Cele mai puternice metode pentru a-ti hrani sufletul

Publicitate

Spiritul reprezintă energia care iese din ”carapacea” corpului fizic. Câteodată, ne referim la spirit ca fiind suflet. Spiritul are nevoie de corpul fizic pentru a experimenta, pentru a evolua și pentru a crește. Deoarece sunt receptive la energiile negative cât și cele pozitive, corpul fizic cât și Spiritul absorb și rezonează cu aceste energii.

În funcție de tipul de energie pe care îl ai, te poți simți plin de viață sau, din contră, poți ”la pământ”. Spiritul nostru, care este obișnuit cu un nivel mare de energie și vibrații, suferă din cauza experienței umane.

Pentru a ne menține Spiritul la vibrația necesară trebuie să îl hrănim. Ceea ce nu este ușor din cauza problemelor din viața de zi cu zi, care ne scad vibrațiile.

Cum îți hrănești Spiritul

Respiră – găsește ritmul respirației tale, pentru a-ți hrăni Spiritul cu Forța Vieții de care are atâta nevoie. Fă exerciții de respirație regulate.

Crește-ți nivelul de conștientizare – în momentul în care ești conștient de ceea ce faci și de ceea ce experimentezi, de abia atunci poți aprecia la adevărata valoare momentul prezent. Nu te grăbi, nu trece prin viață ”ca gâsca prin apă”! asta, bineînțeles include să să fii conștient de gândurile și acțiunile tale. Acest lucru are un impact pozitiv asupra nivelului tău de energie. Fii receptiv la dragoste și compasiune! Totul este un miracol în această viață. De ce să nu privim și lucrurile mărunte minunându-ne de miracolul care există în ele?

Meditează zilnic – meditația te ajută să excluzi din viața ta lucrurile care te plictisesc sau care îți crează un stres. Te poți deconecta și îți poți extinde creierul, astfel încât să te poți concentra pentru a-ți rezolva problema sau problemele.

Publicitate

Ai grijă de tine, cu compasiune – gândește-te la tine întâi, nu la ceilalți! Ești o ființă plină de iubire care vrea să dea iubire. Înainte de toate însă, tu trebuie să fii ținta acestei iubiri necondiționate. De abia după ce te iubești pe tine îi poți iubi pe ceilalți. Gândește-te la tine ca fiind părinte și copil în același timp, acordă-ți dragoste, răbdare, iertare, bunătate și compasiune. Doctorul Kristin Neff, cercetător al auto-compasiunii spune că există 2 mari practici: 1) să recunoaștem sacrificiile personale ca făcând parte din experiența umană; și 2) să realizăm că gândurile și sentimentele negative fac parte din noi. În loc să ne criticăm propria persoană, ar trebui să observăm – în mod obiectiv- că le împărtășim și comunității, de aceea trebuie să fim buni cu noi, fără să ne judecăm și fără să ne ridiculizăm.

Mănâncă alimente cu un nivel energetic crescut – fiecare tip de aliment are propriul său nivel de energie. Fructele și legumele au un nivel mai crescut de energie, de aceea nu numai că hrănesc corpul dar, hrănesc și Spiritul.

Evită vampirii energetici – fiecare din noi a observat că prezența anumitor persoane ne obosește, ne face să ne imțim singuri, triști, iritabili, pur și simplu secați de energie. După ce îți petreci o bună parte din zi cu acești oameni, realizezi că ești epuizat și tot ceea ce îți dorești este să dormi. Acești oameni sunt vampirii energetici. Îți absorb energia, bombardându-te cu sentimente și emoții negative.

Cum să eviți vampirii energetici

Vizualizează un scut de energie sau o bulă, care să respingă energia negativă.

Fii atent la conversație pentru a-ți da seama când începi să îți pierzi energia

În momentul în care realizezi acest lucru, transformă conversația într-una cu subiect ”mai fericite”.

Dacă nici acest lucru nu ajută, cere-ți scuze în mod politicos și distanțează-te de acea persoană

Și, cel mai important: elimină din viața ta orice persoană care îți ”mănâncă” energia!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

O poveste de dragoste trista, le fel cum sunt multe alte povesti care se povestesc

Publicitate

„E ziua ei liberă, dar nu și a lui. A plecat la muncă înainte să se trezească ea, nici măcar nu a intrat în dormitor să-i spună bună dimineața.

Se așează la masa din bucatarie și își aprinde o țigară. E o cană cu cafea în microunde, apasă butonul și o încălzește. E încă ursuză și nu vede biletul de pe masă. Aprinde televizorul din bucătărie și trecând de pe un canal pe altul se oprește pe un post muzical. Era melodia lor.

Ii dă o stare de bine și începe să o fredoneze ușor, deși nu are ureche muzicală.Iși aruncă privirea pe masă și vede biletul. Ridică o sprânceană și deschide biletul împaturit în două, își pune ochelarii și începe să citească.”

“Bună dimineața, iubito. Nu aveam somn, m-am trezit pe la 3 dimineața și m-am gândit să-ți scriu. Nu ți-am mai scris demult, știu că îți plăcea asta. Ți-am lăsat cafeaua în microunde și ți-am făcut niște clătite, sunt în dulap.

