Codex Gigas sau Biblia Diavolului contine cele mai nebanuite secrete ale vietii: „Cantareste 70 de kg si a fost scrisa de un calugar intr-o noapte sub indrumarea lui Satan”!

Publicitate

Codex Gigas sau Biblia Diavolului este o carte controversata din anul 1295 care se pare ca ar ascunde cateva secrete nestiute ale vietii.

Se presupune ca fost scrisa in Evul Mediu de catre un calugar, doar intr-o singura noapte cu ajutorul diavolului. Codex Gigas reprezinta unul dintre cele mai mari mistere ale lumii, care nici in ziua de astazi nu a fost elucidat.

Denumirea cartii cu pricina are o semnificatie sugestiva pentru ca este o carte gigant, care cantareste nu mai putin de 70 de kilograme. Este cunoscuta si sub denumirea de Biblia Diavolului, pentru ca legenda spune ca in 1295, un calugar benedictin a scris-o intr-o singura noapte sub indrumarea lui Satan.

Initial, cartea a fost pastrata intr-o manastire din Boemia (Cehia din zilele noastre), pentru ca mai apoi sa fie trimisa intr-o alta din apropierea orasului Praga. Mai tarziu, imparatul Boemiei, Rudolf al II-lea, a pastrat-o in castelul sau pana in momentul in care trupele suedeze au furat-o in timpul Razboiului de Treizeci de Ani. Astfel, a devenit parte din colectia de carti a reginei Christina a Suediei si astazi se regaseste in Biblioteca Nationala a Suediei din Stockholm.

Pe langa istoria sa tumultuoasa, Codex Gigas este o insiruire aberanta de texte biblice combinate cu unele satanice. De exemplu, in cartea misterioasa se regaseste Biblia scrisa in latina, numeroase texte de pocainta insotite de liste de pacate si modalitati adecvate de ispasire, dar mai contine si imaginea diavolului, care este insotita de texte de proslavire.

Imaginea diavolului ocupa o pagina intreaga si este descris cu lux de amanunte. El sta cu mainile ridicate la cer, intre doua turnuri si pare ca il provoaca pe Dumnezeu la un duel. Diavolul are doar patru degete la maini si la picioare si principala sa caracteristica este hidosenia. Numele de Biblia Diavolului a fost dat cartii pornind de la aceasta imagine grandioasa, care a fost inclusa benevol intre textele sacre.

Pornind de la aceste date, specialistii au tras concluzia ca a fost scrisa de un calugar care comisese enorm de multe pacate si care avea nevoie sa-si elibereze constiinta.

Publicitate

Numai ca cei slabi cadeau prada ispitei: lacomie, invidie, deviatie sexuala. Pedepsele erau extreme pornind de la izolare, infometare, excomunicare si pana la moarte. Undeva prin manastire se decidea soarta calugarului decazut. S-a hotarat ca el trebuie sa moara pentru ca a incalcat regulile. Calugarul le-a promis mai marilor ca daca mai este lasat o zi in viata el va scrie o opera impresionanta prin care sa slaveasca manastirea pe vecie. Superiorii sai au ras, dar calugarul a insistat ca sa fie lasat o singura noapte ca sa-si termine opera. El este lasat sa incerce, dar edictul lor este fara echivoc: daca nu termina cartea, va muri.

Calugarul a scris pagina dupa pagina pana cand mana i-a amortit, atunci a apelat la arhanghelul decazut Satan ca sa-l ajute sa termine opera. Legenda spune ca demonul raspunde chemarii calugarului si ii cere sufletul in schimbul ajutorului. In acest fel cartea a fost terminata.

Interesant mai este faptul ca in ciudat continutului dubios, acest manuscris, considera si una dintre cele mai importante minuni ale Evului Mediu, nu a fost niciodata condamnat de Inchizitie. De-a lungul timpului, Codex Gigas a fost studiat si a reprezentat sursa de inspiratie pentru cei mai multi reprezentanti ai clerului. Chiar si in ziua de astazi, Vaticanul adopta o pozitie de toleranta fata de Biblia Diavolului, ca si cum reprezinta un manuscris religios important.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități

Scrisoarea unui copil pentru parintii lui. Dupa ce o vei citi vei vedea altfel lucrurile

Publicitate

“Mama, tata, v-aş fi recunoscător dacă nu aţi încerca mereu să îmi explicaţi ceea ce vă este atât de greu să înţelegeţi la mine. Mama, tata, să nu pierdeţi prea mult timp pentru a-mi da dreptate, pentru a mă linişti, pentru a încerca să vă potolesc temerile sau pentru a mă face să vă fac pe plac.

