Cinci adevaruri despre viata spuse de Albert Einstein pentru cei care vor sa cunoasca mai multe despre lumea in care traim

Publicitate

“Succesul nu constă în a nu face greșeli, ci în a nu face aceeași greșeală de două ori.” – George Bernard Shaw

Biografia lui ajunge a fi adesea, mai covârşitoare, decît aportul său în ştiinţă. Savantul creativ, care a provocat o adevărată revoluţie în fizică.

Cercetătorul “complicat” , devenit cel mai faimos om din lume. Pacifistul pledant PRO bombei atomice, care mai târziu şi-a recunoscut greşeala. Tatăl teoriei relativităţii, care avea o atitudine critică faţă de mecanica cuantică.

Istoria lui este de-a dreptul incredibilă, şi anume această natură contradictorie îl face un adevărat erou al secolului XX. Einstein a depăşit toate reprezentările despre autoritate şi dogmatism, dorind doar să trăiască, să gîndească şi să acţioneze, urmându-şi propria intuiţie.

Independenţa sa este o lecţie de viaţă pentru fiecare din noi. Ce altceva am mai putea învăţa de la acest geniu? Iată cele 5 idei – cheie ale lui Einstein:

1. Spiritualitatea universală

Încă de la primele sale cercetări, Einstein susţinea că universul posedă o puternică spiritualitate. Spiritul uman poate determina legile mecanicii cerești şi căderea corpurilor, pentru a le regăsi apoi din nou în natură. Această coincidență „miraculuoasă“ nu este deloc întâmplătoare, ba chiar mai mult, este o dovadă că suntem supuşi unei transcendențe totale.

Universul nu este o creaţie a unei zeităţi, ci el este în sine o DIVINITATE! Universul devine un ,,Dumnezeu” sau un înţelept bătrân în viziunea lui Spinoza. Cercetarea științifică devine o practică spirituală, fizica devine metafizică. De-a lungul vieții sale, Einstein nu a încetat să proclame semnificația spirituală a operei sale științifice.

2. Puterea desăvârşirii

Universul zeificat nu se poate supune la nici o lege, în afara de legile desăvârşite. Această noţiune a desăvârşirii este greu percepută de cei care nu fac parte din lumea ştiinţei. Totuşi, de ce avem nevoie de o teorie științifică? Pentru a o raporta la realitate și a face pe baza ei predicții care se vor dovedi a fi corecte.

Publicitate

Einstein a vrut mai mult – structuri intelectuale perfecte, care se bazează pe principii simple și cîteva relații cauză-efect formulate clar. El a propus să renunțăm la ipotezele „potrivite“, care dau o explicație realistă, dar insuficientă. Eroare – rău, adevărul este minunat.

De exemplu, fizicienii folosesc zi de zi în scrierile sale, principiile lui Newton și legea atracției universale, formulată de el. Einstein însă, a pus la dubiu această teorie, pentru că a văzut în ea o slăbiciune conceptuală. El credea că era urâtă, și prin urmare – falsă. Astfel, a apărut o nouă teorie revoluționară – Teoria Relativităţii.

3. În primul rînd – IDEEA

Omul nu poate fi limitat doar la studiul universului, el trebuie să gândească şi să analizeze asta. Știința nu ar trebui să se bazeze pe o metodă inductivă de gândire: în primul rând faptele, apoi ideea. Deaceea, Einstein a ales metoda deductivă: în primul rând teoria, apoi – argumentarea cu fapte. Pentru el, teoria este pe primul plan.

4. Raţiunea – singura armă paşnică

Lumina universală – RAŢIUNEA – trebuie să conducă lumea. Einstein credea că omul trebuie să fie rațional și rezonabil în alegerea sa filosofică și politică. Aceste beneficii derivate din rațiune, neagă violenţa în toate formele sale.

Einstein a fost un pacifist înfocat, și numai teama de arma nucleară nazistă l-a făcut pe o perioadă scurtă apărătorul bombei atomice. Deci, ar trebui să soluţionăm conflictele cu ajutorul rațiunii, și nu prin puterea fizică, întrucît bunul simţ este întotdeauna militant pentru solidaritatea colectivă, şi nu pentru dezbinări.

5. Omul – cetăţean al lumii

Omenirea participă la ordinea cosmică universală. Aceasta este adevărata ordine a lucrurilor. Toți oamenii sunt la fel. Diferite națiuni, triburi, religii care împart lumea sunt doar o necesitate de a ierarhiza societatea pentru a supravieţui.

Acest universalism l-a provocat pe Einstein să se proclame cetăţean al lumii. Einstein sa alăturat mișcării sioniste și a devenit „protectorul generaţiei“ împotriva sistemului nazist şi antisemitismului otrăvitor.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Daca incerci intruna,n-ai cum sa cazi!

Publicitate

Aceasta este o poveste adevarata.E povestea unui baiat care iubea mult o fata.Asa de mult o iubea ca a vrut sa-i daruiasca fetei iubite un cadou deosebit,romantic:a facut un “buchet” dintro mie de fasii de hartie si i l-a daruit cu multa iubire.

Baiatul lucra intro companie si viitorul lui nu era stralucitor,cu toate acestea cei doi erau foarte fericiti impreuna.Pana intro zi cand fata i-a spus ca urmeaza sa plece la Paris si ca nu se va intoarce niciodata.Fata i-a mai spus ca nu vede nici un viitor impreuna cu el ,asa ca mai bine sa mearga fiecare pe drumul lui.Ce sa mai zica baiatul…a simtit ca i se frange inima.

