Cu o lună înainte de infarct, corpul va începe să vă avertizeze. Iată 8 simptome principale care nu trebuie ignorate

Cu o lună înainte de infarct, corpul va începe să vă avertizeze. Iată 8 simptome principale care nu trebuie ignorate

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 February 2021 in SanatateSfaturi

Cel mai bun tratament este prevenirea. Această regulă funcționează fără cusur pentru orice boală și este deosebit de relevantă atunci când apar simptome, de care de multe ori nu ne pasă.

Azi vom vorbi despre 8 semne ale unui atac de cord care apar cu o lună înainte sau chiar mai devreme. Nu este nevoie să devii ipohondric, dar atenția asupra sănătății tale nu este de prisos. Mai ales dacă dumneavoastră sau cei dragi vă aflați într-un grup cu risc ridicat, despre care vom discuta factori neevidenți la sfârșitul articolului.

Oboseala

Scăderea forței este un semn timpuriu pe care medicii îl atribuie unuia dintre principalii indicatori neevidenți ai infarctului la femei. La bărbați, acest simptom este rar.

Caracteristici: Oboseala nu este asociată cu stres fizic sau mental crescut și crește până la sfârșitul zilei. Simptomele sunt destul de pronunțate, astfel încât uneori există dificultăți în a face patul sau a face duș.

Tulburarea digestivă

Durere la nivelul abdomenului superior, greață pe stomacul gol și / sau după masă, balonare – unul sau mai multe dintre aceste simptome apar atât la bărbați, cât și la femei.

Caracteristici: Indigestia înainte de un atac de cord are o natură ondulată, adică dispare și reapare. În mod specific durerile de stomac se caracterizează prin stres crescut și dispariție în timpul odihnei.

Tulburări de somn

De asemenea, tulburările de somn fac parte din semnele timpurii ale unui atac și sunt mai frecvente la femei. Adesea însoțită de anxietate, neatenție.

Caracteristici: Tulburările de somn pot fi de natură diferită, dar cu probleme cardiace, tulburarea se manifestă de obicei prin dificultăți de adormire și treziri bruște noaptea.

Respirație scurtă

Respirația rapidă este un simptom care deranjează oamenii indiferent de gen, cu una sau mai multe luni înainte de un atac de cord.

Caracteristici: Însoțit adesea de amețeli, dificultăți de respirație, care provoacă dificultăți de respirație.

Păr subțire

Odată cu accentuarea căderii părului, oamenii de știință atribuie acest lucru și simptomelor unui atac de cord. Semnul este caracteristic bărbaților, dar apare și în rândul femeilor. Un alt precursor este nivelul crescut al hormonului cortizol din păr.

Caracteristici: mai multe fire de păr cad cu ușurința.

Bătăi ale inimii deranjate

Simptomul este mai caracteristic bărbaților, iar femeile sunt adesea însoțite de sentimente de panică, anxietate. Apare brusc și se manifestă în diferite moduri: sub formă de aritmie (bătăi neregulate ale inimii) și tahicardie (ritm cardiac crescut). În ateroscleroză sau alte boli de inimă, tahicardia poate apărea și după efort.

Caracteristici: Durează, de regulă, nu mai mult de 1-2 minute. Dacă durează mai mult de 2 minute, pot apărea amețeli și slăbiciune severă.

Transpirație crescută

Transpirația crescută atât ziua cât și noaptea este, de asemenea, un semn precoce al unui atac de cord. Simptomul este mai frecvent la femei (adesea confundat cu bufeurile, care sunt însoțite de menopauză), dar apare și la bărbați.

Caracteristici: transpirația este rece lipicioasă (similară cu cea care apare la răceală) apare indiferent de temperatura aerului sau de activitatea fizică. Noaptea, transpirația este atât de abundentă încât până dimineața cearșafurile se udă.

Durere în piept, corp

Durerea toracică în natură și intensitate este foarte diferită la bărbați și femei. Astfel, la bărbați, acest simptom este comun și reprezintă principalele semne timpurii ale unui atac de cord. La femei, durerea toracică este detectată în doar 30% din cazuri.

Caracteristici: Durerea toracică poate iradia către brațe (adesea spre stânga, dar nu întotdeauna), maxilarul inferior, gât, umeri, stomac. Poate fi atât permanent, cât și temporar.

Factori de risc

Știm cu toții despre factori de risc, cum ar fi supraponderalitatea, sedentarismul sau fumatul. Dar există și alte semne foarte specifice de predispoziție la boli de inimă:

pliați pe lobul urechii (mai ales dacă trece în unghi în diagonală de la canalul urechii până la marginea inferioară a lobului urechii);

grăsime pe pleoape, adesea galbenă;

durere la nivelul mușchilor gambei în timpul mersului;

creșterea părului în urechi (la bărbați);

părul cenușiu timpuriu (la bărbați)

Ați avut vreodată un atac de cord? Ne puteți explica care au fost stările prin care ați trecut înainte, în timpul și după infarct? Vă multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!