Mama, tata, având grijă de temerile voastre şi de dorinţele voastre care stau în spatele fricilor, aţi putea să mă ajutaţi să creăm o relaţie mai relaxată şi mai vie între noi.

Mama, tata, vă rog să nu mă lăsaţi să cred că dorinţele mele sunt atotputernice. Sunt doar expresia unui imaginar care trebuie să înfrunte realitatea.

Mama, tata, aţi putea să mă ascultaţi pur şi simplu, fără să vă agăţaţi imediat de ceea ce spun, fără să consideraţi fiecare dintre încercările sau revoltele mele, ca o acuzare a ceea ce sunteţi.

Mama, tata, vă rog să vă asumaţi riscul de a mă frustra şi chiar de a mă face să sufar, refuzând unele dintre cererile mele.

Mama, tata, îndrăzniţi să vă afirmaţi cu visele şi nevoile voastre sau cu greşelile voastre, fără să vă justificaţi mereu pentru tot ceea ce faceţi sau nu faceţi pentru mine.

Mama, tata, vă mulţumesc mult pentru că ştiţi să spuneţi „nu” şi nu întreţineţi iluzia că voi puteţi fi totul pentru mine şi că eu sunt totul pentru voi.

Mama, tata, asumaţi-vă riscul de a-mi asculta dorinţele, dar nu mi le îndepliniţi imediat. Dacă mi le realizaţi foarte repede, există riscul să mă devitalizaţi.

Mama, tata, spuneţi-mi că pot visa să fiu mare chiar dacă nu sunt şi pot fi mai mic decât aţi dori voi, deoarece ştiu că mai am un drum lung de făcut.

Publicitate

Mama, tata, vă rog să nu vă răzgândiţi atunci când îmi refuzaţi ceva, rămâneţi fermi, doar astfel voi reuşi să înfrunt realitatea din jurul meu.

Mama, tata, pentru a reuşi să mă poziţionez, pentru a-mi descoperi propriile limite, pentru a avea repere clare şi a mă afirma faţă de voi, nu ezitaţi să îmi fixaţi limite şi interdicţii.

Mama, tata, chiar dacă reacţionez, dacă plâng, chiar dacă, mama, îţi spun uneori că eşti “rea şi nemiloasă”, să rămâi fermă. Poziţionarea ta clară mă linişteşte şi mă întăreşte.

Mama, tata, chiar dacă vă dezamăgesc, chiar dacă vă acuz că nu înţelegeţi nimic, nu mă închideţi în reacţiile mele printr-o respingere sau un refuz.

Mama, tata, nu renunţaţi! Dacă încerc să vă seduc, rezistaţi, dacă uneori vă enervez, nu vă îngrijoraţi. Doar astfel voi învăţa să am încredere în mine!

Mama, tata, ştiţi că nu sunteţi obligaţi să fiţi părinţi 24 din 24 şi nici să fiţi perfecţi! Astfel voi şti să sufăr puţin şi să găsesc distanţa potrivită.

Mama, tata, dincolo de rolurile voastre actuale, am nevoie să îi întâlnesc, nu doar pe femeia şi pe bărbatul din voi, ci şi pe fetiţa şi pe băieţelul care aţi fost cândva. Mama, uneori am nevoie de o mamă, dar şi de o mămică. Tăticule, să nu-ţi fie teamă să fii tată şi acceptă să-l arăţi pe tăticul din tine!

Mama, tata, am nevoie să vă spun fiecaruia: nu sunt decât fiul (fiica) voastră (nu sunt totul pentru voi) si nu sunt doar fiul (fiica) voastră! Ci multe alte lucruri în viaţa mea.”

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Sfaturi