Cu totii cautam secretul fericirii

Publicitate

Am invata multe lucruri grozave de la tatal meu printre care si faptul ca poti sa esuezi si intr-o profesie pe care nu ti-ai dorit-o, asa ca mai bine e sa faci ceea ce iti doresti chiar daca risti sa nu reusesti – (Jim Carrey)

Aventura dezvoltarii mele personale a inceput dintr-o mare intaplare (divina ca oricare intaplare, cu conditia sa fie privita intr-un anume fel).

Imi place uneori sa imi imaginez cum ingerul meu pazitor (care nu poate sa fie decat cam la fel de cinic ca si mine…desi cinismul nu e cu siguranta o calitate divina!) disperat ca ratacisem calea…calea spre adevaratul EU interior… a pus in scena o mare comedie cu singurul scop de a ma aduce inapoi pe linia destinului meu.

Era cam in perioada in care sora mea (dupa multe suciri si codiri) se hotarase sa urmeze cursurile facultatii de psihologie cand a venit foarte entuziasmata de un atelier la care participase, de asa zise ‘constelatii familiale’, unde energia subiectului se materializeaza pe cai misterioase si se face accesibila participantilor – reprezentanti la aceasta sedinta de vindecare neobisnuita.

Confruntata cu asemene nazbatie, ratiunea mea (a se citi EGO-ul) nu mi-a lasat nicio cale de intoarcere ( in treacat fie spus ca era si putin ‘slavator’ amestecat in toata povestea) caci ori sora mea o luase razna ( si trebuia ajutata – de unde salvatorul), or lumea asta e mult mai …aici as spune frumoasa, dar stiu ca as denatura adevarul, caci la acel moment cuvantul a fost… mai inspaimantatoare decat ne-am putea imagina.

Ca a fost curiozitatea, ca a fost grija „suroreasca” sau poate convingerea ca asa ceva nu exista, m-am inscris la primul meu atelier de constelatii familiale

Publicitate

La momentul acela, numai o astfel de intamplare bizara, jumatate comica si jumatate serioasa, m-ar fi putut convinge sa fac un astfel de demers pentru ca…la fel ca mai toata lumea…ERAM BINE…nu aveam nevoie nici de consiliere, nici de ajutor, ma DESCURCAM…Ei, si daca e sa ma intrebati pe mine, cam asta e problema de baza, ca ne descurcam, adica nu traim de-adevaratelea, ci subzistam…

V-ati auzit vreodata prietenii spunand ca se descurca? Asta inseamna ca nu le e bine dar, nu au aflat-o inca!

Si mi-a mai luat inca o bucata buna de timp ca sa aflu ca nu eram bine…si de ce n-as fi fost? Tanara – eram! Frumoasa – eram! Bine indreptata spre o cariera de mare succes- eram! Viata sentimentala?Buna! Indeplineam toate criteriile pe care societatea ni le vinde zi de zi ca secret al fericirii. Ei bine, cum bine v-ati dat seama deja, nu eram fericita…dar nici de asta nu eram asa de constienta la momentul respectiv…

Acum nu o sa va mint, ajuta mai mult la fericire sa fii tanar si frumos decat urat si batran…si totusi mai e ceva fara de care nu suntem intregi, oricat de impliniti profesional, oricat de bogati… IDENTITATEA CU SINE… acea relatie intima cu propria persoana, unde ne uitam nestingherit in propriul suflet si scoatem de acolo toate comorile noastre, toate nevoile autentice (nu cele pe care societatea ne invata ca le-am avea!), toate tristetile ( caci si ele fac parte din viata si reprimate ne duc pe scaunul psihologului), intr-un cuvant ADEVARUL NOSTRU unic si inconfundabil care nu poate fi negociat, care nu poate fi adaptat la cerintele si asteptarile celor din jur pentru ca pur si simplu ESTE si aceasta este calitatea sa ca mai de pret.

