Cu totii ne dorim sa fim apreciati de cei din jur! Cum ne afecteaza viata dorinta noastra de a fi apreciati de cei din jur si lipsa aprecierii!

Cu totii ne dorim sa fim apreciati de cei din jur! Cum ne afecteaza viata dorinta noastra de a fi apreciati de cei din jur si lipsa aprecierii!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 May 2019 in Dezvoltare Personala

“De îndată ce ţi-ai înlocuit gândurile negative cu unele pozitive, vei incepe să obţii rezultate pozitive.” – William Nelson.

Sa ne privim retrospectiv viata! Fiecare pentru el. Nu e greu, ne dam seama unde am gresit, unde am fi putut face lucrurile altfel, ce situatii puteam evita, ce trebuia sa zicem si lista poate continua.

Poate ai observat, sau poate nu ca nu m-am referit la lucrurile pozitive; in mintea mea, acum, lucrurile pozitive sunt cele ce trebuia facute.

Dar m-as putea gandi ca le-as fi putut face mai bine si mai usor? Da, normal! Insa majoritatea dintre oameni se gandesc la trecut ca la ceva negativ: “Daca as fi facut alfel, e… alta ar fi fost viata mea acum…” ai putea zice.

De ce ne chinuim noi pe noi astfel?

De ce in loc sa ne bucuram de viata asta minunata, ne-o intunecam cu amintiri negative? Probabil exista o explicatie stiintifica, in mod categoric s-au mai gandit si altii la asta. Opiniile mele sunt doar ale mele si le interpretez asa cum vreau eu.

De aici si explicatia logica, normala, naturala a acestei intrebari. Omul este liber sa aleaga ce doreste sa-si aminteasca despre trecut. El si numai el poate decide in fiecare secunda a vietii lui ce sa faca cu gandurile, cu faptele, cu toate calitatile si defectele lui.

El si numai el, omul, unicul, poate decide azi daca il afecteaza un trecut negativ sau daca il calauzeste un trecut pozitiv.

In fiecare zi a vietii mele mi-am dorit sa realizez cate ceva, orice, sa simt ca nu traiesc degeaba, sa simt ca am un rost in aceasta viata, sa simt ca ii pot ajuta si pe altii si, mai ales, intotdeauna mi-am dorit sa fiu apreciata.

De curand, insa mi-am dat seama ca asta e ceea ce caut de ani de zile, aprecierea.

Trist, dar adevarat. Insa niciodata nu este prea tarziu.

Rasfoind file din trecutul meu, realizez ca tot ceea ce am facut a fost in mare parte pentru a fi apreciata: fie ca am facut curatenie, mancare, temele de la scoala, ajutorul dat prietenilor si colegilor, familiei, felul in care ma imbracam, vorbeam sau mergeam, totul cersea aprecierea celor din jur.

Oare asta este un lucru pozitiv sau negativ despre trecutul meu?

Eu zic ca e un lucru bun pentru ca m-a ajutat sa cresc frumos, sa fiu mai buna, sa citesc si sa-mi dezvolt calitati si abilitati pe care altfel nu le-as fi dezvoltat.

Atunci cand vrei sa fii apreciat, devii mai bun, mai deschis la ce este nou, mai dornic sa asimilezi informatii si, nu in cele din urma, un om care merita sa fie APRECIAT.

Pana la urma fiecare om cred ca isi doreste asta. Aprecierea este un element important in viata noastra, de nelipsit as putea spune.

Insa sunt oameni care inteleg gresit asta. Daca nu reusesc nicicum sa obtina aprecierea celorlalti, atunci sigur vor face parte din categoria persoanelor care isi amintesc negativ trecutul.

Dar si asta se poate schimba cu putina vointa si cu multa onestitate.

Fii onest cu tine insuti si recunoaste ce-ai gresit, invata din acea greseala si fa mai bine data viitoare. Doar asa poti avea un viitor mai bun si cu mai putine regrete.

Fii perseverent si invata intotdeauna din trecut, insa traieste mereu in prezent. Viitorul va fi sigur mai bun si pentru tine!

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!