Cu cât petreci mai mult timp cu mama ta, cu atât va trăi mai mult

Cu cât petreci mai mult timp cu mama ta, cu atât va trăi mai mult

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Când a fost ultima dată când ți-ai vizitat părinții? Petrecerea timpului cu părinții vârstnici este foarte importantă, la această concluzie au ajuns oamenii de știință. Ei au realizat un studiu în care au fost implicați 1.600 de persoane cu o vârstă medie de 71 de ani.

S-a demonstrat că 14% dintre persoanele cărora li s-a acordat în mod constant atenția și dragostea celor dragi (copii, nepoți) au trăit mai mult decât ceilalți.

Persoanele care suferă de singurătate au fost plasate într-un grup diferit, iar 23% dintre acestea au decedat în următorii 6 ani datorită tristeții cauzate de singurătate.

„Nevoia pe care o avem cu toții de-a lungul vieții este foarte simplă: vrem să contăm pentru cineva. Și această nevoie nu dispare niciodată”, a spus autorul studiului.

Desigur, speranța de viață este afectată și de sănătatea umană și de mulți alți factori. Dar singurătatea are și un efect extrem de negativ asupra persoanelor în vârstă. Cu cât îmbătrânești, cu atât ai nevoie de mai multă companie.

Cu toate acestea, copiii petrec din ce în ce mai puțin timp cu părinții, au propria familie, un loc de muncă, probleme, griji și responsabilități. Dar părinții nu trebuie neapărat să te vadă în fiecare zi. Pentru ei contează și dacă îi suni să le spui ce mai faci, să-i ții la curent cu ceea ce se întâmplă în viața ta. Gândește-te că, dacă sunt singuri, ei așteaptă cu nerăbdare să mai vorbească cu cineva la telefon.

Atenția și grija ta le oferă un sentiment de siguranță. Este important ca părinții să știe că încă mai aveți nevoie de ei. Sună-i și povestește-le cum ți-ai petrecut ziua, sau întreabă-i ce au făcut ei în ziua respectivă, cere-le sfaturi dacă ai nevoie, se vor bucura că ai apelat la ei pentru asta.

Păstrarea legăturii cu părinții tăi este importantă nu numai pentru ei, ci și pentru tine, deoarece ai nevoie de înțelepciunea lor, de sfaturi, de povești, poate de glume. Invită-i la tine sau vizitează-i. Trebuie să fii empatic, să te pui în locul lor, pentru că foarte curând vei fi în aceeași poziție.

Pentru părinți, vei fi întotdeauna un copil, chiar dacă ai o anumită vârstă și o anumită funcție, pentru ei nu contează, te vor iubi mereu ca pe un copil. Nu vor înceta niciodată să se îngrijoreze de tine, ei vor să te știe bine mereu.

75% dintre părinți indică faptul că, pe măsură ce copilul crește, relația dintre ei se îmbunătățește. Este mai dificil să comunici cu un adolescent, dar cu un adult este mult mai ușor.

A avea părinți în viață este un mare cadou. De obicei, înțelegem valoarea abia atunci când îi pierdem pe cei dragi pentru totdeauna. Nu pierde timpul. Vorbește cu părinții cât mai des posibil, nimeni nu te va iubi vreodată cum au făcut-o părinții tăi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!