Mărarul este un ingredient valoros în salate, supe și gustări. Cu toate acestea, multe gospodine fac o mare greșeală când aruncă tulpinile și smulg „umbrelele” cu semințe. Toate componentele plantei aromatice ajută la prevenirea uneia dintre cele mai periculoase boli ale timpului nostru – hipertensiunea arterială.
Astăzi vă vom spune cum ne este de ajutor mararul pentru sănătatea inimii și a vaselor de sânge, cum să îl consumăm pentru a ameliora simptomele hipertensiunii și cui este contraindicat. Aceste rețete simple completează tratamentul medicamentos și chiar îl pot înlocui în stadiile incipiente ale bolii.
Remediile naturiste pe bază de mărar ameliorează suferința pacienților cu hipertensiune arterială. Verdeturile sunt benefice în special în formă crudă, așa că nu uita să adaugi o jumătate de lingură în plus la salată.
Iată ce trebuie să știți despre proprietățile vindecătoare ale mărarului:
1. Mararul este plin cu vitamine din grupa B, A si C, potasiu, fier, fosfor, uleiuri esentiale. Aceste substanțe au un efect complex asupra inimii, vaselor de sânge și sistemului nervos. Ele calmează, relaxează mușchii, extind vasele de sânge și normalizează alimentarea cu sânge a întregului corp.
2. Toate organele, inclusiv creierul, sunt saturate cu oxigen. Munca lor revine la normal, iar tensiunea arterială scade ca urmare.
3. Pe baza de mărar, se produce medicamentul antispastic „Anetina”, care extinde vasele coronare.
Deja după 1-1,5 luni de utilizare regulată a remediilor naturale pe bază de mărar , simptomele hipertensiunii își vor pierde din frecvență. Uneori, efectul vizibil apare după 3-4 săptămâni – totul depinde de caracteristicile corpului. Veți uita de astfel de senzații neplăcute precum:
- muște negre în fața ochilor
- cresteri de tensiune
- nervozitate, somnolență și iritabilitate constantă
- umflarea feței
- dureri de cap
- frisoane și transpirații
- oboseală cronică
Remedii naturiste pe bază de mărar:
1. Decoct de semințe de mărar
1. Înmuiați 2 linguri de semințe de mărar proaspăt sau 1 lingură de semințe uscate în 500 ml apă clocotită. Acoperiți cu un capac și lăsați timp de o jumătate de oră la infuzat.
2. După ce s-a răcit decoctul beți câte un sfert de pahar de 3 ori pe zi înainte de mese.
2. Ceai cu semințe de mărar măcinate
Această băutură normalizează tensiunea arterială, curăță plăcile de colesterol și îndepărtează ușor bacteriile care produc carie. Acest lucru va afecta și culoarea feței – umflarea și roșeața vor dispărea. În plus, această băutură este un instrument excelent pentru a pierde în greutate.
1. Se macină 3 lingurițe de semințe și se toarnă într-un pahar cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute.
2. Apoi se bea câte o jumătate de pahar de ceai cald dimineața pe stomacul gol.
1. Se toacă o mână de mărar într-un blender sau se trece printr-o mașină de tocat carne. Se toarnă peste el 500 ml apă clocotită. Lăsați la infuzat amestecul timp de până la 20 de minute, apoi strecurați. Puteți adăuga o linguriță de miere după ce s-a răcit.
2. Împărțiți în 5 părți și beți înainte de masă în fiecare zi timp de o săptămână. Apoi faceți o pauză de 4 zile, și repetați tratamentul.
Contraindicații ale mărarului?
Medicii nu recomandă remedii pe bază de mărar:
- persoanele cu tensiune arterială scăzută
- femeile în timpul menstruației
- persoanelor cu intoleranță individuală la mărar
Mănâncă mai mult mărar, bea ceaiuri și decocturi parfumate pentru perioade scurte și nu va trebui niciodată să apelezi la medicamente. Ai grijă de sănătatea inimii tale și de nervii prețioși.
Nu uitați: este mai bine să preveniți o boală decât să o tratați.
Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest material nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.
Amintiți-vă că acest articol are doar scop informativ! Consultați-vă întotdeauna medicul!
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.