Crezul optimistului te va ajuta sa vezi lucrurile altfel

Crezul optimistului te va ajuta sa vezi lucrurile altfel

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 November 2017 in Dezvoltare Personala

“Ai creierul în cap, ai picioarele în pantofi. Te poți îndrepta înspre orice direcție dorești. Ești propriul tău stăpân. Și știi ce anume îți dorești. Și TU ești cel care va decide încotro să te îndrepți.” – Dr. Seuss

Publicat pentru prima oara in 1912 de catre Christian D.Larson in cartea sa „Your Forces and How to Use Them”, este si azi un mod de gandire. Iata o versiune prescurtata a „Optimist International”, un grup preocupat sa contribuie in mod pozitiv la dezvoltarea lumii.

Promiteti-va:

• Sa fiti atat de puternici, incat nimic sa nu va tulbure linistea mintii.

• Sa vorbiti despre sanatate, fericire si prosperitate tuturor oamenilor pe care ii intalniti.

• Sa va faceti prietenii sa simta ca au valoare.

• Sa vedeti mereu partea luminoasa a lucrurilor si sa lasati optimismul din Dumneavoastra sa prinda viata.

• Sa va ganditi doar la lucruri mari, sa lucrati la capacitate maxima, sa va asteptati numai la bine.

• Sa fiti la fel de entuziasmati de succesul altora ca si cum ar fi al Dumneavoastra.

• Sa uitati greselile trecutului si sa va indreptati atentia spre realizarile viitorului, concentrandu-va pe prezent.

• Sa aveti intotdeauna o expresie vesela si sa intampinati cu un zambet orice faptura pe care o intalniti.

• Sa acordati atat de mult timp dezvoltarii propriei persoane, incat sa nu va ramana timp pentru a-i critica pe altii.

• Sa fiti prea siguri pe Dumneavoastra insiva pentru a va ingrijora, prea buni ca sa va maniati, prea puternici ca sa va temeti si prea fericiti pentru a le permite necazurilor sa se aproprie.

• Sa ganditi pozitiv despre Dumneavoastra insiva si sa aratati asta celor din jur nu prin vorbe mari, ci prin fapte mari.

• Sa traiti cu credinta ca toata lumea e de partea Dumneavoastra, atat timp cat sunteti sinceri cu privirea la ceea ce aveti mai bun in propria persoana.

Intr-o familie cresteau doi baietei-gemeni. De mici copii, se deosebeau radical. Tatal lor stia ca unul este un mare optimist, iar celalalt se afla la polul opus, este un pesimist incurabil.

In seara de Craciun, copiii si-au gasit sub brad cadourile de la Mosu.

Primul si-a despachetat cadoul fratele-pesimist. In cutie era o minge frumoasa, la care visa zilnic. De indata ce vazu cadoul neasteptat, incepu sa „fredoneze” povestea pesimistului: „Daca ma duc afara cu mingea, e posibil sa se sparga intr-un cui. Daca nu se sparge, o poate calca o masina de pe strada. Daca nu o calca o masina, ar putea sa mi-o ia copiii mai mari din mahala…”

Optimistul nu termina de desfacut cutia sa si incepu sa alerge ca un apucat din camera in camera. Alerga afara si scotoci toata curtea, cauta peste tot.

Tatal stia ce era in cutie, dar nu intelegea absolut nimic si il intreba: „De ce alergi atat de entuziasmat, cu gura pana la urechi?”

„Tata, raspunse piciul, in cutie e balegar de cal! Asta inseamna ca undeva pe aproape trebuie sa fie si poneiul! Spune-mi mai repede unde este calutul!”

Optimistii si despre rahat spun ca este un mare noroc, iar pesimistii si despre aur – ca nu-i a bine.

Tu cine esti?

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!