Cele mai rele superstitii legate de nunta, ai grija daca mireasa e gravida

Cele mai rele superstitii legate de nunta, ai grija daca mireasa e gravida

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 August 2017 in Superstitii

Ai planuri de nuntă? Suntem noi, românii, un popor superstițios, însă nici mai presus, nici mai prejos față de celelalte nații. De altfel, majoritatea superstițiilor împământenite pe meleaguri mioritice tot de la alții vin. Interesant este însă faptul că se ține cont de ele, mai ales atunci când vine vorba de a face primii pași în viața de familie, la nuntă.

Știm cu toții că nu mai este nuntă, în ziua de azi, fără ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru. Credințele acestea n-au nimic de-a face cu scopul religios al nunții. Dar dacă faci planuri de nuntă, se ține cont de ele mai mult decât de orice altceva.

Atenție la îmbrăcăminte!

Perlele sunt strict interzise, dacă vrei să nu ai parte de lacrimi. E foarte importantă și alegerea încălțărilor pentru marele eveniment. Pantofii trebuie să nu fie decupați la vârf, ca să nu iasă norocoul printre degete. Și, mai mult, nu ai voie să-i schimbi pe parcursul nunții, căci vei divorța. Dacă ai prietene care vor să se mărite, lasă-le să-și scrie numele pe talpa pantofului, înainte să mergi la altar, dar ai grijă să nu se ia scrisul, că le aduce ghinion. Ai grijă să pășești cu dreptul la ieșirea din casă și să arunci o privire pe furiș în oglindă, dar nu te întoarce, orice s-ar întâmpla.

Un bănuț în pantof îți asigură bogăția. Nu proba voalul înainte de nuntă, însă e bine să-l împrumuți de la o femeie care are o căsnicie fericită. Dacă ai ratat șansa de a călca mirele pe picior în timpul slujbei, mai ai o șansă să-l domini, dacă ieși prima din biserică. E semn rău dacă-ți pică voalul sau dacă scapi verigheta pe jos. Evită calele din decorul de nuntă și, mai ales, din buchetul miresei. Nu pune pe jos florile de la nuntă, în fața voastră, atunci când faceți poze, căci vă veți despărți. Se crede și că va muri primul dintre miri cel a cărui lumânare de cununie se stinge prima.

Planuri de nuntă? Momentul contează

„Ia-ți, mireasă, ziua bună!”. Dacă e să luăm această expresie ca atare, atunci trebuie evidențiat faptul că sunt foarte importante ziua și momentul în în care are loc cununia religioasă. Șia asta pentru că aduce ghinion să te căsătorești în ziua ta de naștere sau după asfințit. Mai mult, credincioșii practicanți refuză cununia sâmbăta, știind că ziua de duminică, după Liturghie, e de bun augur. Pe de altă parte, se crede că e de bine să plouă în ziua nunții, căci e semn de belșug, însă e de preferat să iasă și soarele, ca să apară curcubeul, în semn de noroc și prosperitate.

Semne bune pentru miri sunt și pisica neagră, și coșarul, dacă le ies în cale. Totuși, dacă ții neapărat să te cununi la o biserică sau mânăstire cu cimitir, ai grijă să nu-ți apară în fața ochilor un mormânt deschis, un călugăr sau vreo măicuță. E posibil să rămâi văduvă înainte de vreme. Tot din același motiv e de evitat să apari singurăî în pozele în care ești îmbrăcată mireasă. Foarte important este să afli din vreme și dacă nașa este sau nu însărcinată. Dacă e gravidă la nuntă, vei avea o căsnicie grea. Se spune că nunțile făcute în ani bisecți sunt încărcate de ghinioane.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!