Cu totii am observat ca oamenilor buni li se intampla lucruri rele si poate ca am considerat ca viata este nedreapta. Iata de ce se intampla aceste lucruri

Cu totii am observat ca oamenilor buni li se intampla lucruri rele si poate ca am considerat ca viata este nedreapta. Iata de ce se intampla aceste lucruri

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2018 in Dezvoltare Personala

Adesea ne punem mâinile în șold și spunem pur și simplu că ”viața nu e dreaptă”!

Te-ai întrebat vreodată ”de ce li se întâmplă oamenilor buni lucruri rele?” sau (și mai curios) ”de ce li se întâmplă oamenilor răi lucrurile bune?”

Adesea spunem pur și simplu că ”viața nu e dreaptă!” Totuși, aceasta este o afirmație incorectă întrucât viața este în realitate cât de poate de corectă. Ne creăm realitatea, urmând aceleași reguli ca toți ceilalți. Însă regulile nu au nimic de-a face cu a fii rău sau bun.

Pentru a înțelege aceste reguli, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să păstrăm în minte faptul că, cu toții, am fost crescuți crezând că faptele bune sunt răsplătite iar cele rele sunt pedepsite. Suntem programați să credem că, dacă facem fapte ”bune”, lucruri bune ni se vor întâmpla iar dacă facem fapte ”rele”, ni se vor întâmpla lucruri negative.

Însă, acest tip de programare este folosit pentru a ne manipula acțiunile, astfel încât să ne comportăm așa cum își doresc părinții, profesorii și conducătorii noștri. Cu toate acestea, deși părinții, profesorii și conducătorii noștri cred că binele și răul poate fii definit și poate crea consecințe, universul nu crede acest lucru.

Adevărul este că universul nu pedepsește sau răsplătește pe nimeni. Din nou, o voi spune încă o dată pentru a avea un efect mai puternic: universul nu pedepsește sau răsplătește pe nimeni.

Universul doar ne răspunde gândurilor, prin intermediul Legii Atracției. Primești ceea ce crezi că vei primi, indiferent de cânt ești de bun sau rău. Asta este tot. Dacă te aștepți ca lucruri bune să ți se întâmple, nu contează că ești răutăcios sau obraznic. Așteptările tale vor atrage oricum rezultate pozitive.

Același lucru este valabil și viceversa. Poți fi cea mai drăguță, iubitoare și săritoare persoană, însă dacă ai așteptări negative cu privire la modul în care se vor desfășura lucrurile în viața ta, exact aia vei primi.

Așa dar, deși am fost învățați că este necesar să fim buni, și să facem bine pentru a primi lucruri bune, ceea ce contează cu adevărat este ce gândim că ni se va întâmpla. Acesta este motivul pentru care unele dintre acele ”persoane bune” pe care le cunoaștem sunt mereu lovite de circumstanțele vieții iar acele ”oi negre” au mereu cel mai surprinzător noroc.

Iar dacă nu mă crezi, uită-te în jur. Gândește-te la rude, colegi sau prieteni, în special aceia care par să aibă un noroc sau ghinion deosebit. Vei vedea că nu acțiunile lor ”bune” sau ”rele” determină realitatea în care trăiesc, cât mai de grabă așteptările pe care le au.

Spre exemplu, am o prietenă care este una dintre cele mai drăguțe, bune și generoase persoane pe care le cunosc. Este absolut minunată. Cu toate acestea, mereu se îmbolnăvește, are probleme financiare, probleme în relații și la locul de muncă.

De ce suferă această prietenă atât de mult? Ei bine, ea mereu vorbește despre ghinionul care o înconjoară și despre problemele ei . Își face constant griji cu privire la viitor. Este mereu îngrijorată cu privire la felul în care se vor desfășura lucrurile. Iar din aceste motive, universul îi creează o realitate plină de ghinion, griji și probleme.

La polul opus al acestui spectru, am întâlnit acum mai mulți ani un superior care era nepoliticos, arogant și iresponsabil. Era urât de aproape toți membrii echipei. Cu toate acestea, a primit promovare după promovare, iar lucrurile bune păreau că îi pică din pur și simplu din cer.

De ce îi mergea așa de bine acestui superior? Ei bine, mereu vorbea despre cât este de grozav, cât de mult îl iubeau ceilalți, și despre cât era de merituos. Nici unul dintre noi nu eram de acord, însă ceea ce gândeam noi nu era important întrucât nu noi îi cream realitatea.

Asta nu înseamnă însă că, faptele bune sunt irelevante. Pe muli dintre noi, faptele bune și ajutorul dat semenilor noștri, ne ajută să ne ridicăm moralul. Dacă te simți bine ajutându-i pe ceilalți, atunci ajută-i cât mai mult întrucât asta te ajută să te simți mai bine cu tine! Dacă te simți bine în pielea ta în mod cert vei primi lucruri bune de la univers.

Dacă răspândești dragoste și bunătate mai mult ca sigur îți vei crește vibrația iar astfel te vei simți mai bine cu cine ești cu adevărat și cu ceea ce meriți pentru tine. Așa dar continuă să faci asta, întrucât mai mult ca sigur ajută.

Însă, ține minte că, cel mai important lucru este să ai așteptări pozitive pentru tine. Într-un final, așteptările sunt cele ce dictează ceea ce primești și ce nu. Dacă nu ai așteptări pozitive pentru tine, nu vei primi niciodată nici un pic de bunătate, generozitate sau ajutor.

Ceea ce se întâmplă cu tine, pornește într-un final in interior. Nu este nevoie să alergi peste tot pentru a demonstra cât ești de bun sau cât de multe meriți ceva în funcție de ce cred ceilalți. Ceea ce contează este ceea ce crezi despre tine și despre lucrurile pe care ți le dorești.

Așa că fii cât de ”bun” trebuie să fii pentru a te simți bine cu tine. Și încearcă să fii cât mai optimist cu lucrurile pe care ți le dorești. Exprimă-ți puterea și vorbește despre dorințele tale ca și cum te aștepți să se manifeste foarte curând în viața ta.

Astfel vei vrea realitatea pe care ți-o dorești!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!