Dupa ce a recapatat incredere in sine,baiatul a muncit din greu zi si noapte storcandu-si creierii cam ce ar putea sa faca mai mult.In final,dupa atata munca si cu ajutorul prietenilor,baiatul si-a infiintat propria companie.

“Daca incerci intruna,n-ai cum sa cazi”,isi spunea intotdeauna.”Trebuie sa reusesc in viata!”

Intro zi ploioasa,pe cand conducea masina, a vazut pe strada un cuplu in varsta sub aceeasi umbrela, mergand in aceeasi directie cu el.Chiar si sub umbrela,cei doi erau uzi.Nu i-a luat mult timp ca sa-si dea seama ca erau parintii fostei lui iubite.Cu inima batandu-i repede s-a oprit langa cei doi gandindu-se ca vor observa masina lui luxoasa.Voia sa le spuna ca nu mai era acelasi,ca avea propria lui companie,masina etc.Ca a reusit in viata!

Inainte ca sa-si dea seama,baiatul i-a vazut pe cei doi indreptandu-se spre cimitir…s-a dat jos din masina si i-a urmarit…apoi a vazut chipul fostei iubite zambind asa cum obisnuia sa–i zambeasca,intro fotografie de pe piatra unui mormant si alaturi,buchetelul din fasii de hartie.

Atunci l-au observat si parintii fetei.Baiatul s-a apropiat de ei si i-a intrebat ce s-a intamplat?Parintii iubitei i-au raspuns ca fata lor n-a fost plecata in Franta,ci ca era bolnava de cancer.In inima ei,fata stia ca baiatul va reusi intro zi,dar nu voia ca boala ei sa fie un obstacol in drumul lui…prin urmare a ales sa-l paraseasca.

Fata le-a spus parintilor ca atunci cand va veni clipa sa plece,isi doreste ca buchetelul sa fie acolo langa ea in speranta ca poate,intro zi,soarta il va aduce pe iubitul ei la mormant si va lua cateva fasii ca amintire.Baiatul a izbucnit in plans…e foarte dureros sa stai aproape de cineva,dar fara sa-l mai vezi,sa-l mai atingi,auzi vreodata.

O poveste tragica care pare ca se poate intampla numai in filme.La final,banii ca banii,dar iubirea este divina.
banii-si-iubirea

In goana noastra dupa bunastarea materiala trebuie sa ne facem timp si pentru cei dragi.Va veni o vreme cand numai amintirile vor ramane.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate

Steve Jobs: Dumnezeu ne-a lăsat simțurile ca să recepționăm dragostea, sentimentele celor din jur.

”Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor. În ochii altora, viața mea este un simbol al succesului. Cu toate acestea, în afară de munca mea, nu prea am alte motive de bucurie. În final, averea este doar o “felie” de viață cu care sunt acomodat, obișnuit.

În această clipă, zăcând pe patul de spital, filmul vieții mele mi se perindă prin fața ochilor. Realizez că toată recunoașterea, laudele, bogăția de care m-am bucurat au pălit, au devenit fără de sens în fața apropiatei morți.

În întunericul camerei, mă uit la luminile verzi de la aparatele care mă țin în viață, aud sunetele mecanice sacadate făcute de ele și simt respirația Zeului Morții apropiindu-se.

Acum când am făcut bani cât pentru trei generații, ar trebui să ne concentrăm pe alte aspecte ale vieții care nu au legătură cu partea financiară. Trebuie să fie ceva mai important de atât!

Să fie relațiile… să fie arta, să fie un vis neîmplinit din tinerețe…

Fuga non-stop după bani transformă o persoană, cât de normală ar fi ea, într-o ciudățenie asemenea mie.

Dumnezeu ne-a lăsat simțurile ca să recepționăm dragostea, sentimentele celor din jur. Și nu iluziile false aduse de averi.

Toți banii, toate proprietățile și investițiile din viața mea.. nu le pot lua cu mine în mormânt. Tot ce pot lua sunt amintirile scăldate în iubirea dată și primită. Acestea sunt adevăratele bogății care te vor urma, însoți mereu, dându-ți puterea și lumina care sunt necesare să mergi mai departe. Dragostea nu cunoaște distanță. Viața nu are limite. Mergi unde vrei să mergi. Atinge vârfurile pe care vrei să le atingi. Totul se bazează pe 2 lucruri: inima și mâinile tale. Atât.

Poți să angajezi pe cineva să conducă mașina în locul tău, să producă bani pentru tine. Dar nu poți plăti pe cineva să îndure boala în locul tău.

Lucrurile materiale pierdute mai pot fi recuperate. Dar e un lucru care nu poate fi recuperat odată pierdut: viața.

Când o persoană intră în sala de operație, va realiza că există o carte pe care nu a terminat-o de citit – “Cartea trăitului sănătos”.

Indiferent de etapa vieții în care ne aflăm acum, odată cu trecerea timpului, ne vom confrunta cu ziua în care cortina va cădea peste noi.

Pune preț pe dragostea pentru familia ta, iubește-ți consortul, prietenii.

Poartă-te bine cu tine. Prețuiește-i pe ceilalți”, a spus Steve Jobs

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet