Cinci sfaturi care ne invata cum putem avea parte de o relatie de cuplu fericita!

Publicitate

Se spune ca iubirea raneste insa nu este deloc asa. Ceea ce provoaca suferinta este egoul nostru. Iubirea este pura, rabdatoare, neconditionata, buna si blanda. Ceea ce doare este modul in care ne tratam reciproc in numele iubirii sau a ceea ce confundam cu iubirea. Solutia pentru a iesi din aceasta capcana este de a inceta sa traim relatiile pe pilot automat, ci in mod constient. Iata cinci chei pentru a atinge aceasta stare.

1. Considera despartirea ca pe o lectie

Atunci cand o relatie se incheie, avem tendinta de a-l invinovati pe celalalt. Multi oameni refuza sa vorbeasca de bine despre ex si isi amintesc in special momentele neplacute. Acest lucru este insa in detrimentul cresterii noastre personale si o oportunitate ratata de a ne pregati pentru viitoarele noastre relatii.

Indiferent de cat de ingrozitoare sau de minunate sunt relatiile noastre, o despartire este o oportunitate de a evolua. Ambele parti implicate intr-o relatie contribuie la succesul sau la destramarea acesteia. O perioada de solitudine este ocazia perfecta de a reflecta asupra contributiei tale. In loc sa il invinovatesti pe ex, constientizeaza-ti punctele slabe si lucreaza la ele.

2. Recunoaste faptul ca tipul de partener pe care il atragi reflecta intotdeauna, intr-un fel, cine esti

Atunci cand atragi acelasi tip de persoana, numitorul comun esti tu. Nu este vorba nici de ghinion, nici de partenerul tau. Daca atragi oameni care sunt indisponibili din punct de vedere emotional, abuzivi, lacomi, egoisti sau lipsiti de credinta, exista cel putin un tipar mental / emotional in interiorul tau care merita examinat.

Atunci cand ne simtim inferioare, atragem parteneri pentru a caror dragoste simtim ca trebuie sa ne luptam. Daca ne simtim iubitoare si puternice, vom atrage oameni care iubesc si sustin puterea noastra personala.

3. Constientizeaza-ti sentimentele in orice moment

Publicitate

Atat de multe influente externe se rostogolesc in mintea noastra atunci cand incercam sa luam decizii cu privire la potentialiul partener incat uitam adesea piesa cea mai importanta – ce simtim de fapt despre acel cineva.

Ne blocam in chestii de genul: “Ar trebui sa ma casatoresc la 30 de ani”, “Ar trebui sa gasesc un tip care vrea sa aiba copii”, “Nu ar trebui sa fac sex cu acest tip pana la a cincea intalnire, pentru ca asa mi-a spus mama.” Si uitam sa mai simtim. Fii atenta la emotiile tale, la ceea ce iti spune intuitia si la semnalele de alarma daca nu vrei sa sfarsesti prin a face o alegere gresita. Cand nu esti constienta de propriile tale dorinte si nevoi, este usor sa te trezesti intr-o zi si sa realizezi ca esti casatorita cu cineva total nepotrivit.

4. Stii cand sa renunti

Renuntarea la cineva care nu serveste binelui nostru cel mai inalt poate fi o provocare. Sa nu renunti la o relatie care te da inapoi este un comportament distructiv. Relatiile de cuplu nu sunt acte de caritate.

Nu putem ramane intr-o relatie pentru ca cineva a avut o viata grea sau se simte rau in pielea lui.

5. Cunoaste-te si iubeste-te pe tine insuti

Nu putem avea o relatie de cuplu iubitoare si armonioasa daca nu ne iubim si respectam pe noi insine.

Tindem sa ne gandim la partenerul nostru ca la cealalta jumatate, dar nu ar trebui sa cautam pe cineva sa ne completeze. Ar trebui sa ne completam singure, cunoscandu-ne pe noi insine, cine suntem, ceea ce ne dorim. Sa stim ceea ce putem oferi intr-o relatie.

Iubirea nu inseamna umplerea unui gol. Iubirea inseamna sa ne iubim astfel incat atunci cand ne indragostim de o alta persoana, aceasta sa ne iubeasca la de mult pe cat ne iubim noi insine. Si viceversa.

Sursa: kudika.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii

Un om care se respecta va avea mereu grija de aceste 9 lucruri din viata lui!