M-am gândit să-ți țin companie azi, deși nu sunt lângă tine. Am program scurt că e sâmbătă, dar nu voiam să te las singură. Vezi că lângă clătite mai e un bilet, vorbim acolo. Te pup.”Se ridică de pe scaun, umblă prin dulap și găsește o farfurie cu clătite rulate. Sunt cu gemul ei preferat, cel de caise. Sub farfurie se află un alt bilet.

“Imi cer scuze că am ars prima clatită, dar știu că ție îți plac și astea arse. Cum sunt? Mi-au ieșit bine? Mi-ar fi plăcut să mă vezi cum le întorc în aer, un adevărat maestru. Știu că ai venit direct în bucătărie să fumezi, mi-ar fi plăcut să bem cafeaua împreună. Acum probabil stai picior peste picior pentru că faci pe tine și vrei să termini de citit biletul. Pe asta l-am facut mai scurt, cât să apuci să mănânci o singură clatită. Următorul bilet e în baie, sub tubul de pastă de dinți. Vorbim acolo.”

Ușurată că s-a terminat biletul, se șterge cu un șervețel pe degete și fuge spre baie. Ia biletul și îl citește.

“Pun pariu că ești relaxată acum. Aseară te-ai agitat mult, mi-ai dat coate și m-ai dezvelit. Cred ca iar ai visat că te urmarește cineva, te încruntai foarte tare. Te-am trezit să te liniștesc și mi-ai spus că nu ai furat florile, că le-ai găsit acolo pe masă. Am zâmbit și te-am lăsat să dormi, eram sigur că nu o să îți amintești. Dupa vreo o oră am simțit nevoia să te pup pe frunte, și te-am pupat. Ai zis “mhm”, de parca m-ai aprobat. Imi place să dorm cu tine, e o adevarată aventură în fiecare seară.

Ai terminat? Mergem pe balcon? Hai.”

Se spală pe mâini, apoi se spală pe față și pe dinți.

Pe balcon găsește un bilet și o foaie mototolită aruncată pe jos. Ia foaia și o citește.

“Vezi cât de bine te cunosc? Eram sigur că o să ridici întâi foaia asta mototolită. Nu scrie nimic în ea, dar poți să citești biletul.”

Publicitate

Ea zambește și deschide biletul.

“Stăteam pe balcon azi dimineață, fumam o țigară și mă uitam spre fântână. Era așa liniște încât auzeam numai apa. Am stat și m-am gandit la cât de fericit mă faci tu pe mine și mă gândeam să îți fac o surpriză. Iți mai plac surprizele? Ce întrebare, nu..? Ți-am luat ieri un cupon de la un salon de masaj, cu tot cu împachetari în algele alea scârboase. Vezi că stai pe cupon, e sub păturica de pe băncuță, ia-l de acolo și hai înapoi în bucătărie să mai vorbim că ți se răcește cafeaua. Ne vedem în congelator.”

Zambește timid și împachetează înapoi biletul. Se ridică și scoate de sub paturică un plic roz care conținea cuponul. Cu gura până la urechi face pași lenți către bucătărie, citind.

Ajunge în dreptul frigiderului și deschide congelatorul. Găsește un bilet și o înghețată Panda.

“Surprizăăă, ți-am luat ieri o înghețată Panda. Am vrut să ți-o dau aseară, dar dacă tot te-a durut burtica am hotărât să ți-o dau azi. Tocmai bine că s-a integrat perfect în scenariul de azi. Sper că ești la fel de entuziasmată ca mine pentru ideea asta cu biletele, sper că nu te plictisesc.

Azi împlinim un an de când suntem împreuna și voiam să îți spun la mulți ani într-un mod mai puțin firesc. Du-te până la șifonier și uită-te acolo unde îmi țin eu cămășile. Vezi că în pantofi mai e un bilet. Cum care pantofi? Du-te odată!”

Se duce într-un suflet către șifonier și găsește o pungă de cadouri în care erau pantofii pe care îi probase cu două zile înainte, în mall, dar nu i-a cumpărat pentru că erau prea scumpi. În pantofi se afla un bilet.

“Ia vezi, îți vin? La mulți ani, iubita mea. Să-i porți sănătoasă. Când termini de admirat piciorul perfect, vino înapoi în bucătarie. Mă găsești în ibricul roșu.”

Ea se duce în bucătărie, caută peste tot și nu găsește niciun ibric roșu. Se enervează și începe să răscolească peste tot și îl găsește ascuns într-o oală cu capac. Ia biletul din ibric și îl deschide.

“De-asta te iubesc eu. Nu mi-ar fi dat prin cap să caut în oala aia cu capac. Tu nu renunți niciodată, de-aia nu ai renunțat la mine. Stii că pot mai mult, așa cum știai că există un bilet într-un ibric roșu.”

Azi am încercat să-ți arat că, deși m-am schimbat, nu am uitat de noi. Incă țin minte ce îți place, ce îți dorești și ce nu mai fac. Păcat că nu mi-a venit ideea asta acum un an, când ne-am despărțit.

Poate nu mai stăteam singur într-o bucătarie goală visând cu ochii deschiși că încă umbli prin casă..„

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala