Cele mai puternice metode pentru a-ti hrani sufletul

Cele mai puternice metode pentru a-ti hrani sufletul

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 April 2020 in Spiritualitate

Spiritul reprezintă energia care iese din ”carapacea” corpului fizic. Câteodată, ne referim la spirit ca fiind suflet. Spiritul are nevoie de corpul fizic pentru a experimenta, pentru a evolua și pentru a crește. Deoarece sunt receptive la energiile negative cât și cele pozitive, corpul fizic cât și Spiritul absorb și rezonează cu aceste energii.

În funcție de tipul de energie pe care îl ai, te poți simți plin de viață sau, din contră, poți ”la pământ”. Spiritul nostru, care este obișnuit cu un nivel mare de energie și vibrații, suferă din cauza experienței umane.

Pentru a ne menține Spiritul la vibrația necesară trebuie să îl hrănim. Ceea ce nu este ușor din cauza problemelor din viața de zi cu zi, care ne scad vibrațiile.

Cum îți hrănești Spiritul

Respiră – găsește ritmul respirației tale, pentru a-ți hrăni Spiritul cu Forța Vieții de care are atâta nevoie. Fă exerciții de respirație regulate.

Crește-ți nivelul de conștientizare – în momentul în care ești conștient de ceea ce faci și de ceea ce experimentezi, de abia atunci poți aprecia la adevărata valoare momentul prezent. Nu te grăbi, nu trece prin viață ”ca gâsca prin apă”! asta, bineînțeles include să să fii conștient de gândurile și acțiunile tale. Acest lucru are un impact pozitiv asupra nivelului tău de energie. Fii receptiv la dragoste și compasiune! Totul este un miracol în această viață. De ce să nu privim și lucrurile mărunte minunându-ne de miracolul care există în ele?

Meditează zilnic – meditația te ajută să excluzi din viața ta lucrurile care te plictisesc sau care îți crează un stres. Te poți deconecta și îți poți extinde creierul, astfel încât să te poți concentra pentru a-ți rezolva problema sau problemele.

Ai grijă de tine, cu compasiune – gândește-te la tine întâi, nu la ceilalți! Ești o ființă plină de iubire care vrea să dea iubire. Înainte de toate însă, tu trebuie să fii ținta acestei iubiri necondiționate. De abia după ce te iubești pe tine îi poți iubi pe ceilalți. Gândește-te la tine ca fiind părinte și copil în același timp, acordă-ți dragoste, răbdare, iertare, bunătate și compasiune. Doctorul Kristin Neff, cercetător al auto-compasiunii spune că există 2 mari practici: 1) să recunoaștem sacrificiile personale ca făcând parte din experiența umană; și 2) să realizăm că gândurile și sentimentele negative fac parte din noi. În loc să ne criticăm propria persoană, ar trebui să observăm – în mod obiectiv- că le împărtășim și comunității, de aceea trebuie să fim buni cu noi, fără să ne judecăm și fără să ne ridiculizăm.

Mănâncă alimente cu un nivel energetic crescut – fiecare tip de aliment are propriul său nivel de energie. Fructele și legumele au un nivel mai crescut de energie, de aceea nu numai că hrănesc corpul dar, hrănesc și Spiritul.

Evită vampirii energetici – fiecare din noi a observat că prezența anumitor persoane ne obosește, ne face să ne imțim singuri, triști, iritabili, pur și simplu secați de energie. După ce îți petreci o bună parte din zi cu acești oameni, realizezi că ești epuizat și tot ceea ce îți dorești este să dormi. Acești oameni sunt vampirii energetici. Îți absorb energia, bombardându-te cu sentimente și emoții negative.

Cum să eviți vampirii energetici

Vizualizează un scut de energie sau o bulă, care să respingă energia negativă.

Fii atent la conversație pentru a-ți da seama când începi să îți pierzi energia

În momentul în care realizezi acest lucru, transformă conversația într-una cu subiect ”mai fericite”.

Dacă nici acest lucru nu ajută, cere-ți scuze în mod politicos și distanțează-te de acea persoană

Și, cel mai important: elimină din viața ta orice persoană care îți ”mănâncă” energia!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!