Credinta este pentru suflet la fel cum este echilibrul pentru corp! Ne ajuta sa avem stabilitate si ne dezvolta caracterul moral!

Credinta este pentru suflet la fel cum este echilibrul pentru corp! Ne ajuta sa avem stabilitate si ne dezvolta caracterul moral!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2018 in De Suflet

Religia, înțeleasă și folosită în scopul ei drept, are efecte profunde și puternice asupra sufletului și asupra personalității noastre.

Credința în Dumnezeu ne face mai buni, mai înțelegători și ne modelează caracterul moral. Iar acest lucru este tot mai evident în studiile sociale din ultimii ani.

”Ţi s-a arătat, omule, ceea ce este bun şi ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire şi milostivire!”, se arată în Biblie, iar credința în Dumnezeu puternică are într-adevăr acest efect asupra celor care urmează îndeaproape învățăturile spirituale.

„Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului, care nu se clatină, ci stă întărit pe vecie” – ne îndeamnă Psalmii. Nu este chiar atât de ușor să crezi fără tăgadă în existența lui Dumnezeu. Dar tocmai cei care au dubii și întrebări caută mai multe argumente și se apropie de Dumnezeu când sufletul lor are nevoie.

În pofida progresului științific și a transformărilor sociale din ultimele două secole, mai mult de jumătate din populația lumii crede într-o entitate superioară, care îi ghidează viața, fie ea numită Dumnezeu, Buddha sau Allah.

Credința în Dumnezeu, efecte benefice asupra caracterului uman

Cu cât un om este mai generos, mai răbdător și cu cât arată mai multă empatie față de cei din jurul său, cu atât sunt șanse mai mari ca acest om să fie credincios. Persoanele apropiate de Dumnezeu, cele care se roagă și merg regulat la biserică, au tendința de a gândi mai mult prin intermediul sentimentelor și al emoțiilor.

Se crede că oamenii care practică religia sunt mai deschiși și mai înțelegători, că sunt mai buni cu cei din jur și că sunt mai sufletiști. Credința în Dumnezeu ajută și sufletul, și trupul. Chiar dacă sunt foarte rare, vindecările miraculoase puse pe seama credinței există, chiar și în cazul în care oamenii sufereau de forme grave de cancer.

Până și bolnavii care suferă de afecțiuni psihice precum anxietatea sau depresia, răspund mai bine la tratament, dacă sunt credincioși. Un studiu realizat la Universitatea Harvard, la care au participat 158 de pacienți, majoritatea suferind de diferite forme ușoare de fobii sociale, au răspuns de două ori mai bine la ședințele de terapie, dacă au practicat în același timp religia.

Religia se poate împleti cu știința

Tot mai mulți oameni de știință care nu acceptă existența unui Dumnezeu, așa cum este el descris în Biblie, sunt de acord că există totuși o energie creatoare în Univers care sugerează că în spatele ei ar putea fi o inteligență superioară.

Și tot mai mulți cercetători consideră că nu trebuie să mai facem diferența dintre religie și știință, deoarece, dintr-o anumită perspectivă, cele două se pot completa reciproc.

Știința trebuie să caute adevărul, iar descoperirile revoluționare din ultimul secol, precum structura ADN-ului sau armonia elementelor chimice nu fac decât să confirme că nimic nu este întâmplător în Univers și că tot ceea ce există ar putea fi orchestrat de o voință superioară.

Credința în Dumnezeu are prea multe beneficii pentru caracterul, moralul și sănătatea fiecărui credincios pentru a fi combătută cu argumente științifice sau pentru a fi trecută cu vederea.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!