Cornulețe cu untură: nici nu trebuie să le mesteci, se topesc în gură.

Cornulețe cu untură: nici nu trebuie să le mesteci, se topesc în gură.

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 December 2022 in Retete

În copilărie, mama ne făcea mereu cornulețe la cuptor, dar nu apucau să stea prea mult pe farfurie pentru că toată familia le iubea. Au un gust și o aromă aparte, nici nu îți vine să te mai oprești din mâncat.

Pentru ca aluatul să fie deosebit de fraged, sfărâmicios și stratificat în interior, trebuie să adăugați untură. Mulți sunt suspicioși cu privire la acest produs al bucătăriei de la țară, dar credeți-mă, merită! Gustul și mirosul specific de untură nu se vor simți deloc, cornulețele ies absolut delicioase.

Untura este bună din mai multe motive. În primul rând, este una dintre puținele grăsimi care poate fi gătită la temperaturi foarte ridicate și nu formează substanțe dăunătoare, iar în al doilea rând, dacă o adaugi în aluat, acesta va fi mai fraged și va ține mai mult timp.

Ingrediente:

  • 140 g de unt
  • 60 g untură
  • 400 g de făină
  • 100 g smântână
  • 100 ml lapte
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 lingură de suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Puneți untura și untul la congelator pentru o oră și jumătate.

2. După ce a trecut timpul, tăiați untura și untul în cuburi mici și amestecați-le cu făina. Amestecați bine până se formează firimituri mici.

3. Într-un castron separat, amestecați smântâna, laptele, gălbenușurile de ou și sucul de lămâie. Ingredientele umede se adaugă peste făina cu unt și se frământă rapid aluatul până când devine o consistență omogenă.

4. Împachetați aluatul în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru 1 oră. După ce scoateți aluatul de la frigider, puteți preîncălzi cuptorul la 180 de grade.

5. Împărțiți aluatul în 6 părți. Cu ajutorul unui sucitor, întindeți fiecare bucată de aluat în cercuri și apoi tăiați-le în triunghiuri cât vreți de late.

6. Puneți umplutura pe fiecare triunghi pe partea mai lată. Dulceața mai groasă sau gemul sunt perfecte, dar puteți pune și umplutură cu rahat, nuci, mac, ciocolată.

7. Prima dată, răsuciți-o ca pe o bomboană, sigilând umplutura în interior, apoi continuați să răsuciți lejer. Cu toate acestea, asigurați-vă că vârful este lipit.

8. Puneți hârtie de copt pe o tavă și așezați toate cornulețele cu partea unde ați lipit vârful în jos.

9. Coaceți la 180 de grade timp de 18 minute.

10. La final, presărați zahăr pudră peste cornulețe.

11. Cornulețe cu untura sunt gata, se pot servi cu lapte, ceai sau cafea. Poftă bună!

Întotdeauna am crezut că uleiul de măsline este unul dintre cele mai utile produse. Dar s-a dovedit că acest produs de origine animală poate întrece cu ușurință uleiul vegetal, mai ales când vine vorba de tratamentul termic al produselor.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!