Cele mai sănătoase tipuri de miere

Cele mai sănătoase tipuri de miere

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Luna august este momentul în care se produce cea mai mare cantitate de miere. Și chiar acum este cea mai benefică miere produsă, deoarece conține aportul maxim de vitamine, microelemente și substanțe biologic active. Prin urmare, chiar acum este bine să o cumpărați și să o savurați ca desert – va fi cea mai benefică pentru organism.

Care dintre tipurile de miere este considerat cea mai benefică?

Ce trebuie să știți despre miere

Mierea este un sirop gros și dulce produs de albine. Este bogată în compuși vegetali benefici și are o serie de beneficii pentru sănătate.

Cea mai valoroasă este mierea crudă – adică cea care se află sub forma în care a fost adunată și depozitată în stup.

Înainte de a fi vândută și depozitată mult timp, mierea este pasteurizată, astfel încât să nu cristalizeze, însă acest lucru duce la distrugerea multor substanțe benefice – în special, enzime și antioxidanți.

Prin urmare, vara, desigur, cel mai bine este să cumperi miere crudă de pe piață (oricât de atractivă la preț ar fi mierea pasteurizată din supermarketuri).

Apropo, uneori zahăr sau amidon se adaugă în miere. Puteți determina singur prezența acestor ingrediente. Este simplu:

  • dacă scufundați o bucată de pâine în sirop de zahăr, aceasta se va înmuia (în miere – dimpotrivă, se va întări);
  • dacă puneți o picătură de iod într-o soluție de miere cu amidon, aceasta va deveni albastră.

Mierea crudă pură este cea mai hrănitoare. Conține 22 de aminoacizi, 31 oligoelemente și o gamă largă de vitamine și oligoelemente. De asemenea, conține aproximativ 30 de tipuri de substanțe biologic active – polifenoli. Aceștia neutralizează radicalii liberi – substanțe nocive care determină îmbătrânirea accelerată. De asemenea, polifenolii sunt buni pentru inimă și sistemul nervos.

Cu toate acestea, trebuie amintit că mierea crudă conține polen și poate provoca alergii. Dacă sunteți alergic, atunci este mai bine să consultați un specialist înainte de a consuma miere sau produse care conțin miere.

De asemenea, trebuie să știți că există multă glucoză și fructoză în miere, deci trebuie să o consumați în cantități limitate, întinsă pe pâine sau o într-o ceașcă cu ceai.

Care sunt cele mai sănătoase tipuri de miere?

Conform diferitelor estimări, cele mai benefice tipuri de miere sunt următoarele.

Miere de rapiță

Mierea de rapiță este de culoare albă sau galben deschis, groasă și opacă. Este un concentrat de vitamine și minerale. Gust plăcut cu o ușoară amărăciune. Este incredibil de benefică, prin urmare, dacă găsiți o astfel de miere pe piață, ar trebui să o cumpărați.

Mierea Melilot

Mierea Melilot are o aromă plăcută, ușor de vanilie. A moștenit proprietățile benefice ale unei flori din care albinele adună nectar pentru el. Este deosebit de bună pentru îmbunătățirea digestiei și întărirea sistemului cardiovascular.

Miere de arbore de ceai

Un alt nume este manuka. Din păcate, nu o producem în țară la noi. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că această miere este cu adevărat un deținător de record atât în ​​ceea ce privește utilitatea, cât și gustul. Principalele țări producătoare sunt Australia și Noua Zeelandă. Mierea de arbore de ceai are multe proprietăți benefice și este deosebit de bună în combaterea bacteriilor din organism.

Astfel, mierea – în special mierea proaspăt recoltată și cea crudă – este cel mai benefic produs alimentar pentru organism. Înlocuirea completă a zahărului vă poate îmbunătăți sănătatea și vă poate reduce riscul de a dezvolta o serie de afecțiuni.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!