrente. Filozofia sa – cautarea unei oportunitati de a obtine servicii sau bunuri gratuite. si viata lui este simplificata de servicii (torrente, site-uri piratate) create de aceiasi saraci pentru cei saraci. Descarci produsul platit gratuit = furi. Furtul de proprietate intelectuala straina si inselaciune condamna persoana sa traiasca pentru totdeauna in saracie.

Obiceiul 6: se jeleste pe sine

Deseori, oamenii vad radacina problemelor lor in mediul lor – fie dezavantajul geografic, defectele siluetei, s-a nascut intr-o familie saraca, lipsa de educatie, nu traieste intr-o anumita tara. in arsenalul de om sarac se gasesc zeci de justificari si motive pentru a se jeli, insa pe mila nu vei castiga.

Obiceiul 7: se plange pe destin

Nu este un secret ca lipsa de bani este cauza emotiilor negative. Spre deosebire de omul sarac, omul cu gandirea omului bogat vede esecul ca un pas spre scopul sau, el nu se va vaita si nu se va plange pe destin. Uneori, vrei sa vorbesti cu cineva pentru a castiga mila, dar mai usor de la aceasta nu va fi, iar suma de bani din portofel nu se va schimba.

Obiceiul 8: se gandesc ce vor spune altii

O persoana de succes isi apreciaza individualitatea si nu depinde de opiniile altora. Saracul, de regula, dimpotriva – marea parte a timpului si a energiei sale le dedica pentru a-si pastra reputatia in ochii altor oameni. in acelasi timp, el se concentreaza pe oameni care sunt mai norocosi si mai puternici. Comparatia nu este in favoarea sa, ceea ce ii da un alt motiv major pentru a-si plange de mila.

Obiceiul 9: cheltuie bani in zadar

Saracul nu are o strategie financiara. Scopul lui este de a castiga si de a cheltui. Bogatii, la randul lor, banii castigati ii investesc in crearea de capital. Cea mai mare greseala in aceasta situatie: „Ce pot investi daca nu sunt bani?”. Nu exista bani, pentru ca o persoana nu se gandeste la viitor. Bogatii nu devin cei care castiga mult, ci cei care au invatat sa-si gestioneze venitul in mod competent.

Obiceiul 10: cautarea castigurilor de moment

Saracii nu vor sa invete lucruri noi, nu lucreaza pentru viitor, dar vor sa castige bani chiar acum. Acesta este un exemplu viu al comportamentului de consumator. O persoana vrea totul dintr-o data, pentru un efort minim. Este ca in cazul taranului care mananca cartofii de samanta in timpul iernii, fara sa se gandeasca la ce sa semene in primavara.

Obiceiul 11: face ceea ce nu ii place

Omul sarac are intotdeauna 10 vinovati, 100 scuze si 1.000 de motive pentru care ar trebui sa mearga la munca pe care o detesta. El traieste doar gandindu-se la ziua de vineri, blestemand sefii, dar totusi in fiecare luna, fara un murmur, intra in birou. Pentru a nu-si deschide afacerea sa, el, de regula, nu are curaj. Deci, fara a schimba nimic, o persoana isi traieste propria viata. An dupa an.

Obiceiul 12: cheltuie timpul in zadar

Un om cu gandul saracului se intreaba cum sa-si ucida timpul. Aceasta atitudine extrem de negativa ar trebui transformata in intrebarea corecta: cum pot folosi timpul cu beneficii maxime? in cele din urma, toata lumea primeste ceea ce doreste – saracii isi „ucid” timpul si viata lor, iar bogatii isi folosesc timpul si devin mai bogati.

Obiceiul 13: traiesc vieti straine

Oamenii saraci comit o greseala uriasa in gandirea lor – isi proiecteaza viata altor oameni pe cont propriu. Numeroase seriale, carti de arta si povestiri de stele ii incurajeaza sa faca asta. Bucurandu-se de aventurile altor oameni, saracii traiesc in iluzii si umbra succesului idolilor lor. Nu risca sa treaca peste indoielile si temerile lor. Fii gata sa incepi pasi mici si sa construiesti destinul singur.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!