Conform teoriei timpului fantomă, acum suntem în anul 1724

Conform teoriei timpului fantomă, acum suntem în anul 1724

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 February 2021 in CuriozitățiIstorieStiinta

În conformitate cu ipoteza timpului fantomă, s-au inventat aproape 300 de ani de istorie a omului și trăim de fapt în anul 1724. Dar de unde a apărut această teorie ciudată și ar putea fi adevărată?

În timp ce 2020 va fi probabil cel mai prost an din istorie, unii teoreticieni ai conspirației vor contesta titlul. Acest lucru se datorează faptului că un număr mic de istorici au presupus cu fantezie că Evul Mediu nu a existat niciodată și că, calendarele noastre nu sunt sincronizate cu cronologia reală.

Potrivit istoricului german Heribert Illig, acum este anul 1724 și o mare parte din ceea ce credeați că știți despre istorie și despre modul în care funcționează timpul este complet greșit. Illig a propus prima dată ipoteza timpului fantomă în anii 1980, conform căreia calendarele erau confuze și avansate cu aproximativ 297 de ani. Istoricul a sugerat că anii între 614 și 911 d.Hr. au fost pur și simplu adăugați, deși motivul exact al acestei erori ecleziastice monumentale este neclar.

Conform unei versiuni, împăratul Roman, Otto al III-lea (din 980 până în 1002 d.Hr.) a dorit ca domnia sa să înceapă în 1000 d.Hr., și nu în 996 d.Hr., așa cum a fost de fapt. Apoi Împăratul, împreună cu Papa Silvestru al II-lea (946-1003 d.Hr.), au inventat mișcarea calendarului. Potrivit unei alte versiuni a teoriei, împăratul bizantin Constantin al V-lea se afla în spatele confuziei.

Illig și-a bazat afirmațiile pe o discrepanță între calendarul iulian introdus sub Iulius Cezar în 45 î.Hr., și calendarul gregorian introdus în 1582 d.Hr. și anul solar. Deoarece rotirea completă a Pământului în jurul Soarelui durează 365 de zile și 6 ore, este necesar să se facă anumite corecții.

Calendarul iulian introduce un an bisect la fiecare patru ani pentru aceste modificări, rezultând un an mediu de 365,25 zile. Dar un adevărat an solar durează 365.24219 zile, adică, conform calendarului iulian, la fiecare 128 de ani timpul crește cu o zi. Acest lucru a creat o inconsecvență de 13 zile până când calendarul gregorian a fost introdus aproape peste 1.600 de ani mai târziu, ceea ce nu a fost considerat pe deplin de Papa Grigore al XIII-lea și de matematicienii săi.

Au existat, de asemenea, multe alte erori în recalculare, dar asta înseamnă că istoria nu spune nimic despre aproximativ 300 de ani de istorie umană? Cel mai probabil nu. Dacă ar fi așa, ar însemna că figuri precum Carol cel Mare, regele francilor nu au existat niciodată cu adevărat sau a trăit în perioade diferite în timp, iar Illig încearcă să descopere una dintre cele mai mari conspirații din lume.

Observațiile astronomice arată că multe evenimente, cum ar fi trecerea cometei Halley în 240 î.Hr., așa cum este înregistrat în textele chinezești, au avut loc într-adevăr, deși ipoteza timpului fantomă afirmă că acești „ani fantomă” nu sunt reali. Datarea artefactelor și monumentelor arheologice respinge, de asemenea, teoria.

În timp ce majoritatea istoricilor au respins categoric această teorie, unii au susținut-o în anii ’90. De exemplu, dr. Hans-Ulrich Niemitz a scris o lucrare despre această teorie în 1995 în care a dezvoltat ideile lui Illig.

Într-un articol intitulat „A existat cu adevărat Evul Mediu timpuriu?” el scrie că Evul Mediu timpuriu nu exista categoric și că toată lumea este de acord că pare a fi surprinzător, ca să spunem cel puțin.

În Germania, în secolul al XIX-lea, a existat o întreagă mișcare de istorici și filosofi, care mai târziu, au dat naștere Ahnenerbe-ului. Și acolo s-a discutat în mod activ și tema cronologiei false. Prin urmare, și cel mai probabil teoria domnului Illig vine de acolo.

Principalul fapt este că, în primul rând, mișcarea de revizuire a cronologiei este analizată la nivel mondial și adepții cu educație specializată se alătură activ, știind foarte bine că acest lucru îi va costa cariera.

În momentul în care va fi elucidată toată cronologia istoriei, se va putea spune exact în ce an suntem!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!