Cinci lectii de viata oferite de Paulo Coelho in Alchimistul, o carte cu o poveste impresionanta

Cinci lectii de viata oferite de Paulo Coelho in Alchimistul, o carte cu o poveste impresionanta

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 January 2019 in Articole

“Daca tu consideri ca meriti acel lucru pentru care ai luptat atat de mult ca sa il obtii, atunci devii un instrument al lui Dumnezeu, ajuti sufletul lumii si intelegi de ce esti aici.”

Lectura este o abilitatea care ne permite sa aflam despre cei mai faimosi filozofi, istorici si lideri ai generatiilor noastre. Paulo Coelho – este unul dintre ei, iar cartea lui Alchimistul – este un exemplu de carte deosebita care lasa o amprenta in sufletul nostru.

Cateva lectii de viata, pe care trebuie sa le inveti:

1. Noi toti suntem alchimisti, putem sa ne cream o viata ideala

Sa ne cream viata de la zero, in conformitate cu gandurile si dorintele noastre – e o adevarata magie. Cati oameni au reusit sa faca asta? Foarte putini. insa aceasta posibilitate o avem fiecare dintre noi. Este important sa nu ratam sansa si sa actionam.

2. Uneori, tot de ce ai nevoie, poti gasi chiar langa tine

Cand mergem spre succes, ignoram detalii importante. si de cele mai multe ori, ceea ce cautam cu atata ardoare, se afla chiar langa noi.  Trebuie pentru inceput sa gasim armonia in interiorul nostru, iar sa cautam ceva materialist. Ironia drumului spre succes este ca deja ai succes, daca tinzi sa devii mai bun, sa cresti si sa te dezvolti.

3. Misiunea ta – cel mai important aspect al vietii tale

Fiecare are nevoie de o misiune, un scop. Pentru ca atunci cand stim ca suntem fideli unui scop, viitorul devine mai clar.

4. E vorba de calatorie, nu de destinatie

Multi dintre noi vor sa ajunga mai repede la destinatie. Doar ca asta e o idee gresita, pentru ca trebuie sa traiesti din plin fiecare moment al prezentului.

5. Sunt mii de esecuri inainte de victorie

Inainte de a obtine un succes, trebuie sa simti pe pielea ta un sir de esecuri. Fii recunoscator pentru aceste etape. Gandeste in acest fel: usile se deschid in fata celui care isi doreste asta.

Cartea este iubita in toata lumea pentru intelepciunea pe care o transmite. Iata 10 de citate din Alchimistul care sa iti redea increderea ca existi si ca e bine, ca poti sa ai incredere in Univers si in regulile lui nescrise, care par de neinteles, dar pe care le stie inima.

1. O persoana este iubita pentru ca este iubita. Nu e nevoie de un motiv pentru iubire.

2. Atunci cand iti doresti ceva, tot universul conspira in a te ajuta sa obtii acel ceva.

3. Secretul vietii este sa cazi de 7 ori si sa te ridici de 8 ori.

4. Aminteste-ti ca acolo unde este inima ta, acolo vei gasi comoara ta

5. In orice moment al vietii lor, oamenii sunt capabili sa faca ceea ce viseaza.

6. Indiferent ce face, fiecare persoana de pe Pamant joaca un rol important in istorua lumii. Si in mod normal, nu cunoaste acest lucru.

7. Cand fiecare zi este la fel ca cea care a trecut, este fiindca oamenii esueaza in a recunoaste lucrurile bune care se petrec in fiecare zi cand soarele rasare.

8. Nu vei fi niciodata in stare sa scapi de inima ta. Asa ca e mai bine sa asculti ce are ea sa iti spuna.

9. Intuitia este imersiunea brusca a sufletului in curentul universal al vietii.

10. Oricine ai fi, sau orice ai face, atunci cand chiar iti doresti sa faci ceva, este pentru ca dorinta a fost pusa in suflet de univers. Este misiunea ta pe Pamant.

“Sunt in viata. Cand mananc, acesta este singurul lucru la care ma gandesc. Daca sunt in mers, ma concentrez doar la mers. Daca am de luptat atunci va fi o zi la fel de buna, ca oricare alta, pentru a muri. Daca te poti concentra mereu asupra momentului prezent, vei fi un om fericit. Viata este momentul pe care il traim acum.”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!