Cinci adevaruri despre viata spuse de Albert Einstein pentru cei care vor sa cunoasca mai multe despre lumea in care traim

Publicitate

“Succesul nu constă în a nu face greșeli, ci în a nu face aceeași greșeală de două ori.” – George Bernard Shaw

Biografia lui ajunge a fi adesea, mai covârşitoare, decît aportul său în ştiinţă. Savantul creativ, care a provocat o adevărată revoluţie în fizică.

Cercetătorul “complicat” , devenit cel mai faimos om din lume. Pacifistul pledant PRO bombei atomice, care mai târziu şi-a recunoscut greşeala. Tatăl teoriei relativităţii, care avea o atitudine critică faţă de mecanica cuantică.

Istoria lui este de-a dreptul incredibilă, şi anume această natură contradictorie îl face un adevărat erou al secolului XX. Einstein a depăşit toate reprezentările despre autoritate şi dogmatism, dorind doar să trăiască, să gîndească şi să acţioneze, urmându-şi propria intuiţie.

Independenţa sa este o lecţie de viaţă pentru fiecare din noi. Ce altceva am mai putea învăţa de la acest geniu? Iată cele 5 idei – cheie ale lui Einstein:

1. Spiritualitatea universală

Încă de la primele sale cercetări, Einstein susţinea că universul posedă o puternică spiritualitate. Spiritul uman poate determina legile mecanicii cerești şi căderea corpurilor, pentru a le regăsi apoi din nou în natură. Această coincidență „miraculuoasă“ nu este deloc întâmplătoare, ba chiar mai mult, este o dovadă că suntem supuşi unei transcendențe totale.

Universul nu este o creaţie a unei zeităţi, ci el este în sine o DIVINITATE! Universul devine un ,,Dumnezeu” sau un înţelept bătrân în viziunea lui Spinoza. Cercetarea științifică devine o practică spirituală, fizica devine metafizică. De-a lungul vieții sale, Einstein nu a încetat să proclame semnificația spirituală a operei sale științifice.

2. Puterea desăvârşirii

Universul zeificat nu se poate supune la nici o lege, în afara de legile desăvârşite. Această noţiune a desăvârşirii este greu percepută de cei care nu fac parte din lumea ştiinţei. Totuşi, de ce avem nevoie de o teorie științifică? Pentru a o raporta la realitate și a face pe baza ei predicții care se vor dovedi a fi corecte.

Publicitate

Einstein a vrut mai mult – structuri intelectuale perfecte, care se bazează pe principii simple și cîteva relații cauză-efect formulate clar. El a propus să renunțăm la ipotezele „potrivite“, care dau o explicație realistă, dar insuficientă. Eroare – rău, adevărul este minunat.

De exemplu, fizicienii folosesc zi de zi în scrierile sale, principiile lui Newton și legea atracției universale, formulată de el. Einstein însă, a pus la dubiu această teorie, pentru că a văzut în ea o slăbiciune conceptuală. El credea că era urâtă, și prin urmare – falsă. Astfel, a apărut o nouă teorie revoluționară – Teoria Relativităţii.

3. În primul rînd – IDEEA

Omul nu poate fi limitat doar la studiul universului, el trebuie să gândească şi să analizeze asta. Știința nu ar trebui să se bazeze pe o metodă inductivă de gândire: în primul rând faptele, apoi ideea. Deaceea, Einstein a ales metoda deductivă: în primul rând teoria, apoi – argumentarea cu fapte. Pentru el, teoria este pe primul plan.

4. Raţiunea – singura armă paşnică

Lumina universală – RAŢIUNEA – trebuie să conducă lumea. Einstein credea că omul trebuie să fie rațional și rezonabil în alegerea sa filosofică și politică. Aceste beneficii derivate din rațiune, neagă violenţa în toate formele sale.

Einstein a fost un pacifist înfocat, și numai teama de arma nucleară nazistă l-a făcut pe o perioadă scurtă apărătorul bombei atomice. Deci, ar trebui să soluţionăm conflictele cu ajutorul rațiunii, și nu prin puterea fizică, întrucît bunul simţ este întotdeauna militant pentru solidaritatea colectivă, şi nu pentru dezbinări.

