Credinta este pentru suflet la fel cum este echilibrul pentru corp! Ne ajuta sa avem stabilitate si ne dezvolta caracterul moral!

Publicitate

Religia, înțeleasă și folosită în scopul ei drept, are efecte profunde și puternice asupra sufletului și asupra personalității noastre.

Credința în Dumnezeu ne face mai buni, mai înțelegători și ne modelează caracterul moral. Iar acest lucru este tot mai evident în studiile sociale din ultimii ani.

”Ţi s-a arătat, omule, ceea ce este bun şi ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire şi milostivire!”, se arată în Biblie, iar credința în Dumnezeu puternică are într-adevăr acest efect asupra celor care urmează îndeaproape învățăturile spirituale.

„Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului, care nu se clatină, ci stă întărit pe vecie” – ne îndeamnă Psalmii. Nu este chiar atât de ușor să crezi fără tăgadă în existența lui Dumnezeu. Dar tocmai cei care au dubii și întrebări caută mai multe argumente și se apropie de Dumnezeu când sufletul lor are nevoie.

În pofida progresului științific și a transformărilor sociale din ultimele două secole, mai mult de jumătate din populația lumii crede într-o entitate superioară, care îi ghidează viața, fie ea numită Dumnezeu, Buddha sau Allah.

Credința în Dumnezeu, efecte benefice asupra caracterului uman

Cu cât un om este mai generos, mai răbdător și cu cât arată mai multă empatie față de cei din jurul său, cu atât sunt șanse mai mari ca acest om să fie credincios. Persoanele apropiate de Dumnezeu, cele care se roagă și merg regulat la biserică, au tendința de a gândi mai mult prin intermediul sentimentelor și al emoțiilor.

Publicitate

Se crede că oamenii care practică religia sunt mai deschiși și mai înțelegători, că sunt mai buni cu cei din jur și că sunt mai sufletiști. Credința în Dumnezeu ajută și sufletul, și trupul. Chiar dacă sunt foarte rare, vindecările miraculoase puse pe seama credinței există, chiar și în cazul în care oamenii sufereau de forme grave de cancer.

Până și bolnavii care suferă de afecțiuni psihice precum anxietatea sau depresia, răspund mai bine la tratament, dacă sunt credincioși. Un studiu realizat la Universitatea Harvard, la care au participat 158 de pacienți, majoritatea suferind de diferite forme ușoare de fobii sociale, au răspuns de două ori mai bine la ședințele de terapie, dacă au practicat în același timp religia.

Religia se poate împleti cu știința

Tot mai mulți oameni de știință care nu acceptă existența unui Dumnezeu, așa cum este el descris în Biblie, sunt de acord că există totuși o energie creatoare în Univers care sugerează că în spatele ei ar putea fi o inteligență superioară.

Și tot mai mulți cercetători consideră că nu trebuie să mai facem diferența dintre religie și știință, deoarece, dintr-o anumită perspectivă, cele două se pot completa reciproc.

Știința trebuie să caute adevărul, iar descoperirile revoluționare din ultimul secol, precum structura ADN-ului sau armonia elementelor chimice nu fac decât să confirme că nimic nu este întâmplător în Univers și că tot ceea ce există ar putea fi orchestrat de o voință superioară.

Credința în Dumnezeu are prea multe beneficii pentru caracterul, moralul și sănătatea fiecărui credincios pentru a fi combătută cu argumente științifice sau pentru a fi trecută cu vederea.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Lucruri care nu ar trebui sa te impresioneze in viata! Bucura-te de tot ce este in jurul tau!

Publicitate

“Nu te compara cu nimeni altcineva din lume. Dacă o faci, te jigneşti pe tine” – Bill Gates.

“De cand am decis sa pastrez mai putine lucruri, am inceput sa privesc lumea un pic diferit. Am inteles ca societatea vede succesul diferit de cum il vad eu. Foarte des cei care castiga, cheltuiesc si economisesc mai mult decat altii devin “oameni de succes”.

Insa nu este deloc asa. De fapt, este chiar gresit. Cunosc cativa oameni minunati care au decis sa nu se mai concentreze pe lucrurile materiale – si de aceea ei nu sunt considerati “oameni de succes”. Dependenta de aprobare publica este prea adanc bagata in mintea noastra.

De aceea multi oameni isi cauta job-uri “demne”, construind astfel o masca a succesului lor. Iata, insa, o scurta lista cu lucrurile care nu ma mai impresioneaza.

1. Numele unei firme de haine – Nu voi intelege niciodata de ce numele de pe eticheta este atat de important. Oamenii platesc pentru un logo o caruta de bani. In schimb, ii admir pe cei care ajung sa ma impresioneze cu personalitatea si caracterul lor si nu cu hainele lor scumpe.

2. Numarul de carate al bijuteriilor – Exista chiar si un capitol in noua mea carte despre doi tineri casatoriti de cinci ani si ei se limiteaza de la ceva in fiecare zi pentru a plati rata facuta pentru inelul de logodna. Poate ca cineva a admirat dimensiunea pietrei de pe inel, insa cei mai multi oameni nu observa acest detaliu. Oare a meritat eforturile depuse?

3. Pretul unei masini – Sigur, siguranta este un lucru extrem de important, mai ales daca ne petrecem majoritatea timpului conducand. Insa acum masinile sport nu mai sunt un mijloc de transport, ci mai degraba o modalitate faina de a starni invidie timp de 60 de secunde la semafor.

Publicitate

4. Metrii patrati ai unei case – Locuintele ne ofera stabilitate si calm si am fost foarte mandru cand am cumparat o casa pentru familia mea. Insa, in urma cu cativa ani, ne-am mutat intr-o casa mult mai mica si nu am regretat aceasta decizie nici macar o data. Cand trec printr-un cartier rezidential si vad vile cu multe etaje, imi dau seama de cat de fericita este familia mea in casuta noastra mica, dar confortabila si plina de iubire.

5. Contul bancar – In prezent, masura absoluta a succesului este valoarea averii personale. Insa oare un numar de fapte bune pe care le facem in timpul vietii noastre nu este o mai buna masura a succesului? Ce ne face cu adevarat oameni? Banii sau bogatia sufletului?

6. Un model de telefon – Recent, am mers in parc alaturi de copiii mei si prietenii lor. Am fost uimit ca subiectul principal al acestei iesiri a fost tehnologia? Ce iPhone ai? Cati giga are iPodul tau? Ghici cine a primit un nou telefon? Copiii sub 10 ani petrec timpul discutand despre tehnologia moderna. Am vrut sa ii intrerup, insa mi-am dat seama ca si noi, adultii, suntem la fel ca ei.

7. Fotografiile de pe retelele sociale – Aproape toata lumea posteaza imagini frumoase pe Facebook si Instagram. O imagine care ajunge pe retelele de socializare este cernuta din numarul urias de poze facute si modificata apoi cu programele de editare.

Eu zic sa incercam sa impresionam si sa inspiram oamenii din jurul nostru nu cu lucrurile pe care le detinem, ci cu propriile vieti si experiente.”

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala