Cu timpul am inceput sa nu mai ajut oameni…

„Iubirea este o stare în care fericirea altei persoane este esenţială pentru a ta.” „Atunci când există dragoste nesfârşită, imposibilul devine cu uşurinţă posibil.” „Pentru om aproape că nu există o surpriză mai fermecătoare decât aceea de a simţi că este iubit ; atunci totul este ca şi cum Dumnezeu atinge cu un deget inima omului." „Iubirea ... este aspi­raţia sfântă către necunoscut a celei mai sublime părţi din sufle­tul nostru.” „În iubirea paradisiacă nu eşti nici iubitul nici iubita, eşti însăşi dragostea profundă şi înălţătoare dintre cei doi.” „Cei care se iubesc profund, unindu-şi plini de transfigurare trupurile, îşi unesc totodată, în felul acesta şi sufletul.” „Atingerea pasională a buzelor în cazul unei iubiri mari şi profunde revelează paradisiace secrete pe care limba nu le poate rosti.” „Vorbele duioase pe care cei care se iubesc şi le spun unul altuia sunt după aceea adăpostite în sfera cea tainică a cerurilor. Ulterior, într-o bună zi, ele vor cădea precum ploaia peste cei îndrăgostiţi şi în felul acesta taina lor va creşte paradisiacă peste lumi.” „Acolo unde există iubire, miracolele apar întotdeauna. Aceasta este cu putinţă pentru că, înainte de toate, Dumnezeu este iubire. Iubirea ne permite să ne transformăm ca prin farmec, într-un mod plăcut şi uşor. Datorită câmpului său magic care apare în jurul nostru, iubirea ne permite să construim o lume mai bună. Iubirea face să apară în mod spontan în fiinţa noastră dăruirea de sine, bunătatea, altruismul, bunăvoinţa, fericirea, încântarea, compasiunea... Iubirea este cel mai puternic elixir magic, pe care fiecare dintre noi îl avem oricând la dispoziţie. Tocmai de aceea, este minunat să-l savurăm fără încetare. Pentru că iubirea vine de la Dumnezeu şi pentru că Dumnezeu este înainte de toate iubire, prin intermediul energiei tainice a iubirii intrăm într-o comuniune profundă, amplă şi instantanee cu Dumnezeu Tatăl. Aceasta explică, printre altele, starea de fericire, extazul, entuziasmul, bucuria, încântarea şi exaltarea care apar în fiecare dintre noi atunci când iubim. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

O poveste

Eu: Doamne, pot să-ți pun o întrebare? Dumnezeu: Sigur! Eu: Promite-mi că nu te vei supăra…. Dumnezeu: Promit! Eu: De ce ai îngăduit ca astăzi să mi se întâmple atâtea lucruri? Dumnezeu: Ce vrei să spui? Eu: Ei bine, astăzi m-am trezit cam târziu… Dumnezeu: Așa… Eu: Tocmai astăzi, mi-a luat o veșnicie să pornesc mașina! Dumnezeu: Bun… Eu: La prânz, am comandat un sandwich, însă mi-au făcut sandwich-ul greșit și a trebuit să aștept ceva timp, până am primit ce am dorit. Dumnezeu: Hmmm… Eu: În drum spre casă, telefonul meu a murit, chiar atunci când am răspuns apelului pe care-l primisem! Dumnezeu: În regulă… Eu: Și una peste alta, când am ajuns acasă nu doream decât să-mi relaxez picioarele, în noul meu aparat de masaj și relaxare. Dar nu funcționa! Nimic nu a mers bine, azi! De ce ai făcut asta? Dumnezeu: Nu am îngăduit ca mașina ta să pornească repede, deoarece pe drumul pe care trebuia să circuli era un șofer beat care te-ar fi lovit și accidentat foarte rău, dacă ai fi fost atunci pe drum! Eu: Ooo... Dumnezeu: Prima persoană care ți-a făcut astăzi greșit sandwich-ul avea o boală contagioasă și nu am vrut să iei boala, deoarece știam că nu-ți poți permite să-ți pierzi locul de muncă. Eu (jenat): Ok... Dumnezeu: Telefonul tău a murit, deoarece persoana care te-a sunat avea de gând să dea o mărturie falsă despre ceea ce ai vorbit cu ea la telefon, astfel încât nu am îngăduit nici măcar să vorbești cu ea, în așa fel încât să fii acoperit. Eu (încet): Înțeleg, Doamne… Dumnezeu: Oh, cât despre acel aparat de masat picioarele…acesta avea un scurtcircuit care ar fi produs o avarie în seara asta, în casa ta. Nu cred că ți-ai fi dorit să stai în întuneric. Eu: Of! Îmi pare rău, Doamne! Dumnezeu: Să nu-ți pară rău, învață doar să ai încredere în Mine …. în toate lucrurile care ți se întâmplă, fie ele bune sau rele! Eu: Mă voi încrede în Tine, Doamne! Dumnezeu: Și nu te îndoi niciodată, deoarece planul Meu pentru ziua ta este întotdeauna mai bun decât planul tău! Eu: Nu mă voi îndoi, Doamne! Și lasă-mă doar să-ți spun, Doamne, că Îți mulțumesc pentru tot ceea ce ai îngăduit să mi se întâmple astăzi. Dumnezeu: Cu drag, copile. A fost o zi în care, ca de obicei, am fost Părintele tău, iar Eu ador să am grijă de copilașii mei... Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“Nu trebuie să judecăm oamenii după ce i-am văzut o singură dată; există un eu interior și o inimă care trebuie cunoscute în profunzime.” Jean de la Bruyere