Caci pana la final, secretul fericirii este poate simplul fapt de a fi constient atunci cand nu esti fericit!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Toate deciziile pe care le luam ne afecteaza pe termen scurt sau lung! Comanda este la noi, iar noi dirijam viata!

Publicitate

“Valorezi atât cât te apreciezi.” – F. Rabelais

Daca ati citit si inteles legile universului veti intelege si ca actiunile noastre produc diferite rezultate.Aceasta deoarece orice actiune reprezinta o cauza pe care noi o punem in miscare.

Efectele actiunii noastre se construiesc pe baza evenimentelor trecute, care ne vor determina sa ne orientam si sa mergem intr-o anumita directie. Fiecare directie conduce catre o destinatie ultima, care este destinul nostru, viata noastra. De aceea, pentru a ne transforma viata este esential modul in care realizam actiunile. Cu cat actiunile realizate de noi sunt voluntare, constiente si au o orientare bine determinata cu atat vom avea un control mai mare asupra actiunilor noastre si implicit asupra destinului vietii noastre.

Toate transformarile vietii noastre incep cu o decizie.

In momentul in care noi luam o decizie noi trasam deja drumul destinului nostru. Deseori deciziile pe care le luam chiar acum ne vor determina modul in care ne vom simti maine, precum si ceea ce va deveni viata noastra in viitor. Benjamin Disraelis afirma: „Omul nu este o creatura a circumstantelor, ci circumstantele sunt creatiile omului.”

Este destul de usor sa adoptam comportamente si atitudini care sa determine niste rezultate sub dorintele noastre. Aceasta mai ales daca nu ne vom stabili un standard ridicat in legatura cu ceea ce noi acceptam in viata noastra.

Luarea unei decizii corecte este necesar sa fie intotdeauna in concordanta cu dorintele noastre si cu asteptarile pe care noi le avem de la viata. Adoptarea unei astfel de decizii ne poate transforma intreaga viata, caci ea ne va conferi orientarea actiunilor noastre, a drumului pe care dorim sa il alegem.

Cu siguranta, ne putem transforma viata chiar in momentul in care luam o decizie constienta. Exista trei decizii fundamentale care ne determina in ultima instanta intreaga viata:

Publicitate
  • – deciziile referitoare la lucrurile care ne preocupa;
  • – deciziile asupra lucrurilor care au intr-adevar importanta pentru noi;
  • – deciziile cu privire la ceea ce vom face pentru a putea genera rezultatele pe care le dorim.

Intotdeauna deciziile noastre determina atat conjuncturile majore in care ne aflam, cat si diverse actiuni necesare in indeplinirea scopurilor propuse. Intotdeauna deciziile fundamentale cu privire la scopurile pe care le avem sunt urmate de decizii cu privire la modul in care noi actionam pentru indeplinirea scopurilor. Intotdeauna noi decidem, chiar si in ceea ce priveste atitudinea noastra fata de insucces.

De exemplu putem decide sa nu ne lasam niciodata descurajati de insuccesele vietii. In aceasta directie, Thomas Edison spunea: „Eu nu sunt descurajat niciodata, deoarece fiecare incercare gresita prin care am trecut este un alt pas inainte.”

Pasii care ne vor ajuta sa trecem prin procesele pe care viata le presupune sunt:

1) Reamintirea cat mai des a faptului ca deciziile noastre pot avea o forta foarte mare in a ne transforma intreaga viata.

2) Constientizarea faptului ca cel mai greu pas realizat in demersul de a obtine ceva este acela de a lua o decizie inteleapta.

3) Asumarea deciziilor. Este bine sa evitam pe cat posibil ezitarea sau amanarea in ceea ce priveste luarea deciziilor.

4) Sa invatam mereu din deciziile noastre sau, mai bine spus, din rezultatele obtinute in urma deciziilor luate.

5) Sa ne pastram fermi in deciziile luate, dar in acelasi timp sa fim flexibili daca este necesar.

Helen Keller spunea : „Viata este fie o aventura indrazneata, fie nimic.” Alegeti cum sa fie viata voastra…

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate