Concluzii neașteptate la care ajung oamenii în bătrânețe: citate ale lui Robert De Niro

Concluzii neașteptate la care ajung oamenii în bătrânețe: citate ale lui Robert De Niro

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 September 2023 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

“Odată cu înaintarea în vârstă, îți pasă mai puțin să fii pe plac celorlalți. Încerci mai mult să-ți placă ție de tine. Dar, se pare că asta este mult mai dificil” – spune Robert De Niro unui jurnalist.
Gândire interesantă, dacă avem în vedere că nu devenim mai buni odată cu înaintarea în vârstă, iar calitățile noastre, în special cele negative, se accentuează.

Standardul cu care ne apropiem de oameni crește tot mai mult, este mai ușor să renunți la comunicare decât să suporti disconfortul și presiunea. Însă reflectarea în oglindă este descurajantă. Timpul este nemilos. Cu anii, pentru a nu sta pe loc, trebuie să fugi de două ori mai repede. Și oriunde am fugi, ne așteaptă bătrânețea.

Cum te poți complace în această situație? Cum poți să găsești o limbă comună cu tine însuți? Cum poți să găsești echilibrul în acest proces nesfârșit de schimbare?

Dacă vă puneți aceste întrebări, atunci este momentul să ascultați pe cei care au trecut deja de linia de demarcație și au trăit primele etape ale bătrâneții. Robert De Niro are 78 de ani, este la pensie, dar actorul continuă să joace activ și să câștige bani din afaceri (deține o rețea de restaurante japoneze).

Robert privește spre propria bătrânețe cu umor, ca ceva inevitabil, încearcă să fie un exemplu pentru copii. Descoperă roluri de bunic și bătrâni.

Despre ce aspecte îngrijorătoare pentru oamenii în vârstă ne vorbește De Niro în interviu?

Despre schimbările în interiorul omului

Viața rareori te schimbă complet, dar mereu te schimbă în detalii.

Oamenii de știință consideră că dezvoltarea umană are loc în salturi. Într-o perioadă erai cumva, dar experiența și impresiile s-au acumulat, și peste un an în fața ta este o personalitate complet diferită. Fizicianul Albert Einstein spunea: este absurd să continui să faci același lucru și să aștepți un rezultat nou.

Noul tău Eu este ecoul schimbării activității, a locului de trai sau a mediului înconjurător.

Cum să obții succesul

Talentul înseamnă în primul rând să faci alegerea corectă. Până nu încerci, nu vei înțelege. Asta le spun copiilor mei.

Un coleg de breaslă și prieten al lui Robert De Niro – Al Pacino are un proverb chinezesc favorit despre cum o persoană care persistă în nebunia sa va deveni într-o zi înțeleaptă. Se poate interpreta în două moduri.

Primul – învățăm din greșelile noastre, principalul lucru este să nu ne temem să le facem și să tragem concluzii.

Al doilea – fă exact ceea ce își dorește sufletul tău, nu asculta pe nimeni din jur. Numai tu știi cum să te dezvolți. Poate că această profesie nu este prestigioasă, dar dacă ești cel mai bun în ea, te așteaptă recompensa unui erou.

Renunțați la lucrurile inutile

Prefer să nu am lucruri inutile. Cu cât ai mai multe lucruri, cu atât consumi mai multă energie pe ele.

În desenele animate despre “Antilopa de Aur”, sultanul moare din propria lăcomie și zgârcenie, pur și simplu este îngropat sub monede de aur. Pentru o persoană care încearcă să se “agățe” de această viață prin intermediul lucrurilor materiale, aceeași soartă o așteaptă. A controla valorile și activele care sunt vizate de concurenți și oameni răi este un stres considerabil.

Fiți mai simpli, dar mai prudenți

Astăzi râd mai des decât râdeam în tinerețe. Se pare că judec oamenii mai puțin dur. Odată cu vârsta vine întotdeauna prudența – asta am observat.

Toți spun această frază: “Fii mai simplu!“. Ce înseamnă asta? Înseamnă să nu acumulezi răutăți, să nu judeci, să nu te superi, să nu reproșezi, să nu ridici furtuni într-un pahar cu apă din orice motiv. Și cel mai important – să nu marunțești!

Prudența este sinonimă cu înțelepciunea. Este atunci când este mai bine să nu faci și să te protejezi de rușine sau eșec, decât să faci și să-ți pare rău.

Importanța mediului înconjurător

Devenim asemănători cu oamenii cu care interacționăm. Alegeți-vă mediul – indiferent cât de unici am fi, el tot ne influențează.

Alegeți cu atenție cu cine interacționați. O persoană interesantă nu poate avea mulți prieteni din cauza faptului că este mult mai interesantă pentru ea însăși decât pentru străini.

Nu irosiți timpul

Timpul trece. Prin urmare, orice ați face, faceți-o. Faceți-o acum. Nu așteptați.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!