Cinci produse naturale împotriva infecțiilor pielii: pentru protecție și tratament

Cinci produse naturale împotriva infecțiilor pielii: pentru protecție și tratament

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateViata

În combaterea infecțiilor cutanate, unele alimente sunt la fel de utile ca medicamentele fără prescripție medicală.

Mulți oameni observă înmulțirea infecțiilor la nivelul pielii pe timpul iernii. Starea pielii în această perioadă a anului suferă foarte mult din cauza temperaturilor extreme, efectele înghețului și vântului, precum și statul îndelungat în camere cu încălzirea pornită.

În plus, este mai probabil să intri în contact cu apa fierbinte și țesături iritante de la haine și pături. Toate acestea contribuie la uscarea excesivă și la distrugerea stratului protector al uleiurilor naturale de pe piele – ca urmare, tendința la reacții alergice și inflamații crește.

Experții afirmă că unele produse naturale au capacitatea de a oferi protecție împotriva apariției infecțiilor cutanate sau de a facilita tratarea lor atunci când apar.

Iată cinci produse naturale care ne pot ajuta atunci când ne confruntăm cu infecții și alergii ale pielii

Varza. Această legumă este bogată în vitamina C, care oferă un sprijin puternic organismului în lupta împotriva microorganismelor patogene. Frunzele de varză sunt un remediu bine cunoscut pentru tăieturi, zgârieturi, julituri, abcese și răni infectate. De exemplu, folosirea frunzelor de varză poate îndepărta puroiul de pe unghiile intrate în carne și poate elimina infecția.

Uleiul de cocos. Acest produs poate fi eficient împotriva infecțiilor fungice cauzate de ciuperca Candida. Potrivit experților, nivelul ridicat de acid lauric și acid caprilic din uleiul de cocos protejează pielea de microorganismele care provoacă inflamații.

Usturoiul. Produsul vegetal picant conține aminoacidul alină, care are proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice. Alicina poate combate bacteriile care provoacă acnee, precum și reduce umflarea și inflamația. În plus, usturoiul este o terapie sigură pentru infecțiile pielii cauzate de ciuperci, negi și bătături. Chiar și atunci când vă apare un herpes, puteți aplica un cățel de usturoi peste iar herpesul va începe să dispară. Repetați de câteva ori pe zi.

Mierea de albine. Datele cercetărilor confirmă efectul curativ al mierii de albine împotriva bacteriilor prezente în rănile purulente. Poate fi aplicat local pe tăieturi ale pielii și abcese. Ajută la vindecarea mai rapidă a pielii și la evitarea infecțiilor.

Curcumă. Datorită puternicelor sale proprietăți anti-inflamatorii, antimicrobiene, condimentul este un remediu natural excelent pentru protecția și tratamentul diferitelor afecțiuni ale pielii, inclusiv acnee, erupții cutanate, eczeme și dermatită atopică. Pe lângă ingestie, poate fi utilizat și local pentru dezinfectarea tăieturilor și arsurilor.

În cazul în care v-ați fript s-au opărit, sarea vă poate ajuta să diminuați durerea și usturimea. Aplicați sare din abundență pe zona afectată si masați ușor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!