“Inca din copilarie, mama m-a invatat sa nu ofer niciodata sfaturi nesolicitate si nici sa incerc sa ajut pe cineva cu exceptia cazului in care mi se cere ajutorul. Intotdeauna am crezut ca poate ea era rece, distanta. Insa pe masura ce anii au trecut, am inceput sa realizez ca avea dreptate. Mama este unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am intalnit in viata mea.” – acestea sunt cuvintele lui Cammi Pham, o bloggerita de succes care a stabilit 3 reguli in a ii ajuta pe oameni.

1. Opreste-te din a ajuta oamenii care nu merita

M-am oprit din a oferi sfaturi oamenilor care nu merita, oamenilor carora nu le pasa de mine si vin din cand in cand sa ma invite la o cafea sau la un ceai doar pentru a imi spune ca au o problema, urmand ca apoi sa imi ceara parerea.

Daca oamenilor nu le pasa de tine, nu ii ajuta. Ei nu merita ajutorul tau. Oamenii vor incerca intotdeauna sa te exploateze daca le permiti asta. Nu ai timp pentru a ii ajuta pe toti. Ajuta doar acele persoane care intr-adevar merita. Si nu uita – inainte de a ii ajuta pe altii, trebuie sa te ajuti pe tine.

2. Opreste-te din a ajuta oamenii care nu apreciaza ajutorul tau

Cea mai mare slabiciune a mea este ca imi place sa ajut oamenii. Ajut oamenii indiferent daca mi-o cer sa nu. Insa nu stii niciodata cand acest mod de a gandi iti poate face rau.

Unul dintre clientii mei nu se simtea foarte bine. Echipa mea a petrecut cateva zile pentru a analiza toate datele si a afla unde este problema in acea afacere. Asta nu era de fapt munca noastra, asa ca nu am facturat clientul. Ca rezultat, am gasit niste probleme serioase in modul lor de a face afaceri si in strategie. Insa, de indata ce am aratat clientului descoperirile noastre, am fost concediati pe loc.
Am facut aceasta analiza din compasiune pentru client. Dar le-am spus ce nu voiau sa auda, motiv pentru care am ajuns sa fim urati.

Publicitate

Cel mai simplu mod de a iti transforma prietenul intr-un inamic este sa ii oferi sfatul pe care nu vrea sa il auda.

Eu daca ofer cuiva sfatul meu este pentru ca vreau sa il ajut. Insa de foarte multe ori oamenii nu sunt gata sa accepte ajutorul meu. Este in regula.

3. Opreste-te din a ajuta oamenii daca nu esti 100% sigur ca stii ce faci

Acum cativa ani, parintii mei au plecat din tara si mi-au cerut sa mai merg din cand in cand pe la casa lor si sa o verific. Am fost de acord, cu toate ca nu aveam nici cea mai mica idee de cum sa ud plantele. Asa ca unele flori au fost udate prea mult, iar altele au primit prea putina apa. Pana in momentul care parintii au revenit din vacanta, toate plantele erau moarte. Daca ei nu imi cereau ajutorul, il cereau unei alte persoane care stia cum sa ude plantele, iar florile tatalui meu ar fi fost inca in viata. De atunci, parintii mei nu m-au mai lasat sa ma ating de flori.

In cazul in care nu ai aptitudinile necesare sau timpul necesar pentru a ajuta pe cineva, nu o face.. pentru ca ii vei face mai mult rau decat bine. Nu oferi ajutor atunci cand nu esti sigur ca poti face fata; facand acest lucru, vei lipsi oamenii de posibilitatea de a gasi o persoana mai buna, care chiar se pricepe. Poate ca suna ciudat, insa bunatatea ta poate rani uneori oamenii. Unul dintre cele mai simple moduri de a distruge o relatie cu cineva este de a ii oferi ajutorul atunci cand nu ai cum sa il oferi.

“Nu te lăsa prea mult în voia sentimentelor. Numai o inimă prea sensibilă este o nefericită posesiune pe acest nesigur pământ.” Johann Wolfgang von Goethe


Publicitate


Alte Articole