Cele zece porunci ale unei femei fericite

Cele zece porunci ale unei femei fericite

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 June 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitatePsihologieSfaturiViata

Lumea modernă cultivă roluri stereotipice în femei: femeia de afaceri, femeia casnică, femeia întreținută. Fiecare etichetă este o uniformă care nu are nicio legătură cu individualitatea noastră. Orice femeie este unică și diferită de orice tipar, iar ea își dorește să apară în lume în toată naturalețea și frumusețea ei.

Porunca este oglindirea unei legi care există în viață indiferent dacă o cunoști sau nu. Dacă trăiești în rezonanță cu ea, atunci ea funcționează. Sau poți trăi în disonanță, iar ea funcționează la altcineva.

Aceste Porunci nu sunt atât de simple cum par la prima vedere. Fiecare Poruncă, dacă o privești și o simți cu adevărat, poate schimba complet viața ta și percepția despre tine.

Cele zece porunci ale unei femei

1. Ea nu aleargă după fericire

Ea nu aleargă după nimic în general. A alerga după fericire este cea mai populară, dar cea mai umilitoare formă de sport. Noi toți alergăm undeva. Spre un viitor luminos, spre ziua de mâine, spre anul viitor și așa mai departe. Adevărata femeie nu se ocupă cu acest “sport”. Ea plutește prin viață, trăind mereu în prezent.

2. Prezentul este cel mai interesant și important lucru pentru ea

Desigur, ea are planuri de viitor, dar nu își amână treburile pentru mâine. Nu așteaptă ca viața ei reală să înceapă când va slăbi în sfârșit, când va veni prințul pe cal alb, când va apărea momentul potrivit și așa mai departe – ea trăiește acum, în prezent.

3. A fi o femeie adevărată este un mare privilegiu, și ea înțelege asta

Ea se raportează cu emoție la faptul că s-a născut femeie și vede în asta o valoare specială. Ea nu doar că știe că este femeie în sensul conceptual, ci se simte astfel.

Pentru ea, a fi o femeie adevărată nu este o încercare, o muncă grea sau o cruce pe care trebuie să o ducă toată viața. Este un dar și o binecuvântare a destinului. Femeia cultivă feminitatea la toate nivelurile: intern (simțiri, sentimente, gânduri) și extern (corp, îmbrăcăminte, gesturi, comportament).

4. Ea trăiește în ritmul ei

Când trăiești prea încet, nu simți că trăiești. Când trăiești prea repede, nu apuci să simți viața. Fiecare dintre noi are propriul său ritm de existență. Femeia îl cunoaște și trăiește în concordanță cu el.

Ea își reglează singură povara și astfel stabilește ritmul circumstanțelor care o înconjoară. Femeia trăiește astfel încât să facă ceea ce dorește și, în același timp, să nu-și piardă gustul pentru viață.

5. Ea se pune pe primul loc

Asta nu înseamnă că este egoistă, insensibilă, indiferentă sau cinică. Pur și simplu, ea știe că în spatele dorinței excesive de a se ocupa de ceilalți oameni, se ascunde frica de a-și trăi propria viață.

Femeia adevărată este interesată de viața ei. Ea nu își pierde niciodată simțul valorii propriei sale persoane. Dar, totodată, este capabilă de susținere, ajutor și implicare în viața altor oameni.

Ea nu va spune “da” atunci când inima ei spune “nu”. Întotdeauna ascultă de sine și are încredere în propriile ei sentimente.

6. Nu-i pasă de părerea lumii

Fiecare fată, încă din copilărie, primește o etichetă – de la părinți, profesori, vecini, rude, prieteni și colegi. Iar ea își dedică întreaga viață ca să se ridice la așteptările oamenilor.

Însă, o femeie adevărată aruncă această ,,etichetă”.  O femeie adevărată trăiește după propriul ei plac, nu o interesează de ceea ce spune lumea despre ea. Dacă acestea nu se ridică la standardele altora, nu o deranjează.

Știe că niciodată nu poți fii pe placul tuturor. O adevărată femeie lucrează la sine, dar nu face asta pentru a câștiga aprobarea cuiva, ci face asta din iubire pentru sine.

7. A depășit etapa “fetiței bune”

Părinții își educă adesea fetele ca să fie ,,o fetiță bună”, care are o singură sarcină – să facă mereu ce i se spune, să nu comenteze, să nu supere pe nimeni, să tacă în momentul în care o deranjează ceva. Rareori se întreabă cu adevărat ce își dorește.

O femeie adevărată a lăsat în urmă statutul de “fetiță bună” și, în același timp, a renunțat la dorința constantă de a fi lăudată. Asta nu înseamnă că nu-i pasă de cum este evaluată, dar pur și simplu nu încearcă să demonstreze nimic nimănui, mai ales în defavoarea sa.

8. Nu se plânge, oricât de greu i-ar fi

Câștigă bani zi și noapte, spală, calcă, face curat, are grijă de soț și copii, dar nu se plânge niciodată că e obosită. Chiar și atunci când are cu adevărat o sarcină grea, o femeie adevărată găsește mereu puțin timp pentru ea.

Nu va juca rolul de victimă, pentru că știe că circumstanțele nu sunt dificile în sine, ci din cauza atitudinii sale față de ele.

9. Singurătatea pentru ea este un dar.

Perioadele de singurătate, dacă există, sunt apreciate și iubite de o femeie. Ea nu se grăbește să aducă pe cineva în viața ei doar pentru a nu fi singură. A fi singură este o binecuvântare. Este momentul ideal pentru a te regăsi, a-ți umple viața cu liniște și profunzime. O femeie adevărată este interesantă pentru ea însăși și se bucură de singurătate.

10. Ea își iubește vârsta. Întotdeauna!

O femeie adevărată trăiește în prezentul ei, în vârsta reală, profitând de toate avantajele acesteia. Ea nu își spune povesti despre faptul că la această vârstă ceva este “prea târziu” sau “prea devreme”.

Această filozofie este o justificare pentru cei care folosesc anii ca justificare pentru a-și masca temerile sau interdicțiile interioare.

Unei femei îi este permis totul la orice vârstă. Prin urmare, ea nu are și nu va avea regrete că nu a reușit ceva. Asta nu înseamnă că nu are grijă de ea și nu încearcă să arate bine. Pur și simplu, ea știe că în fiecare vârstă există propria frumusețe, senzualitate și farmec.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!