Cinci semne indică faptul că prietenul tău este fals

Cinci semne indică faptul că prietenul tău este fals

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 March 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Un prieten fals poate fi identificat prin mai multe caracteristici. Uneori, oamenii care se prefac a fi prietenii noștri pot fi cu adevărat toxici pentru noi. Și este puțin probabil ca cineva să vrea să țină aproape de prieteni falși de la care nu știi la ce să te aștepți. Există mai multe semne că prietenia poate să nu fie atât de sinceră pe cât ni se pare nouă.

Iată care sunt principalele semne care ne atrag atenția la un prieten:

1. Comunicarea cu această persoană este obositoare

Căutăm sprijin în prietenie, impresii și emoții plăcute, schimb de experiențe care să ne aducă beneficii comune. Prietenii falși nu o pot oferi, chiar dacă la început nu pare.

Nu este nimic greșit în a asculta problemele unui prieten, dar dacă transformă totul în negativ de fiecare dată și îți provoacă oboseală după ce ai vorbit cu el, trebuie să analizezi mai bine prietenia voastră. Mai ales în cazurile în care până și lucrurile pozitive pe care le-ați spus primesc un răspuns negativ.

De exemplu, îi spui că ți-ai cumpărat în sfârșit obiectul pe care ți-l doreai de mult. Un prieten adevărat se va bucura pentru tine, iar unul fals va găsi ceva cu care să-ți strice bucuria – îți va aminti că îți va fi greu cu un împrumut sau că și-ar dori și el, dar nu își poate permite aceasta.

Se întâmplă ca orice conversație cu prietenii falși să se transforme într-un dialog negativ. Spui că ai auzit de un cântăreț care vine în orașul tău și primești remarci că nu este suficient de bun. Spui că ai avut o zi bună la serviciu și auzi reproșuri că ai putea face mai mult. Sau, probând o rochie, te confrunți cu critici nefondate și remarci destul de dure.

Prin urmare, ar trebui să te gândești cât de sinceră este prietenia ta cu o persoană dacă te epuizează sau te face să te simți negativ.

2. Întotdeauna are nevoie de ceva de la tine

Prietenii falși vin la noi sau ne dau o mână de ajutor doar atunci când au ceva de câștigat. Ei pot participa la petrecerile tale pentru a-și ajusta viața personală și pentru a comunica, uitând complet de tine în acel moment.

Poate ai observat în discuțiile obișnuite că unii prieteni te întreabă cum a decurs ziua ta și, fără să te asculte până la sfârșit, vorbesc în detaliu despre problemele lor. Sau te caută după o pauză lungă doar pentru că au nevoie de ajutorul tău. Acest comportament este un motiv să te gândești cât de mult te prețuiesc pe tine și prietenia ta, atunci când nu pot obține nimic de la tine.

3. Concurează cu tine

Spui că ți-ai cumpărat o rochie nouă și imediat o prietenă își etalează propriile achiziții făcute din magazine mai scumpe. Te plângi de o întâlnire proastă, și primești în schimb informația că ea a comunicat mult mai bine cu tipul acela. Sau o prietenă te corectează în timpul conversației de fiecare dată când crede că poate spune ceva mai important și mai interesant.

Prietenia nu este o trambulină pentru competiție. Este important să respectați și să acceptați cealaltă persoană. Poate că prietenii se comportă astfel din cauza stimei de sine scăzute sau a invidiei, ceea ce îi împiedică să construiască relații normale cu oamenii. Dar noi, la rândul nostru, trebuie să ne gândim dacă suntem gata să tolerăm un astfel de tratament.

Principalul lucru este să nu începem să concurăm cu prietenii, pentru că asta nu poate decât să ne înrăutățească viața.

4. Nu te cunoaște cu adevărat

Un prieten fals îți poate cunoaște adresa, numele rudelor tale și a animalului de companie, dar fără niciun interes față de ceea ce este important pentru tine. El nu îți va înțelege problemele, nu te va susține atunci când vrei să faci ceva.

Prietenii adevărați ne cunosc suficient de bine pentru a înțelege ce ne place și ce nu. Ei ne cer adesea părerile și preferințele pentru că sunt cu adevărat interesați de ceea ce trăim și de ceea ce simțim.

5. Nu ține cont de nimic

Imaginați-vă o situație: îi spuneți unei prietene că nu doriți să discutați despre iubitul dvs. cu ea. Totuși, relația ta este o chestiune personală. Și nu trebuie să vorbiți despre asta dacă nu doriți.

Un prieten adevărat își va aminti observația dvs. și nu va ridica problema din nou și din nou până când vă veți decide să o împărtășiți. Însă unui prieten fals nu îi va păsa de ceea ce simți, așa că întrebările despre relația iubitului tău și discuțiile vor continua în același sens, fără să țină cont de părerea dumneavoastră.

Ei nu văd nimic rău în comportamentul lor și cred că ar trebui să-l acceptăm și noi. Prietenia este interacțiune și înțelegere, nu o situație în care unul suferă, iar celălalt continuă să comită lucruri care ar putea jignit.

Ai observat aceste semne de la oamenii care se consideră prietenii tăi?



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!