Creionul este in mainile noastre… Sa stii ca tot ce faci in viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa incerci sa fii constient de fiecare fapta a ta…

Creionul este in mainile noastre… Sa stii ca tot ce faci in viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa incerci sa fii constient de fiecare fapta a ta…

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 April 2019 in Pilde

“Nu poți învăța nimic pe nimeni; poți doar să ajuți pe cineva să se descopere.” – Galileo Galilei

Viata crestinului trebuie sa fie ca un model pentru cei din jur. Dumnezeu ne-a inzestrat cu ratiune pentru a putea sa fim de folos aproapelui nostru. Nu vom putea intra in imparatie fara aproapele nostru, chiar daca unii fug de acest adevar.

Trebuie sa fim modele vii pentru ei, ca ei prin noi sa poate dobandi Raiul. As vrea sa va prezint o mica pilda care este numita si “a creionului”.

Aceasta micuta pilda este foarte bogata in invataturi. Aceasta pilda ne poate invata esentialul de credinta si ne poate porni pe un drum perfect al frumosului divin!

Un copil isi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, intreba:

– Scrii o poveste care ni s-a intamplat noua? Sau poate e o poveste despre mine?

Bunicul se opri din scris, zambi si-i spuse nepotului:

– E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decat cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, cand vei fi mare.

Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la el.

– Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut in viata mea!

– Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusim sa le mentinem, vom fi totdeauna oameni care traiesc in buna pace cu lumea.

Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mana care ne conduce pasii. Pe aceasta mana o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.

A doua calitate: din cand in cand trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta inseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pana la urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.

A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa intelegi ca a corecta un lucru nu inseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat este sa ne mentinem pe drumul drept.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, ingrijeste-te de ce se intampla inlauntrul tau.

Si, in sfarsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urma.

Tot asa, sa stii ca tot ce faci in viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa incerci sa fii constient de fiecare fapta a ta.

Ce frumos e sa fim ca si un creion care sa aiba o mana de conducator (Dumnezeu), care sa aiba nevoie de o ascutitoare (necazuri care ne ascuta in cele ale vietii), dar si de o radiera. Caci nu putem fi mereu perfecti. Dar exista sansa de stergere. Dar cel mai important este interiorul creionului. Doamne ajuta-ne sa putem intelege aceasta pilda pentru a fi cat mai buni si sa lasam urme demne de urmat, Amin!

Regula de aur a celor trei lucruri

Candva, un intelept a spus: «In lume exista trei lucruri, pe care este construita viata noastra ». Nu este un secret pentru nimeni ca cifra 3 are capacitaci magice, si se considera cheia tuturor religiilor din lume. Oamenii care stiu aceasta regula, descopera secretul crearii lumii si isi directioneaza gandurile in directia potrivita.

3 lucruri care nu se intorc: cuvintele, posibilitatile, timpul.

3 lucruri pe care nu trebuie sa le pierzi: cinstea, linistea, speranta.

3 lucruri care sunt cele mai pretioase in viata: increderea, convingerea, dragostea.

3 lucruri care nu sunt sigure: succesul, puterea, averea.

3 lucruri care determina orice om: realizarile, sinceritatea, munca.

3 lucruri care distrug oamenii: ura, vinul, mandria.

3 lucruri pe care e cel mai greu sa le spui: ajuta-ma, iarta-ma, te iubesc.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!