5. Omul – cetăţean al lumii

Omenirea participă la ordinea cosmică universală. Aceasta este adevărata ordine a lucrurilor. Toți oamenii sunt la fel. Diferite națiuni, triburi, religii care împart lumea sunt doar o necesitate de a ierarhiza societatea pentru a supravieţui.

Acest universalism l-a provocat pe Einstein să se proclame cetăţean al lumii. Einstein sa alăturat mișcării sioniste și a devenit „protectorul generaţiei“ împotriva sistemului nazist şi antisemitismului otrăvitor.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Simti ca duci o viata prea complicata? Iata cum sa o faci mai simpla, cateva lucruri care iti vor aduce linistea!

Publicitate

“Este destinul tău să râzi și să fii plin de bucurie. Este destinul tău să te simți puternic și în siguranță. Este destinul tău să te simți bine în pielea ta și să știi că ființa ta este neprețuită.” – Rhonda Byrne

Viata este intr-adevar mai simpla decat pare. In mot tipic facem lucrurile mai complicate decat este nevoie. Nu lua nimic sau pe nimeni (in special pe tine insuti) prea in serios.

RELAXEAZA-TE. Aminteste-ti ca intotdeauna ai o alegere in modul in care reactionezi la lucruri. Poti lasa situatiile sau circumstantele provocatoare sa te traga inapoi, sau le poti ingadui sa te propulseze inainte. Daca iti traiesti viata stiind ca orice lucru se intampla pentru tine in loc sa ti se intample tie, vei incepe sa vezi oportunitatea pentru miracole prin adversitate, si SA CRESTI.

Invata sa lasi lucrurile in voia lor. Cand ceva nu iti mai foloseste, lasa-l sa se duca. Trebuie sa faci loc viselor tale. Atasarea de lucruri, situatii sau oameni, datorata fricii, va crea doar o bariera intre tine si cele mai profunde dorinte ale tale.

SA AI CREDINTA. Unul dintre citatele mele favorite despre credinta spune „Cand ajungi la capatul oricarei lumini, stii ca este timpul sa pasesti in intunericul necunoscutului. Credinta inseamna sa stii ca se va intampla un lucru din doua. Fie ti se va da ceva solid pe care sa stai, sau vei fi invatat sa zbori”. Edward Teller

CREDE. Crede in tine insuti. Crede ca talentele tale unice ti s-au dat pentru ca esti menit sa reusesti. Crede ca esti protejat, nu conteaza ce sa va intampla. Du-te cu valul. Ingaduie-ti sa fii calauzit.

ZAMBESTE. Incepe fiecare zi cu recunostinta.

Publicitate

FII PLIN DE MULTUMIRE pentru tot ce ai astazi si orice vei deveni. Spune multumesc. Des. Chiar si cand lucrurile nu merg asa cum ti-ai planuit sau cand te confrunti cu obstacole, aminteste-ti ca cineva, undeva, trece prin lucruri mult mai rele.

FII BLAND, in special in gandurile tale. Intotdeauna exista un mod dragut de a face ceva. Angajeaza-te in a lua calea elevata.

OFERA SCUZE. Nu ii judeca aspru nici pe altii nici pe tine. Foloseste cuvinte pentru a eleva oamenii, nu pentru a-i rusina. Da intotdeauna ce este mai bun din tine.

JOACA-TE. Fii o raza calauzitoare de lumina pentru ceilalti. Orice sansa ai pentru a face ziua cuiva mai usoara, mai frumoasa , foloseste-o! Cand privesti la viata ta (ceea ce ar trebui sa faci des), priveste catre rasete, dar nu ignora lacrimile.

PLANGI. Nu tine in tine. Emotiile refulate doar te vor imbolnavi. Lasa sa iasa afara. Tot.

IARTA. Iarta-te pe tine pentru toate greselile si lipsurile, de asemenea iarta-i si pe ceilalti. Nu pierde niciodata din vedere imaginea de ansamblu. Esti atat de binecuvanta sa fii in viata chiar acum.

Aminteste-ti SA RESPIRI. Mananca sanatos… trage un pui de somn… pofteste belsugul la cina… intinde-te… roaga-te.. creeaza… priveste oamenii in ochi… indrazneste sa visezi… Esti o fiinta cu posibilitati nelimitate.

(articol original de Monique Coleman)

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala