Cine va avea parte de tristețe și cui îi dă Dumnezeu fericire? – Scurta înțelepciune a lui Efrem Sirin.

Cine va avea parte de tristețe și cui îi dă Dumnezeu fericire? – Scurta înțelepciune a lui Efrem Sirin.

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 August 2023 in CredințăSpiritualitateViata

Scurta înțelepciune a lui Efrem Sirin. Oamenii pot fi vulnerabili, deoarece ei sunt supuși la diferite boli și supărări. Oamenii suferă atât din cauza bolilor fiziologice, cât și a celor psihologice.

Atât una, cât și cealaltă pot duce la un final trist. Starea organismului trebuie monitorizată, dar e păcat că oamenii realizează prea târziu acest lucru.

În tinerețe, dorim să încercăm totul, dar nimeni nu se gândește la daunele aduse de alimentele consumate. Adolescenții iubesc foarte mult mâncarea de tip fast-food, chipsurile, băuturile energizante, dulciurile și alte alimente procesate.

Ei nu se preocupă de ceea ce mănâncă sau de prejudiciile acestora. Chiar dacă părinții spun că astfel de lucruri nu ar trebui consumate, copiii nu ascultă.

Chiar și în clasa a patra, elevii cumpără băuturi alcoolice după școală, iar acestea provoacă daune ireparabile organismului. Copiilor sub 18 ani le este interzis să cumpere astfel de produse. Cu toate acestea, vânzătorii încalcă aceste restricții.

Fiecare copil dorește să se simtă ca un adult, vrea să crească cât mai repede, de aceea acționează astfel. În perioada de tranziție spre maturitate, adolescenții consumă tutun și alcool pentru că li se pare cool, dar ei nu realizează cât de nocive sunt acestea pentru corp.

De multe ori, se întâmplă ca adolescenții să întreacă limita atunci când consumă aceste lucruri nocive. La început, organismul tânăr poate rezista intoxicației. Cu timpul, însă, funcțiile sale de apărare slăbesc.

De asemenea, mulți oameni dezvoltă o afecțiune numită dependență de alcool. Ei continuă să bea zile întregi, chiar și la vârsta adultă. Este dificil să te lupți cu această boală. Din cauza ei, întreaga viață a unor oameni poate fi distrusă.

Ei își pierd familia, prietenii, chiar și aspectul lor exterior. Biserica poate ajuta la vindecarea acestei boli. Mulți foști alcoolici recunosc că au reușit să învingă această problemă doar când au început să se spovedească și să se împărtășească.

Cu toate acestea, se întâmplă de multe ori ca persoana să nu aibă ambiția necesară să treacă singură peste această problemă. Dependența de alcool este puternică.

Așadar, este nevoie de sprijinul celor apropiați pentru a putea reuși să se vindece. Sprijinul și dragostea persoanelor dragi pot face minuni. Ele pot vindeca chiar și pacienții fără speranță.

Oamenii pot avea și alte afecțiuni care îi fac să se simtă triști și irascibili. Uneori, corpul se mai și îmbolnăvește, iar durerea este atât de mare încât nu mai dorești să trăiești. Cel mai înspăimântător este când sursa ei este necunoscută.

O femeie a suferit de migrene timp de mai mulți ani. Ea lua pastile de fiecare dată când o durea capul. Timpul trecea, dar rezultatele întârziau să apară. În cele din urmă, femeia s-a dus la medic Ea a făcut un număr mare de analize, a trecut prin diferite examinări.

Cu toate acestea, nu s-a putut găsi cauza, așa că nu i s-a dat niciun diagnostic. Atunci, femeia s-a împăcat cu destinul său. Într-o zi, ea a văzut un fragment din Evanghelie pe internet. Acolo scria despre o femeie care a suferit de sângerare timp de doisprezece ani.

A fost suficientă o atingere a lui Iisus Hristos pentru a se vindeca de afecțiunea sa. Atunci, și femeia a decis să meargă la biserică și să ceară lui Dumnezeu să o elibereze de durerile de cap puternice. Din acel moment, viața ei s-a schimbat imediat.

Tristețea și durerea au rămas în urmă, iar în schimbul lor, femeia a avut parte de un viitor luminos. Nu întâmplător, Efrem Sirin a spus că Dumnezeu le dă fericire oamenilor credincioși. Iar acea persoană care se gândește doar la sine și se pune deasupra celorlalți, este predispusă la tristețe, melancolie și boli.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!