Publicitate

Mulți dintre noi am înțeles că în aceste momente de schimbări mari trebuie să ne schimbăm radical viața. Timpurile în care trăim acum necesită curaj, sinceritate și transparență pentru a ne putea dezvolta personalitatea. Dacă într-adevăr te iubești și te respecți, nu vei permite acestor lucruri, enumerate mai jos, să se întâmple în viața ta!

Oamenii care se respectă nu trebuie să:

1. … îi satisfacă pe cei din jur

Trebuie să faci doar ceea ce te face fericit și să trăiești cu această stare. Uită de tentativele de a-i convinge pe cei din jur. Ei vor face tot posibilul doar pentru a te face să-ți pierzi timpul și îți vor da 1000 de motive de ce nu trebuie să îți asculți inima. Trebuie să fii deasupra părerilor lor și să faci ceea ce vrei. Oricare om ce se iubește își va prețui propriile opinii decât a celor din jur.

2. … aibă păreri negative

Dacă vrei ca realitatea ta să fie mai pozitivă și mai energică, atunci gândurile tale trebuie să corespundă dorințelor. Dacă ai o părere negativă despre tine, lumea din jurul tău va fi posomorâtă și obositoare. Însă dacă vei avea o părere pozitivă despre tine, vei observa în jurul tău o mulțime de posibilități și oferte în tot ceea ce te înconjoară. Oamenii care se respectă se hrănesc cu gânduri, relații, carieră și scopuri pozitive.

3. … facă pauze în dezvoltarea personală

«Zona de confort este un loc minunat, însă acolo nimic nu crește…»

Dacă vei privi în jurul tău, lumea ți se va părea îngrozitoare și din această cauză foarte multe persoane decid să rămână în siguranță și să evite ceea ce le crează disconfort. Însă nu vei putea să te dezvolți dacă nu vei încerca ceva nou. Oamenii care se respectă calcă granițele și își testează forțele, dezvoltându-și astfel personalitatea.

4. … se supună

Iarăși, nu vei putea să te dezvolți dacă te vei conduce după „principiul turmei”. Pentru a deveni cineva cu adevărat respectabil, trebuie să îți creezi propriul drum în viață, să ai încredere în instinctele tale, dar nu părerilor obosite ale celor ce te înconjoară. Învață să te simți confortabil în propria piele, să îți asculți intuiția și vei vedea cât de interesantă este lumea care te înconjoară.

Publicitate

5. … practice un job pe care îl detestă

Din păcate, majoritatea oamenilor au un job pe care îl urăsc, dar pe care îl practică doar pentru a-și plăti facturile. Tu nu trebuie să faci parte din această statistică. Trebuie să faci ceea ce îți place cu adevărat. Oamenii care se respectă sapă adânc în interiorul lor pentru a afla ce-și dorește sufletul lor, iar apoi îndeplinesc dorința. Uneori trebuie să depui mai mult efort până când vei găsi ceva într-adevăr bun, însă oricine se iubește și se respectă va părăsi acel job care nu îi asigură echilibrul emoțional și psihologic.

6. … își ignore sănătatea

Orice persoană care se respectă va avea grijă de sănătatea sa pentru că știe că ei nu vor putea fi fericiți cu adevărat dacă se vor confrunta cu vreo problemă de ordin medical.

7. … se lase condus de cineva

Dacă ai prieteni sau un partener care încearcă să îți dicteze ce trebuie să faci cu viața ta, atunci ai toate motivele să te îngrijorezi. Nu trebuie să permiți cuiva să te manipuleze și să te controleze.

Meriți să ai parte de relații prietenoase și sănătoase, care îți vor creea stări pozitive și te vor învăța ceva. Altfel spus, dacă cineva este mai mult interesat de viața ta decât tu însuși, trebuie să îi arăți ușa. Oamenii care se respectă niciodată nu vor permite cuiva să îi controleze.

8. … se lenevească

Într-o epocă a tehnologiilor, mulți dintre noi am permis gadget-urilor să ne ocupe cea mai mare parte din timp. Am pierdut motivația și ne pare că este mai ok să stăm în fața monitoarelor, decât să savurăm viața reală și să obținem ceva. Cu toate acestea, un om care se respectă va munci cu mai mult efort pentru a-și realiza scopurile în viață, va fi capabil să se controleze și să fie disciplinat.

9. … își ignore fericirea

Foarte mulți oameni se mulțumesc cu mai puțin decât merită pentru că nu știu să se aprecieze și se simt prea confortabil în această situație. Cu toate acestea, orice persoană care se respectă va alege ceea ce îl va face cu adevărat fericit.

Sursa: dozadesucces,ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Sfaturi