Cum ar trebui sa treci peste momentele dificile din viata

Cum ar trebui sa treci peste momentele dificile din viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 August 2018 in Dezvoltare Personala

Durerea, pierderea, teama, cu toții le experimentăm de-a lungul vieții. În astfel de momente ne spunem că vrem să dispărem, să fugim și să scăpăm de toate problemele. Însă trebuie să vedem partea bună a paharului. Călătoria vieții trebuie să fie plăcută, transformând durerea în înțelepciune și dificultățile în oportunități.

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să ți le amintești în momente grele:

Nu ești singură

În momente dificile, mai mult ca niciodată, există o tendință de control cu noi și cu cei din jur. Inconștient sau nu, nevoia de control provine dintr-o frică pe care cu toții o experimentăm în această societate ostilă și înfricoșătoare și trebuie să ne dăm seama că totul depinde de noi și numai de noi. Învață să mergi prin întuneric cu încredere, pentru că nu ești singură. Evită să-i dai putere fricii. Luptă împotriva ei cu încredere, multă încredere.

Nu te ascunde de durere

Știai că există călugări budiști care se roagă pentru durere și amărăciune? Da! Ei înțeleg lucrurile pe care majoritatea oamenilor nu le înțeleg și ei știu că durerea are puterea de a arde întunericul din om, făcându-l să strălucească mai puternic decât soarele și permițându-i să se reconecteze cu adevărul despre cine suntem. Și, spre deosebire de mulți dintre noi, în loc să fugă de durere, o primesc cu multă bucurie.

Lasă-te ghidată de viață

Dacă am ști că iubirea și compasiunea sunt îndreptate spre noi în fiecare moment al zilei, ne-am preda necazurile și am lăsa cale liberă dragostei, îngrijirii, protecției, ghidajului. Problemele și evenimentele dificile pot fi înfricoșătoare, dar trebuie să lăsăm viața să ne arate calea cea mai bună.

Renunță să te mai gândești constant la durere

Durerea nu trebuie hrănită; uită ce trebuie uitat, crezi ce trebuie să crezi și simte ce trebuie să simți. Trebuie să ne concentrăm asupra a aceea ce vrem să simțim și să avem pe viitor. Gândindu-ne la durere și teamă vom simți mai multă durere, iar ea ne va însoți pe parcursul vieții, făcând și mai dificilă călătoria.

Nu ești pedepsită

Credem sau nu, dar nu suntem pedepsite pentru greșelile din trecut. Dimpotrivă. Suntem curățate și purificate. Întunericul este înlocuit de lumină, de adevăr, de frumusețe, de perfecțiune, de strălucire.

Lasă să plece ce trebuie să plece

Călătorim prin viață crezând că știm atât de mult despre tot și despre toată lumea, despre cine suntem, cum ar trebui să ne trăim viața, ce ar trebui să se întâmple, ce lucruri nu ar trebui să se întâmple etc. Și pentru că suntem atât de atașate de toate aceste gânduri, idei, credințe și așteptări, nu reușim să ne dăm seama că destinul are planuri diferite pentru noi și că poate lucrurile pe care le dorim nu sunt neapărat cele de care avem nevoie.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să ni le amintim în momente dificile; că un om nu poate controla cursul vieții și nici nu trebuie să încercăm. Tot ce trebuie să facem este să renunțăm la planuri fixe și la concepte, credințe și așteptări și să permitem vieții să-și urmeze cursul natural.

Fiecare dintre noi are momente grele în viață. Uneori ele durează o zi, uneori o săptămână, uneori chiar ani întregi. Motivele pot fi diferite: traume fizice sau emoționale, durere, depresie, inimă frântă sau poate să nu fie un motiv anume. Pur și simplu îți este greu – să mergi la serviciu, să te scoli în fiecare dimineață din pat, să faci ceva.

Dar acest lucru e normal. Asta înseamnă, nici mai mult -nici mai puțin, că ești om.

Dacă acum treci prin asemenea momente, ajută-ți sufletul cu aceste sfaturi:

1. Oferă posibilitate emoțiilor să iasă din tine. Să plângi este normal, să strigi dacă vrei.

2. Nu-ți asuma sarcini în plus. Nu fura din timpul personal. Ia-ți un concediu, lucrează acasă, ieși undeva dacă vrei.

3. Redu cerințele față de tine în tot acest timp. Nu aștepta din partea ta lucruri mărețe, permite-ți să te relaxezi.

4. Cere ajutor: de la rude, de la prieteni, de la omul drag, de la un psihoterapeut. Nu-ți fie teamă să ceri ajutor.

5. Fă cât mai multe plimbări în aer liber. Nu dormi mai puțin de 7 ore noaptea. Fă dușuri cât mai dese. Alimentează-te corect. Bea suficientă apă.

6. Citește istorii inspiraționale din viața oamenilor care au trecut prin aceeași poveste ca și tine.

7. Fă ceva. Pictează. Practică yoga. Călătorește. Este cel mai bun tratament antidepresiv.

8. Elimină fizic energia: antrenament, sport, înot – tot ce îți poate testa oboseala.

9. Notează-ți emoțiile. Ține o agendă, un blog, scrie pe o foaie despre ce simți.

10. Fă o listă cu Top 20 de motive de ce viața ta este frumoasă.

11. Fă o listă cu Top 20 motive de ce meriți să fii un om fericit.

12. Învață de la natură să te umpli cu energie, să lași emoțiile negative într-o parte, să te simți parte a acstui Univers.

Nu uita niciodată: tot ce este prost în viața ta va trece, contează să rămâi TU!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!