Corpul uman: 10 lucruri care dovedesc că, corpul nostru este cel mai misterios sistem din lume

Corpul uman: 10 lucruri care dovedesc că, corpul nostru este cel mai misterios sistem din lume

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 December 2022 in CuriozitățiViata

Corpul uman este unic. Acesta este un mecanism complex alcătuit din cele mai mici „detalii”, care, deși a fost studiat, rămâne încă complet necunoscut, precum cosmosul îndepărtat. Dar să încercăm totuși să ne dăm seama care sunt limitele capacităților noastre și de ce suntem capabili.

Vă vom vorbi despre unele dintre lucrurile uimitoare de care sunt capabile corpurile noastre.

1. Creierul tău este cea mai mare unitate flash din lume

Creierul tău are suficientă memorie pentru a stoca 2,5 milioane GB de date. Adică aproximativ 300 de ani de înregistrare video în interiorul creierului. Apogeul dezvoltării memoriei apare la vârsta de 25 de ani, iar memoria „se estompează” la 50 de ani, dar numai la persoanele care nu o antrenează.

2. Corpul tău știe să se închidă aproape în întregime pentru a se proteja de înec

Acesta se numește „reflex de scufundare”. Când creierul realizează că, corpul este scufundat în apă, dă comanda să scadă ritmul cardiac și să redirecționeze sângele de la extremități către organe mai importante. Astfel, necesarul de oxigen este redus. Cu cât scufundarea este mai adâncă și cu cât o persoană este mai mult timp sub apă, cu atât inima își încetinește activitatea.

3. Când erai copil, aveai o superputere

Bebelușii sunt incredibil de puternici pentru greutatea și dimensiunea lor. Un nou-născut poate fi atârnat cu mâinile de o bară orizontală și va atârna foarte mult timp fără să obosească. Acesta este un reflex străvechi de prindere, datorită căruia maimuțele nou-născute se țin de părul mamei lor. În decurs de 3 luni de la naștere, copilul își pierde această capacitate.

4. Lungimea capilarelor tale este suficientă pentru 2 călătorii și jumătate în jurul pământului

Corpul uman are 100.000 km de capilare. Sunt suficiente pentru a face ocolul Pământului de 2,5 ori. Iar inima pompează în medie 5,7 milioane de litri de sânge pe parcursul vieții sale. Acest volum ar fi suficient pentru a umple 3 piscine olimpice.

5. Sânii masculini pot da și lapte

Toți oamenii, indiferent de gen, au glande mamare, canale de lapte și mameloane complet formate. Sfarcurile bărbaților pot fi stimulate să producă lapte. Acest lucru se poate întâmpla în timpul unui val hormonal care apare din cauza stresului extrem de ridicat.

6. Culoarea viselor tale poate depinde de televizor

Tipul de televizor pe care l-ați urmărit în copilărie poate afecta culoarea viselor tale. Cercetările au arătat că cei care au vizionat filme alb-negru pentru cea mai mare parte a vieții au mai multe vise alb-negru. Iar oamenii care s-au născut după inventarea televizorului color văd în majoritatea cazurilor vise color.

7. Mușchii tăi pot ridica tone

În 1982, în orașul Lawrenceville, Angela Cavallo a ridicat un Chevrolet Impala. Mașina a căzut de pe cric și i-a zdrobit fiul femeii, pe Tony. Femeia a ridicat mașina și a ținut-o până când doi vecini l-au scos pe Tony afară.

Iar această întâmplare este departe de singurul caz în care o persoană aflată sub influența stresului și a adrenalinei face imposibilul. În corpul nostru există 640 de mușchi, a căror limită este încă necunoscută.

8. Corpul tău este o mașină de producere a mucusului

În medie, corpul uman produce 1,5 litri de mucus pe zi. Înghițim o mare parte din el fără să le dăm seama. În plus, într-o zi organismul produce 1 litru de salivă, 3 litri de suc gastric, 3,5 litri de suc intestinal și 1 litru de bilă.

9. Lichidul care iese din nas ar putea fi creierul tău

Lichidul care iese din nas poate fi lichid cefalorahidian. Lichidul cefalorahidian înconjoară creierul și este conținut în membrană. Uneori se poate scurge în cantități mici prin orificiul din sinusurile nasului și poate curge sub forma unui flux de lichid limpede.

10. Corpul tău este cea mai bine protejată „clădire” din lume

Corpul scapă singur de toate celulele vechi, „murdare”. De exemplu, 22 de milioane dintre celulele tale au murit în timp ce citești această propoziție. Iar în următoarele 30 de secunde, vei produce 72 de milioane de celule roșii în sânge și vei elimina 174.000 de celule vechi ale pielii.

Ți se par interesante aceste lucruri? Sunteți sau nu de acord cu ele? Împărtășește-ți gândurile și impresiile în comentarii.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!